خبرگزاری کار ایران

رئیس بنیاد مسکن کشور:

ساخت 220 هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در حال اجرا است / پیگیری ساخت حدود 50 هزار واحد مسکونی محرومین کشور

ساخت 220 هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در حال اجرا است / پیگیری ساخت حدود 50 هزار واحد مسکونی محرومین کشور
کد خبر : ۱۵۹۳۶۶۱

بالغ بر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده است

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور به پروژه‌های نهضت ملی مسکن که از سوی این نهاد احداث و ساخته می‌شود اشاره کرده و گفت: در حال حاضر ساخت 220 هزار واحد مسکونی در سراسر کشور در قالب پروژه نهضت ملی مسکن در حال اجرا است. آنچه به بنیاد مسکن محول شده، مسکن روستایی است. مسکن شهری در شهرهای زیر 100 هزار نفر نیز در حال اجرا است و دارای پیشرفت خوبی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامرضا صالحی در جریان سفر به استان مرکزی و در حاشیه بهره‌برداری از یک مدرسه خیرساز در شهرستان خمین که با حضور سخنگوی دولت انجام شد در جمع خبرنگاران، افزود: ساخت حدود 50 هزار واحد مسکونی محرومین کشور در حال پیگیری است. تاکنون احداث 10 هزار واحد از این واحدها در کشور آغاز شده است و این واحدها در اختیار دهک‌های اول تا چهارم قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: واحدهای مسکن محرومین برای متقاضیانی است که امکان تأمین آورده را ندارند و از این مسیر می‌توان آورده این متقاضیان را تأمین کرد تا بتوانند صاحب خانه شوند. برای متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی 2 میلیارد ریال از طریق نهادهای حمایتی و یک میلیارد ریال از طریق بنیاد مسکن به صورت بلاعوض پرداخت می‌شود. از این مسیر مسکن محرومین و گروه‌های هدف از دهک اول تا چهارم تکمیل می‌شود.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با تأکید بر اینکه تأمین مسکن روستایی بسیار ضروری است، اظهار داشت: در سطح کشور یک میلیون قطعه زمین برای ساخت مسکن روستایی تملک شده و در سامانه وزارت راه و شهرسازی بارگذاری شده است. تمامی متقاضیانی که می‌خواهند در روستاها سکونت داشته باشند می‌توانند با ورود به سامانه وزارت راه‌وشهرسازی اراضی تملک شده‌ای که در سامانه بارگذاری شده است را انتخاب کنند تا پس از طی مراحل اداری در قالب 99 ساله به آنها واگذار شود.

صالحی با اشاره به اینکه برای مهاجرت معکوس به روستاها منظومه‌های روستایی در کشور آغاز شده است، تصریح کرد: متقاضیان مسکن روستایی می‌توانند از تسهیلات 4 میلیارد ریالی 5 درصد با دوره بازگشت 20 ساله برای احداث مسکن بهره‌مند شوند. در این راستا افرادی که تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند با تفاهم‌نامه‌هایی که با بنیاد مسکن و نهادهای حمایتی و انقلابی منعقد شده است، مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

وی بیان داشت: در روستاها همکاری خوبی بین بنیاد مسکن و بانک‌ها وجود دارد. در سال گذشته 350 هزار سهمیه تسهیلات به متقاضیان روستایی اختصاص داده شده بود که دولت این موضوع را بر عهده بنیاد مسکن قرار داد. از این تعداد 330 هزار و 400 واحد به بانک‌ها معرفی شدند و 270 هزار نفر با بانک‌ها قرارداد منعقد کرده‌اند. شاخص برخورداری از پروژه‌های عمرانی و بهسازی روستاها در کشور 60 درصد است و تا 1405 می‌توان به 75 درصد دست یافت.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با اشاره به ضرورت مقاوم‌سازی مسکن روستایی، تأکید کرد: از 7 درصد مقاوم‌سازی در سال 1384 به 53 درصد مقاوم‌سازی در سال جاری رسیدیم. بالغ بر 2 میلیون و 800 هزار واحد مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده و حدود 2 میلیون و 500 هزار واحد مسکونی روستایی دیگر نیز باقی‌مانده است که باید فرایند مقاوم‌سازی در این واحدها انجام شود. امیدواریم تا پایان سال 1405، میزان مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی به بالای 75 درصد برسد.

صالحی ابراز داشت: آورده متقاضیان و تسهیلات بانک‌ها به‌هنگام در پروژه‌های نهضت ملی مسکن تزریق نمی‌شود که این‌ موضوع روند تکمیل‌سازی پروژه‌ها را کند می‌کند. تزریق تنخواه برای تکمیل واحدهای مسکونی نیز توسط 2 مجموعه شامل صندوق ملی زمین و مسکن برای پروژه‌های دارای پیشرفت بالای 70 درصد یا توسط بنیاد مسکن به وسیله خرید عمده مصالح از منابع بنیاد انجام خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه عملکرد استان‌ها در حوزه ساخت مسکن بستگی به میزان مشارکت مردم دارد، اضافه کرد: نهضت ملی مسکن شهری باید با پرداخت تسهیلات و آورده سهم متقاضی تکمیل شود. هر کجا که متقاضیان مشارکت خوبی داشته باشند و بانک‌ها نیز همکاری کنند، بنیاد مسکن به عنوان کارگزار با استفاده از منابعی که در اختیار دارد پروژه‌ها را در فرجه زمانی مناسب تکمیل و تحویل متقاضیان خواهد داد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با اشاره به اینکه نهضت ملی مسکن شهری توسط چند قسمت اجرایی می‌شود، گفت: بخشی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن توسط انبوه‌سازان و گروه‌های ساخت توسط مردم و بنیاد مسکن در حال ساخت است. در خصوص آن بخشی که مربوط به بنیاد مسکن است، تلاش شده از امکانات بنیاد استفاده شود تا از تعطیلی پروژه‌ها جلوگیری شود.

صالحی افزود: با توجه به تورم با استفاده از منابع بنیاد مسکن، مصالح به صورت عمده خریداری شده و در اختیار پروژه‌ها قرار گرفته است. باید در نظر داشت که قیمت نهضت ملی مسکن وابسته به قیمت تمام شده‌ای است که مصالح مورد نیاز آن خریداری می‌شود. در واقع خرید مصالح به صورت عمده و با قیمت پائین، مهمترین کمک بنیاد مسکن برای کاهش قیمت تمام شده واحدهای مسکونی بوده است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز