خانههای بوم گردی ظرفیت جدید گردشگری در استان کرمان
استان کرمان در دولت تدبیر و امید به عنوان سومین استانی که پایلوت اقتصاد مقاومتی شد، توانست با استفاده از توان بخش خصوصی ضمن شکوفایی قابلیتهای استان در حوزههای مختلف از جمله گردشگری قدمهای خوبی را در توسعه پایدار منطقه بردارد.
به گزارش ایلنا، استان کرمان در دولت تدبیر و امید به عنوان سومین استانی که پایلوت اقتصاد مقاومتی شد توانست با استفاده از توان بخش خصوصی ضمن شکوفایی قابلیتهای استان در حوزههای مختلف از جمله گردشگری قدمهای خوبی را در توسعه پایدار منطقه بردارد.
وجود خانههای بومگردی بدون شک ظرفیت جدیدی در حوزه گردشگری این استان است که علاوه بر مزیتهای چون به فعلیت رساندن مهاجرت معکوس از حاشیه شهر به روستا و خلق جدید فرصتهای شغلی پایدار بر میزان ماندگاری و اقامت گردشگران خارجی و داخلی افزوده است.
غلامرضا فرخی (مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان) گفت: اقامتگاههای بوم گردی ظرفیت گردشگری این استان را افزایش داده و در حال حاضر 318 اقامتگاه در مناطق مختلف این استان مشغول به فعالیت و خدمات دهی به گردشگران است.
غلامرضا فرخی افزود: نظر به استقبالی که از سال گذشته تاکنون از این خانههای سنتی شاهد بودهایم در حال حاضر احیای بافتهای سنتی روستاها با هدف راه اندازی اقامتگاههای بوم گردی را در اولویت کار قرار دادهایم.
وی تصریح کرد: بازاریابی، تبلیغات و معرفی اقامتگاههای بوم گردی استان به گردشگرانی که به کرمان سفر میکنند، به طور جدی پیگیری میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار داشت: دفاتر خدمات مسافرتی با برگزاری تورهای یک روزه و سفر به روستاها و شهرهای گردشگری، در جهت معرفی این ظرفیت جدید یعنی خانههای بوم گردی موفق عمل کردهاند که امیدواریم این فرآیند ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به برگزاری همایش سال گذشته مدیران اقامتگاههای بوم گردی استان کرمان تاکید کرد: در این همایش مدیران 80 اقامتگاه بوم گردی برتر استان به منظور رفع و بررسی برخی از چالشهای پیش روی این اقامتگاهها در این شهر گرد هم آمدند.
فرخی افزود: با توجه به اینکه تعداد اقامتگاههای بوم گردی در استان رو به افزایش است، در راستای ارائه خدمات بهتر و مفیدتر این اقامتگاهها باید طبق یک اساسنامه عمل کنند و برگزاری این گونه همایشها به تدوین این اساسنامه کمک میکند.
وی اظهار داشت: استاندارد و کیفیسازی خدمات اقامتگاههای بوم گردی در دستور کار قرار دارد و نظارت بر این اماکن بصورت مستمر انجام میشود.
12 بوم گردی در جیرفت ظرفیتی جدید برای پذیرایی از مسافران نوروزی
احمد امینیروش(فرماندار جیرفت) گفت: در ایام نوروز امسال علاوه بر هتلها و مراکز اقامتی تعداد 12 مرکز بوم گردی به ظرفیت این مراکز در این شهرستان افزوده شده که پذیرای میهمانان نوروزی است.
احمد امینیروش، ضمن تبریک سال نو افزود: این مجتمعهای بوم گردی در ساردوئیه، دلفارد، اسفندقه، جبالبارز و بخش اسماعیلی جیرفت واقع شده و آماده خدمات رسانی به میهمانان نوروزی هستند.
فرماندار جیرفت تصریح کرد: تپه های هفت هزار ساله کنارصندل، شهر قدیم جیرفت، آبشار گلما، موزه اسرارآمیز جیرفت، آب گرم گِوِر، امام زاده سلطان سیداحمد ساردوئیه و جاذبههای کشاورزی و گلخانهای گوشهای از ظرفیتهای گردشگری جیرفت است که میهمانان نوروزی میتوانند با حضور در این مکان ها از تعطیلات خود لذت ببرند.
وی ادامه داد: موقعیت گردشگری و برخورداری از آثار باستانی و آب و هوای مناسب در کنار مراکز اقامتی جدید تحت عنوان خانههای بوم گردی ظرفیت جدیدی است که موجب گردیده این منطقه بکر و طبیعی به یکی از مقصدهای هموطنان تبدیل شود.
اقامت گردشگران خارجی و داخلی در بومگردی های ریگان افزایش یافت
امیر ابراهیمی (رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ریگان) گفت: از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون بیش از 600 گردشگر خارجی و داخلی در بوم گردیهای این شهرستان اقامت کردند که نسبت به مدت مشابه قبل 30درصد افزایش یافته است.
امیر ابراهیمی افزود: این مسافران از 10 استان کشورمان و از چهار ملیت خارجی در این منازل اسکان یافتند.
وی تصریح کرد: این تعداد مسافر و گردشگر نوروزی داخلی و خارجی در دو خانه بوم گردی یکی در حاشیه تپههای شنی و دیگری در جاده ترانزیت ریگان به چابهار اقامت کردهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ریگان، با اشاره به استقبال مسافران و گردشگران نوروزی داخلی و خارجی اظهار داشت: راهاندازی چهار خانه بومگردی دیگر در این شهرستان را در دست اجرا داریم.
ابراهیمی یادآور شد: خانههای بوم گردی علاوه بر توسعه و ماندگاری فرهنگ بومی روستا و معرفی ظرفیتهای گردشگری و نمایش سوغات منطقه، نقش موثری در رونق و توسعه گردشگری منطقه دارند.
ابراهیمی بیان داشت: شهرستان ریگان دارای جاذبههای بکر و دیدنی از جمله بلندترین تپههای شنی دنیا است که امسال رشد خوبی در زمینه گردشگری در این شهرستان داشتیم.
بوم گردی موجب توزیع سفر در شهرستان های کرمان شده است
محمدمهدی افضلی (رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد اجرایی خدمات سفر استان کرمان) گفت: اقامتگاههای بومگردی موجب توزیع سفر در تمام شهرستانهای این استان شده است.
محمدمهدی افضلی با بیان اینکه این استان دارای جاذبههای تاریخی، فرهنگی و گردشگری فراوانی است، اظهار داشت: در کنار این جاذبهها زیرساختهای مناسبی جهت ارائه خدمات به گردشگران وجود دارد که منجر به توزیع مناسب سفر در تمام شهرستانهای این استان شده است.
وی با اشاره به اینکه در نوروز امسال شاهد حضور مسافران در دورترین نقاط این استان بودهایم، افزود: خوشبختانه با برنامه ریزیهایی که انجام شده، شاهد افزایش میزان ماندگاری گردشگران هستیم .
افضلی با اشاره به اینکه رونق اقامتگاههای بوم گردی و توسعه گردشگری روستایی یکی از مهمترین دلایل توزیع سفر در شهرستانهای استان کرمان شده است، تصریح کرد: در حال حاضر 318 اقامتگاه بوم گردی در سطح این استان پذیرای گردشگران و مسافران نوروزی است.
رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد اجرایی خدمات سفر استان کرمان با بیان اینکه تاکنون بیش از 250 گردشگر خارجی در اقامتگاه های بومگردی استان اقامت داشتهاند، افزود: بیشتر آنها از کشورهای آلمان، فرانسه، اسپانیا، استرالیا، ایتالیا و آمریکا بودهاند.
وی با اشاره به اینکه میزان اقامت در بومگردی های استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 85 درصد رشد داشته است، خاطرنشان کرد: از 28 اسفندماه سال گذشته تا هشتم فروردین ماه سالجاری بالغ بر 26 هزار نفر در این اقامتگاهها سکنی گزیدهاند.
واحدهای بوم گردی کرمان بیشترین اقامت را دارند
رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد اجرایی خدمات سفر استان کرمان اذعان کرد که بیشترین میزان اقامت در واحدهای بوم گردی کشور متعلق به استان کرمان است.
افضلی اضافه کرد: بیشترین تعداد اقامتگاههای بوم گردی کشور اینک در استان کرمان واقع شده و تاکنون بیشترین میزان اقامت در اینگونه اقامتگاههای این استان ثبت شده است.
به گفته افضلی، اقامتگاههای بومگردی شهداد، خبر بافت، جیرفت، فهرج، ریگان و شهربابک به ترتیب بیشترین اقامت را در نوروز 98 داشته اند.
براساس این گزارش اینک 35 هتل و هتل آپارتمان، 31 مهمانپذیر و 318 خانه بومگردی و 27 خانه مسافر در استان کرمان پذیرای مسافران نوروزی است .
استان کرمان با هفت اثر جهانی، 700 اثر ثبت ملی و هزاران جاذبه تاریخی و طبیعی از مقاصد اصلی گردشگری کشور به شمار می رود.