بحران آب موضوع اصلی جشنواره بینالمللی فیلم سبز؛
تلاش برای بازیابی اطلاعات هشت سال گذشته
دبیر پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز با بیان این مطلب که تمام اطلاعات دورههای قبل در هشت سال گذشته از بین رفته و ما در صدد جمع آوری و بازیابی آنها هستیم؛ موضوع اصلی این جشنواره را بحران آب اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، فرهاد توحیدی روز سهشنبه در نشست خبری اعلام فراخوان ملی و بینالمللی پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز درباره بانک اطلاعاتی دورههای قبلی این جشنواره گفت: متاسفانه تمام اطلاعات دورههای قبل در هشت سال گذشته از بین رفته است که درصدد جمعآوری و بازیابی آنها هستیم.
وی؛ بحران آب را موضوع اصلی پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز اعلام کرد و ادامه داد: اکنون بیش از 500 شهر کشور درگیر تنش آبی هستند، منابع زیر زمینی تحت فشار قرار دارند که خشک شدن تالابها و دریاچهها یکی از نمونههای این شرایط سخت آبی است.
وی ادامه داد: امروزه یکی از مهمترین چالشهای محیط زیستی خشک شدن دریاچه ارومیه است که اگر برای احیای آن تدبیری اساسی اندیشیده نشود به صورت مستقیم روی 10 تا 11 استان تاثیر خواهد گذاشت.
توحیدی؛ فرسایش خاک، واگذاری عرصههای طبیعی و زیستگاهی حیات وحش و تولید انبوه زباله را برخی دیگر از دغدغههای محیط زیستی کشور عنوان کرد که برطرف کردن تمام آنها نیازمند فرهنگسازی و ایجاد انگیزه فردی و اجتماعی است.
عضو هیات مدیره خانه سینما گفت: چهارمین جشنواره فیلم سبز در دهه 80برگزار شد و بعد از 8 سال تاخیر پنجمین دوره آن از 24 تا 31 اردیبشهت ماه سال 95 برگزار میشود که این نشان از اهمیت دادن دولت یازدهم به حفاظت از محیط زیست دارد.
وی ادامه داد: با روی کار آمدن دولت یازدهم و تغییر مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست سبب شد تا بازنگری کلی در سوگیریهای مربوط به محیط زیست انجام شود که نمونه بارز آن را میتوان در برگزاری دوباره جشنواره فیلم سبز دید.
توحیدی با اشاره به اینکه هدف جشنواره بینالمللی فیلم سبز فقط تولید فیلم نیست؛ گفت: تلاش شده این جشنواره محفلی برای ارایه دغدغههای محیط زیستی و ایجاد انگیزه فردی و اجتماعی برای حفظ محیط زیست باشد.
وی ادامه داد: اگر متوجه مسئولیتهای فردی خود در پاسداشت از محیط زیست باشیم قطعا با وضعیت بهتری در این زمینه مواجه خواهیم بود. اما رفتار بسیاری از افراد جامعه این تصور را در ذهن ایجاد میکند که برای آلوده کردن محیط زندگی خودمان با هم مسابقه میدهیم.
دبیر پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز افزود: به عنوان مثال مسافران و گردشگران، شمال کشور را به زبالهدانی تبدیل کردهاند زیرا به هر نقطه که نگاه میکنی انبوهی از زباله به چشم میخورد.
وی تاکید کرد: این مشکلات جز از طریق تربیت و ایجاد احساس مسئولیت در شهروندان امکانپذیر نخواهد بود زیرا هیچ دولتی به تنهایی قادر به حفظ محیط زیست نیست، وظیفه اصلی برعهده مردم است و دولت میتواند با وضع قوانین کارآمد به مردم کمک کند.
به گفته توحیدی؛ فیلمهایی که در پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز به نمایش درمیآیند چنین گرایشهایی دارند، از بحرانهای محیطی زیستی گرفته تا چگونگی برطرف کردن آنها در فیلمها مدنظر است.
وی افزود: جشنواره فیلم سبز در 6 بخش رقابتی شامل داستان بلند، کوتاه، فیلم مستند بلند، کوتاه، مسابقه آثار انیمیشن و آثار مردمی برگزار میشود که فقط مسابقه آثار مردمی بخش خارجی ندارد و ملی است.
توحیدی؛ آخرین مهلت ارسال آثار را 17 دی ماه 1394 اعلام کرد و ادامه داد: تمام آثار به کمک داورهای بینالمللی و فیلمسازان بهنام از کشورهای همجوار و صاحب سینما داوری خواهند شد.
توحیدی با اعلام این مطلب که به زودی ایران عضو باشگاه جشنواره زیست محیطی دنیا میشود؛ ادامه داد: کارهای این عضویت در حال انجام است، این باشگاه محلی برای روانسازی تبادل اطلاعات فیلمها خواهد بود که انتظار داریم از این طریق با آثار بیشتر و بهتری روبرو شویم.