جشنواره صنایعدستی فجر مرجعیت جشنوارهای ایران را اثبات کرد/ سرو سیمین نهم نماد وفاق و همدلی است
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به برگزاری موفقیتآمیز هشت دوره جشنواره صنایعدستی فجر (سرو سیمین) گفت: برگزاری این هشت دوره باعث شد تا مرجعیت ایران در حوزه برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری ثابت شود، به گونهای که شاهد استقبال بینظیر کشورهای مختلف از این جشنواره هستیم.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، مریم جلالی اظهار کرد: خوشبختانه جشنواره صنایعدستی فجر (سرو سیمین) هشت دوره خود را با موفقیت برگزار کرد و امسال در نهمین سال برگزاری، شاهد این هستیم که این جشنواره به بلوغ رسیده و از پختگی و رشد کامل برخوردار است.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: در برگزاری نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی، سه عنصر مهم که در جشنوارههای قبلی بر آن تاکید شده بود، مورد توجه قرار گرفته است. بهعنوان مثال، موضوعاتی مثل «زنان، پیشران پیشرفت اقتصاد هویتبنیان» و «پیوند نسلی، پاسداشت هویت در پهنه جهانی» شعارهای دورههای قبلی جشنواره بود که در این دوره نیز شعار «وفاق ملی و تنوع فرهنگی» انتخاب شده است. این سه شعار در حقیقت یک منظومه فکری است که جشنواره را هدفمند میکند، چرا که این جشنواره یکی از حلقههای زیستبوم فرهنگی است و به ریشهها توجه دارد.
او ادامه داد: در برگزاری نمایشگاهها، هدف و نگاه مسائل تجاری است، اما در برگزاری جشنواره، مبنای ما ریشهها، میراثفرهنگی، هنر فاخر و تولید اصالتمند صنایعدستی است که موجبات وفاق را فراهم میکند.
جلالی همچنین یادآور شد: خوشبختانه این جشنواره به بلوغ بینالمللی رسیده و جای خودش را باز کرده است. کشورهای مختلفی از این جشنواره استقبال کردند، چرا که ایران را به عنوان جایگاه و پایگاه هنر صنایعدستی میشناسند. در حال حاضر با برپایی جشنواره هنرهای سنتی و صنایعدستی فجر شاهد یک مرجعیت جشنوارهای هستیم.
معاون صنایعدستی کشور اضافه کرد: مراسم افتتاحیه این جشنواره در کاخ سعدآباد خواهد بود و تمامی کانونهای تصمیمگیری، تشکلها و بخش خصوصی در کنار هنرمندان و نیز بخش دولتی حضور دارند، چرا که اعتقاد ما این است که جشنواره فجر محل همگرایی و اتحاد است. به علاوه، این جشنواره در حالی که در اولین حلقه زنجیره ارزش، حوزه طراحی، اصالت و مواد اولیه درست را مدنظر قرار میگیرد، موجب وفاق و همدلی نیز است.
او در ادامه گفت: استفاده از فناوری برای روشنگری فرآیند جشنواره یکی از اساسیترین کارهایی است که انجام شده است. به منظور ارائه شفافیت و رعایت عدالت، تمام فرایندهای ثبت و داوری آثار در یک سایت واقع شده است. همرمندان از طریق این سایت در جشنواره حضور پیدا میکنند و آثارشان به صورت آنلاین، مستقل و کاملا شفاف داوری میشود.
جلالی در انتها خاطرنشان کرد: یکی دیگر از کارهایی که انجام دادهایم این است که از سال گذشته سعی کردیم نقشآفرینی شهرها و روستاهای جهانی را نیز در این جشنواره مشخص کنیم. امسال نیز تمام هنرمندانی که مهر اصالت دارند در این دوره از جشنواره مشارکت و حضور خواهند داشت.