در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی عنوان شد:
برخورد با قاچاقچیان و خودروهای شوتی نیازمند تصمیمگیری ملی است / کشف روزانه 18 میلیارد و 400 میلیون ریال کالای قاچاق

ورود ۲۷۲۳ پرونده کالای قاچاق به تعزیرات حکومتی
استاندار مرکزی برخورد با قاچاقچیان و خودروهای شوتی در محورهای مواصلاتی این استان را لازم و ضروری دانست و گفت: برخورد جدی و قاطع با قاچاقچیان و خودروهای شوتی نیازمند تصمیمگیری در سطح ملی است، اما در استان نیز میتوان اقداماتی انجام داد تا فعالیت قاچاقچیان محدود شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در جلسه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی، افزود: قوانین کنونی بازدارندگی لازم را برای برخورد جدی با این معضل را ندارد. بنابراین لازم است متناسب با امکانات استان، برای کمک به حل این مسئله برنامههای مدون تدوین شود.
وی به این موضوع که حضور خودروهای شوتی تأثیرات و تبعات بسیار بدی در جادههای استان دارد اشاره کرده و ادامه داد: افزایش روزافزون تردد خودروهای شوتی و تأثیرات منفی آن بر روی ترافیک و ایمنی جادهها، ضرورت اجرای محدودیتهای تردد برای این دسته از خودروها را به یک موضوع جدی و حیاتی تبدیل کرده است.
استاندار مرکزی اظهار داشت: فعالیت خودروهای شوتی در جادههای ارتباطی از یک سو به اقتصاد و تولید آسیب وارد میکنند و از سوی دیگر با ایجاد ناامنی در جادههای استان منجر به افزایش آمار تصادفات و فوتیهای حوادث رانندگی میشوند. بر این اساس باید با جدیت به این مسئله رسیدگی شود.
زندیهوکیلی تصریح کرد: در این راستا میطلبد برنامه جدی برای این معضل در استان مرکزی اندیشیده شود تا مسیر فعالیت افراد قاچاقچی از راههای ارتباطی استان کمتر شود. متأسفانه اکنون برخی از افراد فعال در قاچاق کالا و رانندگان خودروهای شوتی با همراه داشتن سلاح گرم به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی به فعالیتهای پلیسی برای برخورد با شوتیها اشاره کرده و بیان داشت: خودروهای شوتی و افراد قاچاقچی از فعالیت در محورهای زالیان و توره در استان مرکزی هراس دارند و علت آن استقرار ایستگاه پلیس قوی است. بنابراین باید در صورت امکان، ایستگاه پلیس موقت در تمام جادههای ارتباطی این استان تقویت شود.
کشف روزانه 18 میلیارد و 400 میلیون ریال کالای قاچاق
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه روزانه 18 میلیارد و 400 میلیون ریال کالای قاچاق در استان کشف میشود، گفت: در سال گذشته 6740 میلیارد ریال کشفیات کالای قاچاق با افزایش 55 درصدی ثبت شده است.
سرهنگ محمدعقیل سلگی افزود: در سال 1403 تعداد 7780 خودور توقیف شد که نسبت به سال 1402 به میزان 30 درصد رشد داشته است. تعداد پروندههای کشفیات کالاهای قاچاق استان در سال 1403 نسبت به سال 1402 به میزان 8 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: 740 میلیارد ریال نیز در سال جاری کالای قاچاق در استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 50 درصد رشد داشته است. لوازم آشپزخانه، منسوجات و گل و گیاه بیشترین فراوانی کالاهای قاچاق استان را شامل میشود.
ورود 2723 پرونده کالای قاچاق به تعزیرات حکومتی
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: در سال گذشته 2723 پرونده کالای قاچاق به 10 شعبه تعزیرات حکومتی استان وارد و 2540 پرونده مختومه شد. در این بازه زمانی 4047 میلیارد ریال محکومیت با 93 درصد عملکرد، در شعب تعزیرات حکومتی استان صادر شد.
سعید نورالهی به بیشترین و کمترین پروندههای رسیدگی شده در حوزههای مختلف اشاره داشته و افزود: بیشترین پروندههایی که تعزیرات حکومتی استان به آن در سال گذشته رسیدگی کرد با 1246 پرونده مربوط به فرماندهی انتظامی و کمترین آن با 5 فقره مربوط به سازمان جهاد کشاورزی است.
وی به تعداد پروندههایی که در حوزه لوازم خانگی مورد بررسی قرار گرفته است اشاره کرده و ادامه داد: سال گذشته 647 فقره پرونده در خصوص لوازم خانگی در شعب تعزیرات حکومتی استان مرکزی رسیدگی شد. سال گذشته 1860 میلیارد ریال در حوزه قاچاق کالا به خزانه واریز شد.
تشکیل 1069 پرونده در حوزه اموال تملیکی
مهدی قربانی مدیرکل جمعآوری و فروش اموال تملیکی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: سال گذشته 1069 پرونده در حوزه اموال تملیکی استان تشکیل شد. از این تعداد پرونده 1152 پرونده تعیین تکلیف شدند. اکنون 466 پرونده کالای قاچاق در اموال تملیکی استان فاقد رأی هستند.