بهاره نصیری مطرح کرد؛
تفکر انتقادی و پرسشگری آگاهانه قلب تپنده و روح سواد رسانه ای است
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان این که تفکر انتقادی و پرسشگری آگاهانه، قلب تپنده و روح سواد رسانهای است گفت: نقشی که در خانوادهها مغفول واقع شده، والدگری رسانهای است که در کنار دیگر نقشها، نیاز است به خوبی آن را ایفا کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بهاره نصیری درباره اهمیت سواد رسانهای اظهار داشت: از آنجا که در عصری زندگی میکنیم که زندگی ما با رسانهها پیوند خورده و رسانهها جزو لاینفک زندگی محسوب میشوند، الزاماتی دارد که مخاطبان باید خود را به دانشی به نام سواد رسانهای مسلح و مجهز کنند تا در مواجهه با پیامهای رسانهای، درک عمیقتر و برداشتهای صحیحتری از محتواهای رسانهای داشته باشند.
وی با تاکید بر ضرورت تجهیز شدن خانوادهها به سواد رسانهای و اهمیت آن گفت: نقش والدگری رسانهای از نیازهای اساسی در خانوادههای ایرانی است؛ آنچه تا حدودی در خانوادهها مغفول واقع شده والدگری رسانهای است که والدین در کنار دیگر نقشها ضرورت دارد این نقش را هم به خوبی ایفا کنند تا بتوانند نقش میانجی بین رسانه و فرزندان را داشته و محتوای پیامهای رسانهای را تجزیه و تحلیل کرده و گزینههای سالمتر و بهتری را در اختیار فرزندان خود بگذارند.
عضو هیات علمی پنجمین همایش بینالمللی سواد رسانهای و اطلاعاتی با موضوع کودک و خانواده در فضای مجازی خطاب به برگزارکنندگان این همایش پیشنهاد داد: به خروجی محتواهایی که باید مورد استفاده خانوادهها، سیاستگذاران و مسوولان در حوزههای مختلف به ویژه در حوزه آموزش، قرار گیرد، توجه شود.
بهاره نصیری تاکید کرد: بهتر است خروجی دستاوردها و نتایج همایشها مورد استفاده سیاستگذاران به ویژه قانونگذار و نیز متولیان امر آموزش قرار گیرد.
این پژوهشگر همچنین درباره مهمترین عنصر سواد رسانهای گفت: تفکر انتقادی و پرسشگری آگاهانه، قلب تپنده و روح سواد رسانهای است؛ سواد رسانهای همه ما را دعوت به درک و مشاهده عمیقتر و مواجهه خیلی ریزبینانهتر نسبت به محتواهای رسانهای میکند.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که مجهز به سواد رسانهای هستند بهتر از این محتواها میتوانند استفاده و پیشنهادهای سالمتر را انتخاب کنند و افراد فاقد سواد رسانهای در مواجهه با هر پیامی قرار میگیرند و این منجر به آن میشود نمیتوانند پیام را به درستی رصد و فیلترهای ارزشهای اخلاقی خانواده، فرهنگی و هویتی را تقسیر و پردازش کنند.
بنا بر این گزارش پنجمین همایش بینالمللی سواد رسانهای و اطلاعاتی با موضوع «کودک و خانواده در فضای مجازی» نهم اسفند ۱۴۰۲ به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با حضور اساتید، صاحبنظران، فعالان و ارائه دهندگان مقاله به این همایش، برگزار میشود.