ایتالیاییها در شهرآفتاب/مهمان ویژه نمایشگاه صاحبِ غرفه شد
غرفه ایتالیا؛ مهمان ویژه سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛ در شهرآفتاب افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، غرفه ایتالیا، مهمان ویژه سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، صبح امروز سیزدهم اردیبهشت با حضور سیدعباس صالحی، امیرمسعود شهرامنیا، همایون امیرزاده و آنتونی چزاره و کارلو چرتی (رایزن فرهنگی ایتالیا) و لورنزو (رئیس اتحادیه ناشران ایتالیا) در شهرآفتاب افتتاح شد.
آنتونیو چزاره (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ ایتالیا) در این مراسم با اشاره به اینکه رابطه دو کشور ایران و ایتالیا رابطه دوستانه در تمام حوزههای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است، گفت: امروز اینجا هستم تا از طرف وزارت میراث و فرهنگ ایتالیا ابراز خرسندی خود را برای میهمان ویژه شدن ایتالیا به عننان اولین کشور غربی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اعلام کنم سال گذشته هم میزبان این رویداد مهم بینالمللی بودم و با دکتر صالحی آشنا شدم.
وی ادامه داد: ما اهمیت این رویداد فرهنگی را میدانیم. تعداد بالای غرفهها و ناشران فرصت خوبی برای تبادل اندیشه و تبادل فرهنگی است و این نمایشگاه کتاب؛ بزرگی ادبیات و فرهنگ ایران را نشان میدهد. ما در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران در خارج از محیط نمایشگاه نیز برنامههای متنوعی داریم. یکی از مهمترین آنها نمایشگاهی است که کتابهای راه ابریشم از رم تا تهران است که به همت کتابخانه آنجلیکای رم عصر امروز در کتابخانه ملی ایران بازگشایی میشود. همچنین با همکاری دایرهالمعارف اسلامی و دانشگاه تهران برنامههای متنوع دیگری نیز تدارک دیدهام. میزبان ما در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران موسسه نمایشگاههای فرهنگی و شهرکتاب هستند.
چزاره در ادامه ضمن قدردانی از امیرمسعود شهرامنیا، شهرکتاب، رئیس انجمن ناشران ایتالیا و دیگران که در برپایی غرفه ایتالیا همکاری داشتند، گفت: طراح غرفه ایران یک ایرانی– ایتالیایی است و سعی کردیم در طراحی غرفه کوچهها و خیابانهای ایتالیا را طراحی کنیم. همچنین نمایشگاه کوچکی از تصویرسازیهای نمایشگاه بلونیا در این غرفه گنجانده شده است. میدانم که همکاری فرهنگی و مخصوصا در حوزه کتاب و نشر ایتالیا با ایران از این پس ادامهدار خواهد بود و اساسا کمک به تبادل فرهنگی است و اینکه دو کشور سابقه دوستی طولانی با یکدیگر دارند و میتوان با شناخت از جامعه مدنی یکدیگر همراهیها را گستردهتر کرد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ ایتالیا البته هدف اصلی نمایشگاه بینالمللی کتاب را همین برگزاری تعامل فرهنگی میان کشورها خواند و گفت: اولین هدف نمایشگاه کتاب نیز گسترش تعاملات فرهنگی است. کتاب و کتابخوانی افق جدیدی به بیشن انسان میگشاید و آگاهی درهای قلب را بازمیکند. اطمینان میدهم از این پس شاهد بیشتر برگزاری مراسمهایی از این دست چه در ایران و چه در کشور ما، ایتالیا هستیم.
چزاره افزود: وزیرفرهنگ ایتالیا نیز به همکاری فرهنگی و تبادلات محصولات فرهنگی تاکید دارد و فکر میکنم این اتفاق میتواند به رشد و توسعه صنایع فرهنگی در هر دو کشور کمک کند.
او در پایان در توضیح نظر شخصی خود نسبت به حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: از نظر شخصی بسیار برایم مایه شادی و خوشحالی است که این حجم از استقبال جوانان و کودکان بازدیدکننده را میبینم. این شور و شوق بین جوانان که بین غرفهها میچرخند و انرژیشان ما را به وجود میآورد. این همان تصویری است که دوست داریم از ایران به سایر جهان منتقل کنیم.
سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزارت ارشاد) نیز ضمن خوشامدگویی به هیئت ایتالیایی گفت: ایران و ایتالیا تنها رنگ پرچمهایشان به یکدیگر نزدیک نیست بلکه ازنظر فرهنگی نیز به هم نزدیک هستند. ایران و ایتالیا در کرانه مدیترانه و ایران در خاورمیانه هر دو پایاپای ازنظر تمدن، ادب، فرهنگ و فلسفه با یکدیگر پیش آمدند و سال گذشته که با دکتر چزاره دیدار کردم، فهمیدم که ما دو نفر علایق شخصی مشترکی نیز داریم و آن فلسفه است. همین مشترکات باعث شده سرعت کارها به خوبی پیش برود و امروز ایتالیا با برنامههای خوب و متنوعی در داخل و خارج نمایشگاه حضور دارند.
صالحی افزود: در گفتوگوهایی که داشتیم و مطمئنا هم ادامه دارد، پایهگذار نقطه عطف تعامل فرهنگی بین ایران و ایتالیا شدهایم که نشر و کتاب میتواند دریچه ورود به این نقطه جدید باشد.
او در پایان تاکید کرد: مطمئنم وقتی چهلمین دوره نمایشگاه کتاب تهران را برگزار میکنیم روابط فرهنگی ایران و ایتالیا بسیار متفاوتتر از آنچه امروز میبینیم، خواهد بود. دوستان ایتالیایی ما در یک سال گذشته تمام همت و قوت خود را هم در برنامهریزی و هم در فرم غرفه به کار بستند و میدانم که این همت ادامهدار خواهد بود. من به سهم خود سپاسگزار تلاشهای آقای چزاره و تیم ایتالیایی در ایران هستم.