کارگردان و مجری برنامه «دستپخت»:
«شام ایرانی» اصلا رقیب برنامه پربینندهای مانند «دستپخت» نیست/ آشپزهای ایرانی کمسواد شدهاند
کارردان و مجری برنامه «دستپخت» گفت: برنامه شام ایرانی الگوبرداری شده از یک برنامه ماهوارهای است و با وجود سلبریتیها دیده میشود اما من با آدمهای عادیام برنامهام پربیننده است. من بدون بازیگر بیننده دارم و این کار را سخت میکند.
سیدوحید حسینی (کارگردان و مجری برنامه تلویزیونی دستپخت) در گفتگو با ایلنا، گفت: درک من این است که ما پربینندهترین برنامه شبکه یک هستیم. بیننده زیادی داریم و ماجرا آن است که تلاش میکنیم بهترین برنامه را برای مردم بسازیم. برای ما آشپزی و مسابقه در کنار همدیگر است. برای این پربیننده شدن زحمت کشیدیم، چراکه سعی میکنیم به ذائقه مردم نزدیک شویم و آن را تغییر بدهیم و هیجان مسابقه را از صفحه شیشهای تلویزیون منتقل کنیم.
حسینی درباره پروسه انتخاب شرکتکنندگان در این مسابقه آشپزی گفت: تمام کسانی که به عنوان آشپز در برنامه شرکت میکنند یا در یک رستوران به صورت حرفهای کار میکنند یا مدرک دانشگاهی دارند یا در دانشگاه و آموزشگاه مشغولاند. غیر از این چهار مدل؛ آشپزی نیست که در برنامه دستپخت باشد. همه آدمهایی هستند که مرتبط با جامعه آشپزی ایران هستند.
این کارگردان و مجری خاطرنشان کرد: برنامه دستپخت از مهر 94 شروع شده و تاکنون حدود 300 قسمت از آن پخش شده و تا نوروز امسال هم هست. امیدوارم سالهای سال هم این برنامه بتواند ادامه داشته باشد.
حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود برنامهای مشابه در شبکه نمایش خانگی به نام «شام ایرانی» آن هم با حضور سلبریتیها، گفت: هیچ رقیبی برای خودمان نمیبینیم چون سطح کاری ما در عرصه مسابقه خیلی بالاتر از کسانی است که بخواهند به آن نزدیک شوند. این ادعا نیست بلکه واقعا کسی شبیه ما نیست.
او یادآور شد: برنامه شام ایرانی الگوبرداری شده از یک برنامه ماهوارهای است و با وجود سلبریتیها دیده میشود اما من با آدمهای عادیام برنامهام پربیننده است. وقتی یک سریال را در تلویزیون به صورت اتفاقی ببینی اگر بازیگرش را دوست داشته باشی ادامه میدهی و میبینی. اما من بدون بازیگر، بیننده دارم و این کار را سخت میکند. در واقع این امکان سخت و مهمی است.
حسینی ادامه داد: دومین مورد این است که کسی را نداریم که برنامهای مشابه ما ساخته باشد، کسی تاکنون به ما نزدیک نشده چون کاری که انجام میدهیم سنگینتر از چیزی است که بقیه بتوانند اجرایش کنند.
کارگردان و مجری برنامه دستپخت درباره زمان پخش این برنامه گفت: همین پربیننده بودن باعث شده که شبکه آنتن ثابتی به برنامه ما بدهد. الان چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه این مسابقه از تلویزیون پخش میشود. میدانیم که آنتن روزهای آخر هفته آنتن ویژهای برای شبکه است. آنتنی است که در آن سریال میرفته و این خیلی مهم است که تلویزیون بهترین آنتناش را به ما داده یعنی مخاطب؛ این برنامه را خواسته و این نشان از اهمیت برنامه است.
کارگردان برنامه دستپخت با اشاره به چالشهای پیش روی برنامه گفت: مهمترین مشکل ما در ساخت دستپخت این است که آشپزی ایران؛ آشپزی ضعیفی است. متاسفانه آشپزی ما تجربی پیش رفته. من نوعی وردست یک آشپز بودم و الان آشپز شدهام و این ضعف بزرگی است. برای همین آشپزهای ما کمسواد شدهاند. این کمسوادی به آشپزی لطمه زده است. ما که الان داریم آشپزی را علمی میکنیم و رویش کار میکنیم فشار زیادی برای انتخاب شرکت کننده وارد میشود؛ تا شرکتکنندهها را تربیت کنیم و این زمان زیادی میبرد. ما داریم آشپز تربیت میکنیم.
حسینی تصریح کرد: این در حالی است که تنوع غذایی ما بسیار بالاست. بیش از هزار غذا در ایران ثبت شده که ما تاکنون نزدیک به 200 مورد آن را در برنامه رفتهایم. ما داریم غذاهای محلی و سنتی را از گوشه گوشه ایران پیدا میکنیم و به مردم یاد میدهیم. ما داریم ذائقه مردم را تغییر میدهیم.