خبرگزاری کار ایران

سفیر ایران در برنامه عصر ایران در نمایشگاه کتاب وین:

دیپلماسی فرهنگی نقش مهمی در تعمیق روابط ایران و اتریش داشته است

دیپلماسی فرهنگی نقش مهمی در تعمیق روابط ایران و اتریش داشته است
کد خبر : ۵۵۷۲۳۲

عبدالله مولایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش به منظور شرکت در مراسم عصر ایرانی در غرفه ملی ایران در نمایشگاه کتاب وین حضور یافت. وی دراین مراسم گفت: دیپلماسی فرهنگی مهم‌ترین نقش را در تعمیق روابط دو کشور ایران و اتریش بر عهده داشته است.

به گزارش ایلنا، این مراسم عصر روز گذشته (۲۰ آبان) برگزار شد و با استقبال جمع کثیری از ایرانیان مقیم وین، ناشران اتریشی و مراجعین نمایشگاه کتاب وین مواجه گردید. مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین، همایون امیرزاده مشاور اجرائی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وصفی رایزن فرهنگی ایران در وین  و قباد شفیعی معاون امور بین‌الملل دانشگاه کردستان به ایراد سخنرانی و تشریح برنامه‌های غرفه ملی ایران پرداختند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنانی با قدردانی از تلاش مسئولین غرفه ملی ایران، با اشاره به نقش دیپلماسی فرهنگی و ابزار آن در تعمیق روابط فرهنگی دو کشور گفت: فرهنگ هم به پیشبرد ابعاد دیپلماتیک و اقتصادی روابط ایران و اتریش مدد رسانده و هم در فهم متقابل واحترام مشترک و آشنایی بیش از پیش مردم ایران و اتریش نقش اساسی داشته است. خوشبختانه در سالهای اخیر گام‌های مثبتی در جهت گسترش همکاری و تعامل های فرهنگی ، هنری و ادبی بین دو کشور برداشته شده است.

وی افزود: شاید یکی از نقاط قوت روابط فرهنگی ایران و اتریش در سال‌های اخیر همکاری‌های دانشگاهی و آکادمیک بوده است. کارگروه خاص این نوع همکاری‌ها در چارچوب کمیسیون مشترک ایران و اتریش طراحی شده و جلسات متعددی در تهران و وین داشته‌اند. حدود ۱۲ دانشگاه و مراکز علمی ایران و اتریش یادداشت تفاهم همکاری امضا کرده‌اند.

وی افزود: برای اجرای پروژه‌های پژوهشی مشترک گام‌های اساسی برداشته شده و ریاست کمیته برنامه‌ریزی این نوع همکاری‌های دانشگاهی را در اتریش، فیشر رئیس جمهوری سابق اتریش بر عهده گرفته که نشان دهنده اهمیت این همکاری‌ها است. کشور ما هم همین اهتمام را نسبت به تداوم و پیشبرد همکاری‌های دانشگاهی و فرهنگی با اتریش نشان داده است.

وی افزود: وزارت علوم ، اتریش را یکی از چهار کشور اروپایی شریک راهبردی همکاری دانشگاهی ما تلقی می‌کند و امیدواریم از این پس علاوه بر ابعاد مختلف فرهنگی روابط ما، حوزه دانشگاهی هم کمک کند تا تصویر جامع‌تری از همکاری‌های فرهنگی ایران و اتریش داشته باشیم.

سفیر جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد : در سال آینده سالگرد چند رخداد مهم در روابط دو کشور از جمله یکصد و چهلمین سالگرد روابط دیپلماتیک رسمی ایران و اتریش ، سالگرد تاسیس موسسه فرهنگی اتریش در تهران ، بیست و پنجمین سالگرد آغاز گفت وگوهای بین دینی ایران و اتریش گرامی داشته می شود. امیدوارم همه این حوزه ها به شناخت و آشنایی افکار عمومی ایران و اتریش کمک کند و آثار بسیار مثبتی روی سایر ابعاد روابط ما داشته باشد.

قطعا به علت میراث فرهنگی - تمدنی غنی ایران و تاریخ طولانی کشور ما و همچنین جایگاه برجسته اتریش در عرصه فرهنگی در اروپا، همکاری‌های ایران و اتریش می‌تواند حتی آثار فرامرزی هم در منطقه ما و هم در اروپا داشته باشد و تصور می‌کنم که این نوع حضورهای فرهنگی بخصوص نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب ، به دستیابی سهل‌تر و سریعتر به این اهداف کمک می‌کند.

تلاش برای گسترش ارتباطات فرهنگی با ایجاد پل ادبی بین ایران و اتریش

مشاور اجرائی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین عصر ایرانی هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب وین گفت: تلاش برای گسترش ارتباطات فرهنگی با ایجاد پل ادبی بین ایران و اتریش دنبال می‌شود.

همایون امیرزاده در ادامه گفت: فرهنگ ایران هیچ گاه ایستا نبوده و با درک درست از ادبیات جهانی و با بهره‌گیری از عنصر برون‌گرائی و پویایی توانسته مرزهای جغرافیایی را به خوبی شناخته و با بشریت به زیبایی سخن بگوید.

وی افزود: ما از فرهنگی سخن می‌گوییم که با عشق و دلدادگی به ارزش‌های والای بشری بر تارک جهان می‌درخشد و حافظ و سعدی تنها دو نمونه بارزی هستند که فرهیختگان و ادیبان دنیای غرب بیش‌تر با آنها آشنا هستند.

وی گفت: ما به دنبال کشف ردپای جدید از فرهنگ و ادبیات جهان‌شمول ایران هستیم که قرن‌ها پیش به دلیل تسلط بر حوزه‌های فکری و ادبی به شایستگی در اتریش و سایر سرزمین‌های دور از ایرانِ بزرگِ فرهنگی میزبانی شد.

امیرزاده با اشاره به قدمت ۱۱۶ ساله ارتباط همراه با حسن نیت و احترام متقابل بین ایران و اتریش افزود: ظرفیت ارتقا و تعمیق تعاملات فرهنگی حول محور کتاب بین دو کشور بسیار بیش‌تر از وضعیت موجود است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دور جدید فعالیت‌های خود به عمق بخشی موثرتر روابط فرهنگی دو کشور می‌اندیشد و برای ایجاد پل ادبی فرهنگی میان تهران و وین برنامه‌های مشخصی دارد که پس از منقح شدن و طی مراحل کارشناسی آنها را اجرایی خواهد کرد.

مشاور اجرائی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به ظرفیت فرهنگی ایجاد شده در بستر نمایشگاه های بین‌المللی کتاب افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران در آینده شاهد تحولات مثبتی در این زمینه خواهیم بود.

در این مراسم از کتاب «چهلم» مجموعه عکس‌های پیاده‌روی اربعین رونمایی شد.

هفدهمین دوره نمایشگاه کتاب وین امروز به کار خود پایان می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز