خبرگزاری کار ایران

فرهاد نظری در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد؛

با نصبِ کاشی‌های ماندگار نه شخصی ثبت‌ملی می‌شود نه خانه‌ای/اختصاص یک کاشی برای اعلام سپاسگزاری

با نصبِ کاشی‌های ماندگار نه شخصی ثبت‌ملی می‌شود نه خانه‌ای/اختصاص یک کاشی برای اعلام سپاسگزاری
کد خبر : ۴۹۸۷۷۶

فرهاد نظری تاکید کرد: در روند نصب کاشی‌های ماندگار نه شخصی ثبت ملی می‌شود نه خانه‌ای بلکه نصب کاشی‌ها تنها یک حرکت نمادین است برای قدردانی از چهره‌های فرهنگی و معرفی هویت فرهنگی شهر و کشورمان.

به گزارش خبرنگار ایلنا, پس از ایران درودی, دومین کاشی ماندگار شخصیت‌های فرهنگی و هنری کشور روز شنبه ۲۰ خرداد طی مراسمی از سوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر سردر منزل جواد مجابی (شاعر، نویسنده، منتقد هنری و روزنامه‌نگار) نصب شد. از قرار معلوم و بنا به گفته پوریا سوری (مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) کاشی ماندگار بعدی نیز بر سردر منزل قیصر امین‌پور (شاعر و استاد فقید دانشگاه) ناصر مسعودی نصب خواهد شد.

فرهاد نظری (مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره اهدفی که سازمان میراث و گردشگری از نصب کاشی‌های ماندگار دنبال می‌کند، گفت: هدف از نصب کاشی ماندگار بر سردر منازل مفاخر و اهالی فرهنگ و هنر این است که خانه‌های مشاهیر و مفاخر معاصر چه در تهران و چه در شهرستان‌ها که محل سکونت این بزرگان هستند حالا چه آنها در قید حیات باشند یا به رحمت خدا رفته باشند را شناسایی کنیم و در صورت رضایت خودشان یا مالکان؛ یک کاشی ویژه طراحی شده بر سردر منزل آنها نصب کنیم.

نظری افزود: این عمل در واقع یک قدرشناسی و سپاسگزاری از چهره‌های فرهیخته و فرهنگی کشورمان است و سازمان میراث فرهنگی با این کار قدردانی خود را از چنین شخصیت‌هایی ابراز می‌کند. همچنین با این کار به محله‌ها و کوچه‌های شهر هویت و ارزش می‌دهیم و به نوعی خانه با این کاشی از نظر ارزش‌گذاری فرهنگی امتیاز ویژه‌ای کسب می‌کند. مفاخر و چهره‌های فرهنگی چراغ‌های جوامع هستند که اگر آنها را روشن نگاه داریم شهر و کشورمان چراغانی می‌شود و هویت پیدا می‌کند کاشی ماندگار نیز عملکردی در همین راستا دارد. آنکه رسیدن به مقولاتی مثل گردشگری ادبی و ... که این روزها باب شده است از برکات بعدی این طرح هستند.

او در توضیح چگونگی انتخاب چهره‌های فرهنگی، علمی و هنری برای نصب کاشی ماندگار بر سر در منازل آنها نیز اظهار داشت: چهره‌هایی که برای نصب کاشی بر سردر منزلشان انتخاب می‌شوند اعم از هنرمندان، نویسندگان، علمای دینی، پژوهشگران و ... به کمیته‌ای در سازمان میراث فرهنگی معرفی می‌شوند و این پیشنهاد مورد بررسی قرار می‌گیرد. کمیته مذکور نیز به تناسب فعالیت شخصیت مورد بررسی از فعالان و سرشناسان حوزه‌های موسیقی، ادبیات، تاریخ و ... استفاده می‌کند.

او در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا نصب کاشی ماندگار بر سردر منازل مفاخر فرهنگی و هنری به معنای ثبت ملی این چهره‌ها یا خانه‌های آن‌ها نیز هست، بیان کرد: در روند نصب کاشی‌های ماندگار نه شخصی ثبت ملی می‌شود نه خانه‌ای و این نصب کاشی‌ها تنها حرکت نمادین است برای قدردانی از چهره‌های فرهنگی و معرفی هویت فرهنگی شهر و کشورمان.

با نصبِ کاشی‌های ماندگار نه شخصی ثبت‌ملی می‌شود نه خانه‌ای/اختصاص یک کاشی برای اعلام سپاسگزاری

با نصبِ کاشی‌های ماندگار نه شخصی ثبت‌ملی می‌شود نه خانه‌ای/اختصاص یک کاشی برای اعلام سپاسگزاری

طرح کاشی ماندگار طبق وظایف سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در جهت حفظ میراث فرهنگی ناملموس و معنوی ایران، وظیفه شنایی و معرفی محل سکونت هنرمندان، اهالی فرهنگ، علم و دین را برعهده دارد. شخصیت‌هایی که در این طرح قرار می‌گیرند شامل چهره‌های شاخص و تاثیرگذار در یک رسته فرهنگی هستند که توانسته‌اند در دوران فعالیت خود مرزهای جدیدی را بیافرینند یا در جهت حفظ و حراست یک یا چند حوزه میراث هنری، فرهنگی و معنوی ایران تلاش کرده باشند و به عنوان چهره‌ای ماندگار شناخته شوند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز