خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی «تهران مبارک» مطرح شد

نگاه آموزشی در جشنواره امسال مقوله‌ای جدی است/ تلاش برای سوق دادن شرکت‌کنندگان به تولید محتوا

نگاه آموزشی در جشنواره امسال مقوله‌ای جدی است/ تلاش برای سوق دادن شرکت‌کنندگان به تولید محتوا
کد خبر : ۱۵۶۷۰۹۳

اجراهای امسال در اراضی عباس‌آباد

نشست خبری بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران-مبارک صبح امروز با حضور مدیر کل اداره کل هنرهای نمایشی و اعضای دبیرخانه این رویداد در سالن کنفرانس ساختمان معاونت هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک صبح امروز یکشنبه ۱۸ آذرماه در سالن کنفرانس ساختمان معاونت هنری برگزار شد. 

حمید نیلی (مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی)، سولماز عسگری (مدیر اجرایی)، امیر سلطان‌احمدی (دبیر جشنواره)، میرآرش مصطفایی (جانشین دبیر)، مرضیه سرمشقی (مدیر هنری)، مریم سعادت (بازیگر و نمایشگر عروسکی) در این رویداد حضور داشتند. 

در ابتدای برنامه پس از پخش آیاتی از کلام الله مجید و سرود ملی ایران، حمید نیلی گفت: خوشحالم که آرام آرام به ایستگاه پایانی جشنواره تئاتر عروسکی «تهران مبارک» نزدیک می‌شویم.  این رویداد مانند دوره‌های قبل سر زمان مشخص برگزار می‌شود. شب عید غدیر بود که خدمت آقای سلطان‌احمدی بودیم و ایشان به عنوان دبیر این دوره از جشنواره انتخاب شدند.

نگاه نوآورانه مورد تاکید در جشنواره امسال

او افزود: دو، سه نکته را لازم به بیان می‌دانم. اول اینکه در جشنواره امسال روی  نگاه نوآوارانه به رویداد تاکید داشته‌ایم که توسط آقای سلطان‌احمدی موردتوجه قرار گرفت و ایجاد شد که آن را اتفاق مبارکی می‌دانم.

حمید نیلی ادامه داد: مورد دیگر استفاده از ظرفیت‌هاست و اراضی عباس‌آباد هم امسال کنار ما خواهد بود و به حمایت از جشنواره می‌پردازد.

مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی اضافه کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم نگاه آموزشی به این عرصه است که در جشنواره امسال به آن توجه داشته‌ایم. هرچند در دوره‌های قبل هم به طور کم و بیش مورد توجه بوده است. و یکی دیگر از اتفاقات برگزاری ورکشاپ‌هاست که در راستای همان نگاه آموزشی اتفاق می‌افتد. این تدوم نگاه وتوجه به آموزش امسال اتفاقی مشهود بود.

نیلی گفت: حضور کشورهای خارجی نیز یکی دیگر از اتفاقات است که آن را قابل دفاع می‌دانم. 

نیلی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: موضوعی که امسال وجود داشت کمبود بودجه‌‌ای بود که با آن مواجه بودیم اما با این حال دوستان با غیرت جشنواره را به اینجا رساندند.

جشنواره عروسکی دروازه‌ای برای کشف استعدادهاست

حمید نیلی با بیان اینکه در حوزه تبلیغات و سرگرمی نمایش عروسکی را داریم و باید از آن استفاده کنیم،‌ بیان کرد: عروسک در دوره ما به فرهنگسازی. خیلی کمک کرد. باید تاکید کرد که جشنواره عروسکی باید دروازه‌ای برای کشف استعدادها باشد. صدا و سیما و ارگان‌ها باید این اتفاق را پوشش دهند.

او گفت: جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک تزریق خون تازه به این حوزه است؛ لذا از همه آنهایی که تولید محتوا می‌کنند، دعوت میکنم بیایند و کارها را ببینند. غرض این است که تئاتر عروسکی در قاب‌ها جا بگیرد و فرهنگسازی کند. 

نیلی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره اینکه آثار حاضر در جشنواره عروسکی امسال در محوطه تئاتر شهر اجرا می‌شوند یا خیر،‌ بیان کرد: یکی از دغدغه‌ها حریم تئاتر شهر است. بر اساس تدابیر یک سری ساخت و سازها آغاز شده و کمی باید صبور باشیم و انشالله با نگاه و حمایت‌های معاون هنری مشکلات حل می‌شود.  از اراضی عباس اباد ممنونیم که پی‌شقدم شدند و در کنارمان بودند. باغ کتاب مناسبترین جا برای اجراست و انشالله مخاطبان استقبال کنند. 

