گزارش ایلنا؛
باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری اراک منحل شد
منوچهر کاظمی مشکل اصلی در عدم موفقیت تیم را مدیریتی و برخی فشارها و دخالت ها در روند اداره تیم عنوان کرد / اراک به عنوان قطب صنعت کشور است اما تاکنون هیچ یک از واحدهای صنعتی به جز آلومینیوم در توسعه ورزش حرفهای و یا همگانی مشارکت نداشتهاند / شهرداری متولی ورزش قهرمانی و حرفهای نیست و دستگاههای مسئول باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.
انحلال باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری اراک عنوان خبری بود که هفته گذشته به نقل از سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک در بخش خبری سیمای استان مرکزی اعلام شد و البته با زیرنویس هدیه اعضای شورا به ورزشکاران همراه شد. یک روز پس از اعلام این خبر غلامعباس آجرلو سخنگوی شورای شهر اراک در گفتگو با همین بخش خبری ضمن رد مصوبه شورا مبنی بر انحلال باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری اراک بر ضرورت حمایت شورا از ورزشکاران تاکید کرد و گفت: شهرداری و شورا با حمایت از ورزش قهرمانی مخالف نیستند و شورا مصوبهای درخصوص انحلال باشگاه یا مخالفت با تیم داری شهرداری نداشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اراک، این اخبار ضد و نقیض در خصوص باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری اراک واکنشهای مختلفی را به دنبال داشت و از یک سو با انتقاد نسبت به نگاه و تفکر غیر ورزشی شورای دوره چهارم همراه شد و از سوی دیگر تایید و سپس رد این مصوبه، قابل تامل و توجه جدی به نظر میرسد. البته بحثتیمداری شهرداری و تشکیل تیم فوتبال، سابقهای بسیار طولانی داشته و دارد که در شورای دوره سوم نیز به رغم اختصاص اعتبارات میلیاردی و تغییر مدیران باشگاه، سرانجام تیم فوتبال شهرداری اراک نتوانست نتایج قابل قبولی را کسب کند و با انتقاد کارشناسان روبه رو شد.
برای اطلاع از دلایل تغییر این مصوبه و جزئیات تصمیم شورا با برخی از اعضا گفتگو کردیم.
عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک در گفتگو با خبرنگار ایلنا در اراک به مصوبه شورا مبنی بر مخالفت با تیم داری شهرداری با ۱۱ رای در صحن رسمی شنبه هفته گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به انتظاراتی که در گذشته از تیم فوتبال شهرداری وجود داشت و اعتبارات بسیاری که در این زمینه هزینه شد، متاسفانه این تیم نتوانست انتظارات را برآورده سازد و به نتایج قابل قبولی دست یابد.
منوچهر کاظمی مشکل اصلی در عدم موفقیت تیم را مدیریتی و برخی فشارها و دخالتها در روند اداره تیم عنوان کرد و افزود: متاسفانه افرادی در جایگاه مدیریتی این باشگاه قرار گرفتند که از توانایی و تخصص لازم برخوردار نبودند و فقط به منافع شخصی خود میاندیشیدند و همین موضوع سبب شد تیم روند نزولی را طی کند.
وی تصریح کرد: بنابراین شورا با در نظر گرفتن سوابق گذشته به این نتیجه رسید که شهرداری در شرایط فعلی که با مشکلات مالی نیز رو به روست به تیمداری نپردازد. اگر هم قرار است حمایتی در بخش ورزش صورت گیرد سایر دستگاههای اجرایی همانند اداره کل ورزش و جوانان و همچنین بخش صنعت نیز نقش خود را در این خصوص انجام دهند و با شهرداری مشارکت داشته باشند و مسئولیت تیمداری و حمایت از فوتبال فقط به عهده شهرداری گذاشته نشود.
کاظمی ادامه داد: اعضای شورای دوره چهارم به هیچ عنوان با حمایت از ورزش مخالف نیستند، اما این حمایتها باید با ساز و کار درست و دقیق انجام شود. ضمن اینکه حمایت از ورزش همگانی و توسعه فضاهای ورزشی باید در اولویت قرار گیرد.
اما سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک در گفتگو با ایلنا ضمن رد مصوبه انحلال باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری تصریح کرد: اگر هم شورا موافق با انحلال باشد باید طرحی از سوی شهرداری به شورا ارائه شود و بدون بررسی در کمیسیون نمیتوان مصوبهای مبنی بر انحلال ارائه داد.
غلامعباس آجرلو ادامه داد: اعضای شورا نسبت به نحوه تیم داری و مدیریت باشگاه انتقاداتی دارند و شورا قطعآ دغدغه ورزش و حمایت از نسل جوان را دارد.
وی افزود: اراک به عنوان قطب صنعت کشور است، اما تاکنون هیچ یک از واحدهای صنعتی به جز آلومینیوم در توسعه ورزش حرفهای و یا همگانی مشارکت نداشتهاند، بنابراین از صنایع استان و شهر اراک انتظار داریم در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی مشارکت داشته باشند و فقط آلودگی سهم مردم این شهر نباشد.
آجرلو اظهار داشت: تیم فوتبال متعلق به این شهر است و باید همه دستگاههای مرتبط با ورزش در این خصوص سهم و نقش داشته باشند.
اما رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا با انتقاد از اعلام این اخبار ضد و نقیض در خصوص باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری تصریح کرد: اعضای شورا با اکثریت آرا با تیمداری شهرداری مخالفت کردند و سخنگوی شورا اگر در این خصوص مطالبی بیان کرده نظر شخصی بوده است، نه مصوبه شورا.
اشرف بهادری افزود: شهرداری طرحی مبنی بر تشکیل ۱۵ تیم ورزشی در رشتههای مختلف، بدون ارائه آنالیز مالی به شورا داده بود، در حالی که در بودجه امسال سازمان فرهنگی ورزشی که اواخر سال گذشته تصویب شد هیچ برنامهای در این خصوص وجود نداشت و شورا به دلیل خلاف قانون بودن این درخواست با آن مخالفت کرد.
وی اظهار داشت: بر اساس این مصوبه قرار شد شهرداری با ارائه طرحی به شورا فقط در راستای اعتلای ورزش همگانی و اجرای پروژههای ورزشی در اجرای بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداریها پیشنهادات لازم را ارائه دهد.
وی ادامه داد: وظیفه شهرداری تیمداری نیست بلکه باید در راستای حمایت از ورزش همگانی و احداثسالنهای ورزشی و توسعه فضاهای ورزشی اقدام کند.
وی در ادامه گفت: این مصوبه شورا به نوعی هشیاری برای جلوگیری از تکرار اتفاقات سالهای گذشته بود که با اکثریت آرا به تصویب رسید تا با ارائه طرح مشخص و شفافیت در مباحثمالی مجددا به شورا ارائه و بررسی شود.
بهادری تصریح کرد: اگر ۱۰ میلیارد تومان اعتباری که در باشگاه فوتبال شهرداری هزینه شد و هیچ سرانجامی هم به همراه نداشت و منجر به سقوط تیم به لیگ دسته ۳ شد در هر بخش دیگر برای رفع مشکلات شهر هزینه شده بود قطعا نتایج موثرتری به همراه داشت.
وی گفت: شهرداری متولی ورزش قهرمانی و حرفهای نیست و دستگاههای مسئول باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.