خبرگزاری کار ایران

سرپرست اداره‌کل بیمه سلامت استان مرکزی خبر داد:

افزایش تعداد بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج از 5 بیماری به 300 بیماری

افزایش تعداد بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج از 5 بیماری به 300 بیماری
کد خبر : ۱۵۱۶۷۹۶

۴۵ درصد جمعیت استان مرکزی تحت پوشش بیمه سلامت هستند

سرپرست اداره‌کل بیمه سلامت استان مرکزی گفت: از جمعیت یک میلیون و 413 هزار نفری استان مرکزی، 644 هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که معادل 45 درصد جمعیت استان است. صندوق بیمه سلامت همگانی، دومین صندوق پر جمعیت است و در این راستا 195 هزار نفر از خدمات این بیمه بهره‌مند هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بابک بوالحسنی در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های استان مرکزی به مناسبت روز خبرنگار، افزود: بیشترین سهم از افراد بیمه شده استان مربوط به صندوق روستاییان، عشایر و شهرهای ‌زیر 20 هزار نفر است که بالغ بر 323 هزار نفر هستند و به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

وی ادامه داد: تعداد بیمه‌شدگان کارکنان دولت 82 هزار نفر، بیمه‌شدگان کمیته امداد 17 هزار و 600 نفر، بیمه‌شدگان اتباع خارجی 2200 نفر و تعداد بیمه‌شدگان سایر اقشار که عمدتاً شامل طلاب، روحانیون، دانشجویان و افراد تحت پوشش بهزیستی هستند 22 هزار و 500 نفر است.

سرپرست اداره‌کل بیمه سلامت استان مرکزی اظهار داشت: بهره‌برداری از صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج یکی از اقداماتی است که در بازه زمانی 3 سال گذشته در این استان انجام شده و توفیقات بسیاری به همراه داشته است. این صندوق در سال 1401 با مجوز هیئت دولت تأسیس شد.

بوالحسنی تصریح کرد: با تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، تعداد بیماری‌های این حوزه از 5 بیماری به 300 بیماری افزایش پیدا کرد. بیشترین طیف مراجعه‌کنندگان به این صندوق بیماران مبتلا به سرطان و سپس اهدای کلیه هستند.

وی بیان داشت: با بهره‌برداری از صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج به 107 گروه بیماری خدمات ارائه می‌شود و پرداخت هزینه از سوی این افراد به شکل چشمگیری کاهش یافته است. همچنین با این صندوق علاوه بر پرداخت هزینه داروها می‌توان تا 500 میلیون ریال به افراد کمک هزینه پرداخت کرد.

سرپرست اداره‌کل بیمه سلامت استان مرکزی با اشاره به اینکه تعداد افرادی که در این استان در صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج تعریف شده‌اند 18 هزار و 200 نفر هستند، تأکید کرد: در بازه زمانی 3 سال گذشته، در این صندوق در مجموع برای 1738 پرونده تشکیل شده و بالغ بر 150 میلیارد ریال هزینه پرداخت شده است.

بوالحسنی ابراز داشت: در سال 1401 به عنوان سال نخست اجرای طرح صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، 346 پرونده در سطح استان مرکزی تشکیل شد. در راستای اقدامات انجام شده در این خصوص 38 میلیارد ریال به بیماران کمک هزینه پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: در سال 1402 برای 1232 نفر بیمار در این صندوق پرونده تشکیل شده که به این بیماران نیز 100 میلیارد ریال کمک هزینه پرداخت شده است. در 3 ماهه نخست سال 1403 نیز برای 160 نفر از افراد تحت پوشش این صندوق پرونده تشکیل شده و به این افراد 12 میلیارد ریال کمک هزینه پرداخت شده است.

سرپرست اداره‌کل بیمه سلامت استان مرکزی به ارائه خدمات به زوج‌های نابارور اشاره کرده و گفت: از سال 1400 تاکنون، 954 زوج نابارور استان در صندوق بیمه سلامت این استان نشان‌دار شدند و 4 میلیارد و 940 میلیون ریال برای آنها هزینه شده است.

بوالحسنی با بیان اینکه بیمه سلامت سهم بالایی از درمان قشر زوج‌های نابارور را پرداخت می‌کند، افزود: در راستای ارائه خدمات و درمان زوج‌های نابارور 59 قلم دارو، 57 خدمت آزمایشگاهی و 20 عمل جراحی ناباروری به صورت رایگان انجام می‌شود. همچنین تا 90 درصد تعرفه بخش دولتی درمان ناباروری سهم بیمه سلامت است.

وی ادامه داد: در سال 1400 مبلغ 3 میلیارد و 360 میلیون ریال، در سال 1401 مبلغ 16 میلیارد ریال، در سال 1402 مبلغ 19 میلیارد ریال و در 3 ماه نخست سال 1403 مبلغ 4 میلیارد و 940 میلیون ریال، هزینه بیمه زوج‌های نابارور این استان پرداخت شده است.

سرپرست اداره‌کل بیمه سلامت استان مرکزی به ارائه خدمات به مادران باردار و شیرده اشاره کرده و اظهار داشت: پوشش بیمه رایگان مادران باردار، شیرده و فرزندان زیر 5 سال بدون پرداخت حق بیمه از دیگر خدمات دستاوردهای بیمه سلامت استان مرکزی است.

بوالحسنی تصریح کرد: 747 مرکز درمانی در سطح استان مرکزی طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند. در سال جاری 2 میلیون 538 هزار مراجعه بیمه‌شدگان این مجموعه به مراکز بهداشتی و درمانی ثبت شده است. هزینه‌های درمانی به بیمه‌شدگان یا به صورت مستقیم یا بر اساس اسناد و مدارک پرداخت می‌شود.

وی بیان داشت: سال گذشته بالغ بر 6680 میلیارد ریال بابت خرید خدمات به مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت استان مرکزی پرداخت شده است. بیشترین هزینه‌های پرداخت شده بیمه سلامت این استان در سال گذشته مربوط به بخش بستری، دارو و دیالیز بود.

سرپرست اداره‌کل بیمه سلامت استان مرکزی گفت: اجرای طرح دارویار از دیگر توفیقات این مجموعه بیمه‌ای است که در راستای آن یارانه دارو مستقیم به بیمار پرداخت می‌شود. با اجرای این طرح هزینه پرداختی بیمار برای دارو کمتر می‌شود.

بوالحسنی افزود: با اجرای طرح دارویار، در سال 1401 مبلغ 610 میلیارد ریال، در سال 1402 مبلغ 1550 میلیارد ریال و در 3 ماهه نخست سال 1403 مبلغ 460 میلیارد ریال کمک هزینه دارویی پرداخت شده است. در سال جاری 7 قلم داروی بسیار گران‌قیمت درمان بیماری‌های صعب‌العلاج تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز