خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان:

سلطانیه نیازمند توسعه گردشگری است

سلطانیه نیازمند توسعه گردشگری است
کد خبر : ۹۹۵۱۰۴

​مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: نخستین وظیفه میراث‌فرهنگی، حفاظت و مراقبت از آثار تاریخی و فرهنگی در شهرستان سلطانیه است.

به‌ گزارش ایلنا، امیر ارجمند (​مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان) به همراه معاونان اداره کل با نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان سلطانیه دیدار کرد و در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و همچنین وضعیت نیروی انسانی، شرایط اعتباری پرداخت و گفت: این شهر آثار تاریخی ارزشمندی همچون چلبی اوغلی، آرامگاه ملاحسن کاشی، تپه نور، معبد داش کسن و چشمه شاهبلاغی را دارد که در کنار سایت جهانی گنبد سلطانیه می‌تواند به عنوان مجموعه جذابی از گردشگری در این شهر تعریف شود. مرمت مستمر تزیینات در داخل گنبد سلطانیه، فعالیت مستمر سه کارگاه مرمتی و همچنین آماده‌سازی و احیای بخشی از دیوار و برج و باروی قسمت جنوبی ارگ گنبد سلطانیه  در حال انجام است.

او در ادامه با بیان اینکه شهرهای تاریخی دارای ضوابط محدودیت ساخت و ساز وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه گنبد سلطانیه در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیده است، هرگونه ساخت و ساز در عرصه‌های تاریخی ممنوع است ولی در حرائم با ضوابط میراث‌فرهنگی بلامانع است. طرح ویژه شهر سلطانیه باید تحت نظارت میراث‌فرهنگیاستان تهیه شود.

ارجمندتاکید کرد: دو بازارچه صنایع دستی در شهر سلطانیه در حال احداث است یکی در محوطه گنبد سلطانیه با ۱۲ غرفه و دیگری در محوطه چلپی اوغلی با ۲۴ غرفه که به صورت طاق و تویزه در حال اجرا است.

شجاعی نماینده مردم شهرستان های ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به غنای فرهنگی، تاریخی وطبیعی استعدادهای بی نظیری در توسعه گردشگری دارد که با تقویت سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این منطقه و ایجاد زمینه‌های معرفی آن می‌توانیم گام موثری در توسعه گردشگری این منطقه با حمایت مجلس شورای اسلامی برداریم.

او افزود: جذب سرمایه‌گذار برای رونق ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های نظر همه‌ مسئولان مرتبط با موضوع است و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد. باید اقدامات عملی از بابت توسعه گردشگری و زیرساخت ها در سلطانیه صورت گیرد که قطعا از نتایج مثبت آن در آینده نزدیک برخوردار می‌شویم. توسعه گردشگری مهمترین اقدام عملی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان در راستای جهش تولید در شهرستان است.

نماینده مردم شهرستان‌های ابهر، خرمدره و سلطانیه ادامه داد: دستیابی به اهداف گردشگری شهرستان سلطانیه منوط به ارائه راهکارهای عملیاتی موثر است و اغلب طرح های گردشگری دیربازده هستند در حالیکه درآمدهای ناشی از این صنعت بر کسی پوشیده نیست و مطمئنا اگر سرمایه‌گذاران از حمایت خوب و مناسب برخوردار باشند وارد این صنعت خواهند شد.

او افزود: خوشبختانه در یک سال گذشته اقدامات خوبی در این حوزه اتفاق افتاده و جا دارد که با تخصیص اعتبارات ویژه و نگاه ویژه استانی و ملی به هر سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شاهد شکوفایی آنها باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز