یک نقاش مطرح کرد؛
نمایشگاه گروهی یعنی معرفی هنرمندان بیشتر به مخاطبان بیشتر
یک طراح و نقاش اهل شهر سنندج که با آثارش در نمایشگاه گروهی «ئاماژه» حضور یافته میگوید: یکی از مشکلات مرسوم در این شهر و دیگر شهرها را عدم حضور و فعالیت مجموعهداران و گردآورندهگان آثار هنری میداند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آثار هنرمندان عرصه تجسمی استان کردستان در قالب نمایشگاه «ئاماژه» در گالری هنر شهر سنندج روی دیوار رفته است.
فرزانه اخوان یکی از نقاشان حاضر در نمایشگاه گروهی است که آثارش بر اساس خطوط است و برخی از آنها در ادامه قابل مشاهده است.
اخوان در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه فعالیتهای هنری را از چهارده سالگی آغاز کرده، گفت: در طی این سالها با تکنیکها و مواد مختلفی در نقاشی کار کردهام و از ۲۰ سالگی به طور جدی سبک و تکنیکهای شخصی خود را ارائه دادم. علاوه بر نقاشی در حوزههای گرافیک و ادبیات نیز فعالیت داشتهام.
وی افزود: دو اثر از من در نمایشگاههای مختلف به نمایش گذاشته شده که یکی مربوط به سال ۲۰۲۱ بوده و دیگری که چند ماه پیش خلق شده، با استفاده از ترکیب مواد، رواننویس و مرکب روی مقوا کار شده است.
این نقاش با بیان اینکه تجربه حضور در نمایشگاههای گروهی برایش ارزشمند بوده، اینگونه نمایشگاهها را فرصتی مناسب برای آشنایی هنرمندان با یکدیگر و معرفی آثار به مخاطبان میداند.
وی ادامه داد: این اولین تجربه من در نمایشگاه گروهی با هنرمندان کردستان بوده و از این بابت بسیار خوشحال هستم؛ چرا که معتقدم این تعاملات باعث ایجاد ارتباطات جدید با مخاطبان میشود و فرصتهای بیشتری برای معرفی هنرمندان به وجود میآورد.
اخوان گفت: هنر برای من، ابزاری برای بیان حس و حال درونی است و تلاش کردم تا احساسات عمیق و نگاه خود به زندگی و جامعه را به تصویر بکشم.
این تصویرساز اضافه کرد: هر هنرمند با استفاده از خطوط و امضای منحصر به فرد خود، شخصیت و دیدگاهش را نشان میدهد و من نیز در این میان، تلاش کردهام با ترکیب خطوط و مواد مختلف، احساسات عمیق و نگاه خود به زندگی و جامعه را در آثارم به تصویر بکشم.
اخوان ضمن ابراز تأسف از عدم وجود حمایتها از حوزه نقاشی گفت: در افتتاحیه نمایشگاههایی که در شهر ما برگزار میشود، جای خالی کالکتورها، کلکسیونداران و خریداران حرفهای هنر مشهود است. به نظرم رسانهها و مسئولان باید تلاش بیشتری کنند تا هنرمندان سنندج و دیگر شهرها بهتر معرفی شوند و آثارشان در سطح کشوری و بینالمللی شناخته شود؛ چراکه این پتانسیل وجود دارد.
وی هنر را پدیدهای زائیده اجتماع و زبان مشترک انسانها دانست و گفت: هنر میتواند صدای مردم باشد و همزمان به عنوان تسکینی برای آنها عمل کند.
او با اشاره به اینکه هنرمندان باید انعکاس دهنده مشکلات و دغدغههای مردم باشند، بیان کرد: در این رابطه هنر ابزاری است که میتواند عمیقا بر مخاطب تاثیر بگذارد. از نظر من، هنر، زبانی بدون مرز است که میتواند فرهنگها و تجربیات مختلف را منتقل کرده و حتی موجب تحولات فردی و اجتماعی شود.
گفتنی است «نمایشگاه گروهی آثار هنرمندان استان کردستان» تا ۲۴ آبانماه، در گالری هنر سنندج برقرار است.