کتاب «جزیره درختان گمشده» روایتی از عشق و رنج بشر
الیف شافاک اینبار با کتاب «جزیره درختان گمشده» به میان مخاطبان ایرانی آمده تا شگفتی دیگری از عشق و رنج بشر را به تصویر بکشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب «جزیره درختان گمشده» نوشته الیف شافاک و ترجمه ندا رحمانی توسط نشر چترنگ در قالب رمانهای خارجی با قیمت ۱۲۵ هزار تومان روانه بازار شده است.
شاکاف در این کتاب روایات تاریخی و رنج بشر و طبیعت را در حکایتی شاعرانه در هم آمیخته و داستانی خواندنی و در خور تامل خلق کرده است. بسیاری از اتفاقات این رمان بر مبنای حقایق و رویدادهای تاریخی است، از جمله سرنوشت واروشا/ فاماگوستا، مرگهای اسرارامیز کودکان بریتانیایی و شکار غیر قانونی پرندگان آوازخوان… همچنین نویسنده قصد دارد به فولکلور محلی و سنتهای شفاهی احترام بگذارد از این رو ترکیبی از شگفتی، رویاها، عشق و اندوه و تصورات را پیش روی خواننده گذاشته است.
جزیره درختان گمشده داستان درخت و انسان است؛ درختی که از شاخهای بریده، در خاک دیگری ریشه میدهد و انسانهایی که از مام وطن کوچ میکنند و در سرزمینی دیگر خانه میکنند، به امید شروعی دوباره؛ اما گذشته، انگار در ژنهای آنها ثبت شده باشد، به نسل بعدی منتقل میشود و تاریخ میراثی است که در ناخوآگاه آنها به حیات خود ادامه میدهد.
درخت انجیر، شاهد و راوی این داستان و اتفاقاتی است که در جزیره و برای اهالی آن میافتد. این روایت سینه به سینه نقل میشود و مهاجرت در آن اجتناب ناپذیر است.
شافاک نویسنده ترک تبار انگلیسی برای کتابهای خود نشان شوالیه فرانسه، جایزه رومی و جایزه بنیاد نویسندگان و روزنامهنگاران ترکیه را دریافت کرده است. از جمله کتابهای او که در ایران منتشر شدهاند، میتوان از ملت عشق، برزخ، شیر سیاه و ۱۰ دقیقه و ۳۸ ثانیه در این دنیای عجیب نام برد.