باستانشناسان در چین تقویم آسمانی ۲ هزارساله کشف کردند
باستانشناسان برای نخستین بار موفق به کشف تقویم باستانی شدند که در یک مقبره ۲ هزارساله نگهداری میشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از لایوساینس، باستانشناسان در چین مجموعهای مرموز از قطعات چوبی مستطیل شکل را کشف کردند که به یک تقویم نجومی باستانی مرتبط است. این آثار در داخل یک مقبره ۲۰۰۰ساله در جنوب غربی کشور چین کشف شد که به خوبی حفظ شده بود.
هر یک از ۲۳ ورقه چوبی حدود یک اینچ (۲.۵ سانتی متر) عرض و ۴ اینچ (۱۰ سانتی متر) طول دارند و یک نوشه چینی مربوط به Tiangan Dizhi یا «ده ساقه آسمانی و ۱۲ شاخه زمینی» - یک تقویم نجومی سنتی چینی مربوط به زمان سلسله شانگ، که از حدود ۱۶۰۰ قبل از میلاد تا حدود ۱۰۴۵ قبل از میلاد حکومت کردند را نشان میدهد.
باستانشناسان فکر میکنند که ممکن است یکی از ورقهای چوبی نشان دهنده موضوع خا صی باشد که در آن سال رواج داشت و ۲۲ ورق دیگر میتوانست برای مشخص کردن سال خاصی در تقویم باستانی استفاده شود. در لبههای این ورقهای چوبی سوراخهای دایرهای شکلی وجود دارد که نشان از اتصال آنها به یکدیگر است. البته محققان هنوز به چگونگی کارکرد این تقویم پی نبردهاند.
این اولین بار است که چنین اشیایی در یک مقبره باستانی یافت میشود، اگرچه نوشتن کاراکترها بر روی نوارهای چوب یا بامبو قبل از اختراع کاغذ در چین رایج بود. این مقبره حاوی فهرستی مکتوب از همه اقلام دفن است، که همچنین بیان میکند که در سال ۱۹۳ قبل از میلاد ساخته شده است. پس از آن سلسله هان شرقی، که تا سال ۲۲۰ بعد از میلاد حکومت کردند، به وجود آمد، و با هم آنها را «عصر طلایی» میدانند که بسیاری از سنتهای چینی ایجاد شدند.
علاوه بر ورقههای چوبی، بیش از ۶۰۰ اثر فرهنگی در داخل مقبره پیدا شد و نشان میدهد که فردی با مقام بالا در آنجا دفن شده است. صدها شیء مدفون در این مقبره شامل اشیای تزئینی سفالی، مس، برنز، چوب، بامبو و ظروف لاکی مانند این بشقاب است. باستانشناسان گفتند که این مقبره دست نخورده بوده و بیشتر آثار باستانی آسیب ندیده اند، اگرچه پس از مدتها زیر زمین نیاز به حفاظت و مرمت و تمیز کاری دارد.