قائم مقام معاونت فضای مجازی صداوسیما:
زیرساخت کافی برای ارائه اینترنت رایگان به برنامههای اینترنتی تلویزیون نداریم/ احتمال ایجاد تلویزیون اینترنتی برای نوروز
سعید مقیسه با اشاره به اینکه برای تولید محتوا در مناسبتهایی مانند نوروز هم از ظرفیت اینترنت استفاده خواهد شد از نبود زیرساخت برای ارائه اینترنت رایگان جهت تماشای برنامههای اینترنتی تلویزیون گفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید مقیسه (قائم مقام معاونت فضای مجازی رسانه ملی) با اشاره به استفاده صداوسیما از ظرفیتهای شبکههای اجتماعی برای پخش برنامههای شبکه اینترنتی اربعین گفت: محتوای شبکه اینترنتی اربعین از طریق اپلیکیشنهای رایج و پرطرفدار مثل تلویبیون و سپهر و IPTVهای طرف قرارداد سازمان مثل آیو و لنز پخش میشود. بخشی از موسسات دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) هم سیگنالهای تلویزیون اینترنتی اربعین را دریافت و پخش میکنند. هر کدام از این اپلیکیشنها و بسترهای VOD در شبکههای اجتماعی صفحاتی دارند که متناسب با آن از محتوای این برنامهها در آنجا هم استفاده میکنند.
وی با اشاره به همراهی اپراتورها در ارائه اینترنت رایگان برای تماشای شبکه تلویزیونی اربعین گفت: در محرم این اتفاق برای IPهای خاصی و به مدت محدود تماشای محتوای برنامههای عزاداری رایگان باشد. اینکه چقدر مردم از این امکان استفاده کردند را اطلاع ندارم اما این قابلیت در دسترس بود. اما برای همه IPTVها مقدور نیست که بتوانند از ظرفیت اینترنت رایگان بهره ببرند. اما هنوز زیرساختهای کافی برای ارائه اینترنت رایگان در توزیع محتوا برای آن دسته از پلتفرمهایی که از CDN یا همان شبکه تحویل محتوا استفاده میکنند که توزیع ترافیک محتوایشان را روی یک IP تحویل مخابرات بدهند، آماده نیست. بخشی از همین اپلیکیشنها هم اگر نتوانستند در محرم این امکان را ارائه کنند بزرگترین مشکلشان این بود که زیرساخت فنی که بتواند بخشی از محتوا را رایگان کند وجود ندارد. در حال حاضر یا باید کل محتوا رایگان باشد یا نباشد و برای همین فعلا امکان رایگان کردن تماشای محتوای تلویزیون اربعین به دلیل نداشتن زیرساختهای فنی وجود ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تلویزیون برای مناسبتهای ملی و مذهبی که در آینده وجود دارد مانند شب یلدا و نوروز بسترهایی مانند شبکه اینترنتی اربعین برای پخش برنامهها ایجاد کرده است؟ گفت: با توجه به اینکه در ایجاد شبکهها بر بستر تلویزیون مشکلاتی داریم و امکان تاسیس شبکه جدید وجود ندارد، در فضای مجازی میتوانیم از ظرفیتهای اینترنت استفاده کنیم و دستمان برای تولید محتوا بازتر است و امیدواریم در مناسبتهای مختلف ویژه برنامههایی را تدارک ببینیم.
مقیسه درباره استفاده برخی از مجریان تلویزیونی در آنتن برنامههای تولیدی از اینستاگرام و تاکید برای جمع کردن فالوور گفت: نحوه استفاده برنامههای سازمان از شبکههای اجتماعی به صورت یک آییننامه تنظیم شده است و در اختیار تمامی شبکهها و برنامهها قرار گرفته است. طبیعی است که تمامی دستاندرکاران سازمان باید نسبت به رعایت این آییننامه همراهی کنند و اگر تخلفی پیرامون آن صورت بگیرد، برخورد میشود.