نیلی بیان کرد: دغدغه من کار با کیفیت است و در فضای گل و بلبل جشنواره برگزار نمی‌کنیم. مورد محدودیت بودجه است. هر اتفاقی افتاده بر اساس بودجه بوده. است.  برآورد جشنواره امسال ۱۵ میلیارد بوده و اراضی هم کمک کرده است.

تلاش برای نزدیک شدن به جوان‌ترها

سلطان‌احمدی دبیر جشنواره پس از صحبت‌های حمید نیلی درباره جزییات برگزاری بیستمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک توضیحاتی داد.

او ضمن تشکر از اهالی رسانه بابت حمایت‌هایشان از جشنواره،‌ گفت: این اولین رویداد بین‌المللی ایران است که سال شصت و هشت پایه‌گذاری شد. و ما آن زمان که دانشجو بودیم آرزوی حضور در جشنواره تئاتر عروسکی را داشتیم. و باید بگویم این رویداد برای بچه‌های این عرصه مرکز ثقل است. 

وی ادامه داد: هدف ارائه زودتر فراخوان بود تا کارهای بیشتری به جشنواره برسند. لیست اهدافی داشتیم که در فراخوان آمده و  برای تحققشان تلاش کردیم. برای‌مان مهم بود که جشنواره چند گام به جوانان نزدیک‌تر شود. لذا امتیازهایی را برای دانشجویان قائل شدیم که بخش صد ثانیه حول همین محور ایجاد شده است. 

سلطان‌احمدی ادامه داد: دانشجویان و شرکت‌کنندگان باید یاد بگیرند محتوای کوتاه بسازند.

او درباره چند و چون این بخش در جشنواره امسال گفت: سی اثر در جشنواره پذیرفته می‌شوند ودر کوشک‌باغ هنر اکران خواهند شد.

 

نگاه آموزشی در جشنواره امسال مقوله‌ای جدی است/ تلاش برای سوق دادن شرکت‌کنندگان به تولید محتوا

 

بابیستا،‌ تاک‌شوی جشنواره امسال

سلطان احمدی درباره بخش بابیستا بیان کرد: ما محصولی داریم که تاکشو است. هدف اصلی این بود که جای برنامه گفتگومحور درباره حوزه عروسکی در تلویزیون را خالی می‌دیدیم. با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی هشت قسمت تولید شده و در حال تعامل با پلتفرم‌ها هستیم تا آن را به پخش برسانیم.

احمدی گفت: اگر آثار با کیفیت به جشنواره بیایند بدون شک اجرای عموم هم رخ خواهد داد.

در ادامه برنامه سولماز عسگری (مدیر اجرایی جشنواره امسال) بیان کرد: بعد از فراخوان ۳۸۷نفر در جشنواره ثبت‌نام کردند. در ادامه ۲۱۲ فیلم به جشنواره آمد که ۵۳ کار قبول شدند. . در بخش صدثانیه نیز ۵۳ کار داریم که سی اثر پذیرفته می‌شوند. دو کار از روسیه، قرقیزستان و فرانسه در بخش ملل خواهیم داشت.

مریم سعادت نیز گفت: امسال برای من یکی از بهترین سال‌های جشنواره است چون سلطان احمدی دبیر است. او آدم صادقی است و مورد حمایت بزرگان وهنرمندان است. . استعدادها در جشنواره‌ها شناخته می‌شوند و به این واسطه است که مردم کار عروسکی را میشناسند. و اینکه تئاتر عروسکی مختص کودک و نوجوان نیست.

نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد که در پایان جلسه به مسئولان ملحق شد نیز گفت: معاونت هنری باید معاونت برگزاری جشنواره‌ها باشد. امسال بودجه مصوب شده و کار جدیدی نمی‌توان کرد اما از ما بخواهید سال آینده کارها را یشتر واگذار کنیم. با بزرگان مشورت می‌کنیم و شما هم مطالبه‌گر باشید.

در پایان از پوستر جشنواره تئاتر عروسکی «تهران مبارک» رونمایی شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز