خبرگزاری کار ایران

معاون گردشگری در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد؛

ده میلیون گردشگر ایرانی سالانه به کشورهای خارجی سفر می‌کنند اما بازمی‌گردند/ مسافر پرانی صحت ندارد

ده میلیون گردشگر ایرانی سالانه به کشورهای خارجی سفر می‌کنند اما بازمی‌گردند/ مسافر پرانی صحت ندارد
کد خبر : ۷۳۲۸۷۹

معاون گردشگری کشور درباره آمار گردشگرانی که به اروپا سفر می‌کنند و دیگر به ایران برنمی‌گردند، گفت: در طول سال‌های قبل به‌طور متوسط ۱۰ میلیون گردشگر ایرانی به کشورهای خارجی سفر کرده و به کشور بازگشته‌اند.

ولی‌الله تیموری (معاون گردشگری کشور) درباره گردشگرانی که به اروپا سفر می‌کنند اما به کشور بازنمی‌گردند، به خبرنگار ایلنا گفت: به هرحال در ایام سفر یا هر زمان دیگری بخشی از افراد از خارج وارد ایران می‌شوند و بخشی نیز از ایران به کشورهای خارجی سفر می‌کنند که به نوعی گردشگران خارجی ما به شمار می‌آیند. این موضوع در همه مقاصد گردشگری وجود دارد. همچنین به همان صورتی که برای ورود گردشگران به ایران، جمهوری اسلامی فرایندی را آماده کرده و بر اساس آن افراد به کشور وارد می‌شوند، در بعد خروج نیز هر کشوری براساس مقررات خود گردشگران را می‌پذیرد.

وی افزود: همیشه صحبت بر این بوده تا افرادی که در قالب آژانس‌ها سفر می‌کنند، پکیج‌هایی برایشان در نظر گرفته شود تا به این صورت بلیت رفت و برگشت و محل اقامت آنها مشخص باشد تا سفرها بر اساس این چهارچوب انجام شود. اینکه گفته می‌شود اکثر گردشگران به اروپا می‌روند و دیگر برنمی‌گردند، درست نیست. بر اساس تجربه‌ای که در کار گردشگری دارم باید بگویم که اصلا به این صورت نیست که اکثر گردشگرانی که به کشورهای اروپایی می‌روند، دیگر برنگردند.

معاون گردشگری کشور در ادامه بیان کرد: قویا چنین موضوعی را تکذیب می‌کنم و می‌گویم در هیچ‌جایی این اتفاق وجود ندارد. اولا برای سفر به هر کشور، قوانین و مقرراتی وجود دارد تا از اتفاقاتی از این دست جلوگیری کند. یعنی قطعا زمانی که به یک فرد ایرانی ویزا می‌دهند، ضمانت‌نامه‌های لازم را از او می‌گیرد تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنند. به نوعی این کشورها احتمال این موضوع را داده و معمولا سخت‌ترین فرایند‌ها را برای ما قرار می‌دهند تا به هیچ وجه کسی نتواند در آن رسوب کند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر اگر آژانسی این کار را انجام دهد، اصطلاحا به بلک لیست آن کشور رفته و عملا هرگونه همکاری با آن تحت تاثیر قرار می‌گیرد. جدا از این موضوع اگر چنین گزارشی به ما برسد و بفهمیم که آژانسی عمدا چنین کاری را انجام داده است با حکم مسافر پرانی با او برخورد می‌کنیم. بنابراین هفتاد تا هشتاد درصد این موضوع در اختیار کشورهای مقصد بود و ما نمی‌توانیم به کسی بگوییم که آیا شما می‌روید آنجا بمانید یا خیر. وظیفه ما چیز دیگری است.

تیموری در ادامه اظهار داشت: همانگونه که توقع ورود گردشگر را داریم، کشورهای دیگر نیز انتظار دارند که گروه‌هایی از ایران برای بازدید از آن کشورها بروند و این موضوع فرایند مرسومی بوده و باید در قالب تفاهم‌نامه‌ها و توافق‌های دو جانبه اتفاق بیفتد. اگر گردشگرانی از کشور مقصد برنگشته باشند هم به صورت موردی بود که تخلف انجام شده است. در این موارد اگر اثبات شود که آژانسی تعمدا این کار را انجام داده، ما حتما رسیدگی کرده و تا پای لغو مجوز آن هم پیش می‌رویم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از گردشگرانی که به کشوری سفر کرده‌اند و دیگر بازنگشته‌اند، موجود است، گفت: آماری نداریم و شاید موردی اتفاق افتاده باشد. در طول سال‌های قبل به طور متوسط ۱۰ میلیون گردشگران ایرانی به کشورهای خارجی رفته و از مکان‌های مختلف بازدید کرده و برگشته‌اند.

تیموری در پاسخ به توضیحات رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی که از سفر تعدادی از گردشگران ایرانی به کشورهای اروپایی و عدم بازگشت آنها خبر داده است، بیان کرد: اجازه بدهیم که اگر ایشان مستنداتی دارند، ارائه دهند. من به عنوان متولی سازمان گردشگری کشور چنین این موضوع را درست نمی‌دانم. اما قطعا اگر در بررسی‌ها متوجه شویم که آژانسی عمدا چنین کاری را انجام داده، قانونا موظف به برخورد با آنها هستیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز