خبرگزاری کار ایران

محمدحسن طالبیان:

60 سال همکاری ایران و ایتالیا در حوزه میراث فرهنگی الگویی برای سیاستمداران/ همچنان به منشور و قطعنامه ونیز پایبند هستیم

60 سال همکاری ایران و ایتالیا در حوزه میراث فرهنگی الگویی برای سیاستمداران/ همچنان به منشور و قطعنامه ونیز پایبند هستیم
کد خبر : ۸۳۵۴۳۴

طالبیان گفت: ایتالیایی‌ها در مواقع بحران از ماجرای بم تا سایر بخش‌های مرمتی به کمک ایران آمدند و کارهای حفاظتی در پاسارگاد انجام دادند حتی تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی به ایران هدیه دادند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدحسن طالبیان (معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی) در همایش "60 سال همکاری ایران و ایتالیا در میراث فرهنگی" گفت: فعالیت‌های مرمتی که ایتالیایی‌ها در ایران داشتند حائز اهمیت است چنانچه ما همچنان به منشور و قطعنامه ونیز در حوزه مرمت پایبند هستیم که در حوزه بناها، محوطه‌ها و تزئینات روش مشترک ایران و ایتالیا را داریم که مرمت باید از اصل بنا قابل تشخیص باشد.

او ادامه داد: ‌ایتالیایی‌ها از 1930 پایه آکادمیک مرمت را در ایران بنا نهادند و همیشه ادامه یافته است. چنانکه باید نمایشگاهی ویژه موضوع مرمت نیز برگزار کنیم.

طالبیان خاطرنشان کرد: ایتالیایی‌ها در مواقع بحران از ماجرای بم تا سایر بخش‌های مرمتی به کمک ایران آمدند و کارهای حفاظتی در پاسارگاد انجام دادند حتی تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی به ایران هدیه دادند. نگاه ما از مرمت به حفاظت نزدیک شده و آن را می‌توان در مرمت کاخ کسری و شورا شاهد بود که الگوی حرفه‌ای از استفاده از ابزار نوین و مواد جدید در ایران است.

معاون میراث فرهنگی با اشاره به آنکه دانش علمی و آکادمیک مرمت تحت تاثیر همکاری ایران و ایتالیا بود، گفت: پروژه حفاظت باستان‌شناسی انجام شده و به زودی آثار این کاوش‌ها در موزه ایذه به نمایش گذاشته خواهد شد.

عمرانی (رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری) نیز با اشار به آنکه احیا و مستندسازی فعالیت‌های باستان‌شناسی و میراث فرهنگی از اهداف پژوهشگاه است، گفت: ایران و ایتالیا دو مهد تمدن در خاورمیانه و مدیترانه هستند و با شکل‌گیری ایزمئو فعالیت ایتالیایی‌ها در ایران شکل دیگری به خود گرفت و اکنون نیز این فعالیت ادامه دارد. گسترش فعالیت‌های ایران و ایتالیا موجب ارتقای کیفیت میراث و گردشگری خواهد شد و در معرفی جهانی میراث جهانی ایران موثر خواهد بود.

شیرازی (رئیس پژوهشکده باستانشناسی) با اشاره به فعالیت‌های باستان‌شناسان ایتالیایی در ایران گفت: از کاوش در دهانه غلامان گرفته تا حفاظت و مرمت آثار و بناهای تاریخی در قلعه تپه و شهر سوخته، تخت جمشید و پاسارگاد شاهد فعالیت‌های مشترک ایران و ایتالیا بوده‌ایم و امروز کاوش‌های باستان‌شناسی در تل آجری اطلاعات خوبی از نخستین روزهای شکل‌گیری این شهر هخامنشی در اختیار ما گذاشته است. فعالیت‌های مشترک ما با ایتالیا همچنان ادامه خواهد داشت.

جبرئیل نوکنده (رئیس کل موزه ملی ایران) نیز با اشاره به 60 سال همکاری در میراث فرهنگی بین ایران و ایتالیا گفت: این همکاری امروزه تبدیل به میراث ناملموس فرهنگی شده است و گواهی بر روابط دو ملت خواهد بود که به پایدارترین شکل دوستی انجام شده است و می‌تواند الگویی برای دولتمردان و سیاستمداران باشد.

او ادامه داد: فرهگ و تمدن غنی ایران مرزها را درنوردیده و امروزه بسیاری از باستان‌شناسان ایرانی و غیرایرانی دوست دارند در بهشت باستان‌شناسی کاوش داشته باشند. با افتخار پذیرای نمایشگاه آثار 60 سال همکاری ایران و ایتالیا هستیم. در این نمایشگا ه 60 اثر فرهنگی تاریخی حاصل کاوش‌های شهر سوخته، چلو و دهانه غلامان به نمایش درآمده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز