در نشست هماندیشی هتلداران مطرح شد؛
هیچ چشماندازی برای آینده گردشگری نداریم/ با کشورهایی که موضع سیاسی کمتری دارند لغو روادید داشته باشیم/ گردشگری از منظر قوانین و مقررات ضعیف است
در نشست هم اندیشی هتلداران بر نبود چشمانداز برای آینده گردشگری تاکید و عنوان شد، با کشورهایی که موضع سیاسی کمتری دارند لغو روادید داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست هم اندیشی هتلداران با تاکید بر چالشهای موجود و تمهیدات برونرفت از اتفاقات پیشرو با حضور معاون گردشگری کشور، گروه هتلهای زنجیرهای و روسای جامعههای حرفهای هتلداران استانها و کشور برگزار شد.
نرخ اقامت در هتلها ابلاغ خواهد شد
جمشید حمزهزاده، رئیس جامعه هتلداران ایران با اشاره به آنکه از این پس نرخ اقامت توسط جوامع حرفهای هتلداران در هر استان ابلاغ خواهد شد، گفت: نرخ اقامت در هتلها با همکاری جامعه هتلداری و ادارهکل میراث و گردشگری هر استان مشخص و توسط جامعه هتلداران ابلاغ خواهد شد. نرخ بر اساس تورم جامعه مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود نیاز است تا حاکمیت تمهیداتی برای برونرفت صنعت گردشگری در نظر بگیرد.
باید به داد صنعت گردشگری برسید
حسین سیادتان، رئیس جامعه حرفهای هتلداران فارس نیز در این نشست اظهار داشت: اداراهکل میراث استان به ما اعلام کرده که پنج میلیارد تومان وام تخصیص یافته و قرار است به هتلداران داده شود. امیدواریم این وام برای بازسازی و تامین خسارت هتلها تخصیص یابد.
محمدحسین محتاجالله، مدیر گروه هتلهای مهر نیز با اشاره به پیشنهاد مجلس درخصوص دریافت سهمیه ایثارگری برای افرادی که آمریکا تحریمشان کرده است، تصریح کرد: این سهمیه باید به کارآفرینان داده شود. باید مشکلات ما برطرف شود. برای اولین بار خانههای تاریخی یزد را که در حال تخریب بودند، مرمت و تبدیل به مرکز اقامتی کردم.
وی با بیان اینکه حاکمیت باید در قبال تحریمها به ما پاسخگو باشد، خاطرنشان کرد: باید به داد صنعت گردشگری برسید. گردشگری در خط مقدم مشکلات قرار دارد و باید به آن توجه داشت.
حمزهزاده نیز در واکنش به اظهارات سخنرانی ابراز داشت: شتاب تورم بسیار بالاست و بودجه و تسهیلات دولت محدود است.
هیچ چشماندازی برای آینده گردشگری نداریم
رحیمپور نیز در این نشست بیان کرد: صنعت گردشگری مشتری و انسانمحور است و سرمایه اصلی این حوزه نیروی انسانی است. اینگونه نمیشود که مسئولان کشور بروند و هرجا میخواهند به هر کس فحش دهند و بعد پرسنل گردشگری بیایند و به گردشگران بگویند به ایران خوش آمدید.
وی با بیان اینکه ما هیچ چشماندازی برای آینده گردشگری نداریم، یادآور شد: همه دانشجویان و فارغالتحصیلان گردشگری بیکار هستند. در وضع موجود شهروند ما سرخوش نیست که سفر برود و گردشگری داخلی هم تعطیل است. برای جذب گردشگر خارجی هم باید در تمام نمایشگاههای خارجی شرکت کنیم اما با نرخ دلار ۳۷ هزار تومانی نمیشود.
رئیس جامعه هتلداران ایران نیز در واکنش به سخنان عنوان کرد: درحالی که کارکنان بیکار هستند و حقوق میگیرند. کارفرما باید ۲۳ درصد از حق خود را نیز به تامین اجتماعی بدهد. چگونه است که در چنین شرایطی دولت از این ۲۳ درصد نمیگذرد.
حمایت از صنعت گردشگری باید در زمره حمایت از صادرات غیر نفتی قرار گیرد
علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این نشست گفت: اصلیترین وظیفه ما دفاع از حقوق و ذینعان گردشگری است. نکاتی که مطرح شد درست است. گردشگری حال خوبی ندارد.
وی با اشاره به ناآرامیهای اخیر اظهار داشت: اتکا به بازارهایی که تاثیر سیاسی میگیرند، نباید ضربش به فعالان گردشکری بخورد. رفتار فعالان گردشگری نسبت به خسارت و آسیبی که از این اتفاقات دید، نجیبانه بود. کرونا سبب سودهای چند برابری برخی از شرکتهای تامین اجتماعی شد. حمایت از صنعت گردشگری باید در زمره حمایت از صادرات غیر نفتی قرار گیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه باید با کشورهایی که موضع سیاسی کمتری دارند، لغو روادید داشته باشیم، تصریح کرد: دستورات لازم را رئیسجمهور داده و به وزارت امور خارجه اعلام شده است. در تمدید دو سال معافیت مالیاتی که تا پایان ۱۴۰۲ است، پیگیریها موثر بود.
سهم گردشگری از تبصره ۱۸ به ۱۰ درصد رسیده است
شالبافیان درخصوص مالیات نیز خاطرنشان کرد: بخشنامهای برای سهولت بررسی دفاتر در حال تدوین است. درخصوص تامین اجتماعی نیز نکات و صورت مسئله باید روشن و واضح شود.
وی با بیان اینکه گردشگری از منظر قوانین و مقررات ضعیف است، ابراز داشت: درخصوص تعرفههای آب و برق نیز درخواست دارم که به ما کمک کنید تا استاندارد مصرف آب را تدوین کنیم. تعرفه گاز باید در قانون بودجه سال جدید دوباره بیاید.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه سهم گردشکری از تبصره ۱۸ به ۱۰ درصد رسیده است که تا دو هفته دیگر نیز ابلاغ خواهد شد، عنوان کرد: به نمایشگاه خارجی نگاه حمایتی داریم. برای نمایشگاه تهران هم دو هزار متر رایگان قابل تهاتر داریم. هزینه نمایشگاه گردشگری برای شرکتکنندگان داخلی نیز ویژه خواهد بود. بعد از سالها موفق شدیم که بگوییم دستگاهی باید باشیم که در تدوین کتاب تعرفه گمرکی حاضر شویم.
انتظار برای دریافت وام پاسخگوی تورم نیست
شالبافیان با تاکید بر آنکه تورم جلوتر و بیشتر از وام است، یادآور شد: بهتر است فعالان گردشگری دل از این وام بکنند چراکه انتظار برای دریافت وام پاسخگوی تورم نیست. باید اقتصاد پروژه گردشگری را توجیهپذیر کنیم. مجوز بهرهبرداری پروژههای مناطق نمونه که فاز نخستشان انجام شده داده میشود.
وی از ارائه مجوز برای ورود گردشگران با اتومبیل خبر داد و بیان کرد: این کار انجام شده بود تا زمان ماندگاری افزایش یابد اما اتفاقات اخیر سبب شد تا این روند انجام نشود. اکنون تدوین بودجه و برنامه توسعه هفتم را پیشرو داریم که باید برای حوزه گردشگری قانون بگنجانیم. برای مثال ۱۴۰۰ میلیارد تومان عوارض خروج از کشور گرفته شده اما سهم گردشگری کو؟ ما قانون برای آن نداریم.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تبلیغات منفی علیه ایران اشاره کرد و گفت: به طور مثال در خصوص قطر میتوان گفت که عنوان شده است که درست است که کیش ویزا نمیخواهد اما قوانین سرزمین اصلی به شدت در این بخش اجرا میشود و ممکن است در کیش هم در معرض بازداشتها قرار داشته باشید.
شالبافیان اضافه کرد: قانون بودجه و برنامه هفتم و قانون دائمی حوزه گردشگری باید به سرانجام برسد. فعالان این حوزه میتوانند مارا در این راه یاری کنند.
در ادامه نیز از سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تاسیسات گردشگری (جانا) رونمایی شد.