مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس:
شروع انقلاب اسلامی با ملت ایران بود و استمرار آن با دوستداران آن در سراسر جهان
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: شروع انقلاب اسلامی با ملت ایران بود و استمرار آن با دوستداران آن در سراسر جهان.
به گزارش ایلنا، اختتامیه دومین همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم امروز (سهشنبه ۲۷ مهرماه) در مرکز همایشهای بینالمللی خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور اعضای کمیته علمی همایش، جمعی از اساتید و پژوهشگران برگزار شد.
در این مراسم علی اصغر جعفری (مدیر عامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس) با اشاره به اهداف برگزاری دومین همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی گفت: تلاش بیش از یکسال و در مجموع ۱۵ جلسه تخصصی کمیته علمی زمینه برگزاری این همایش را فراهم کرد. در حقیقت همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی تحت رهبری امام خمینی ره و فداکاری ایثارگران و شهدا، پارادایم جدید فکری در جهان طلوع کرد. به موازات زمانی که از این پارادایم گذشت، تحولات جدیدی در جهان رقم زده شد کما اینکه با گذشت چهار دهه از آن، در حال حاضر انقلاب اسلامی فقط متعلق به مردم ایران نیست و بُعد جهانی پیدا کرده است همچنانکه بسیاری از ملل اسلامی و دوستداران انقلاب اسلامی در کشورهای مختلف از جمله کشورهای منطقه با تاسی از انقلاب اسلامی ایران تحولاتی را در کشورهای خود به وجود آوردند.
مدیر عامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: در حقیقت شروع انقلاب اسلامی با ملت ایران بود و استمرار آن با دوستداران آن در سراسر جهان. از همین رو همه اهالی قلم و رسانهها تاثیرگذار برای تبیین این گفتمان تلاش خود را میکنند. یکی از این رسانهها موزهها هستند. موزه این ظرفیت را دارد که نگاه گفتمانی در جامعه به وجود آورد چرا که محلی برای تعامل آموزش و تبیین اندیشههای متعالی و آموزش محسوب میشود. از این رو ما به عنوان موزه ملی وظیفه داریم این گفتمان را به بهترین روش به مخاطبان و علاقمندان ارائه دهیم، همچنان که رهبر انقلاب اسلامی فرمودند دفاع مقدس دقیق و بدون تحریف ارائه شود.
جعفری با تاکید بر بازنمایی کامل و جامع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تصریح کرد: در حقیقت اگر دفاع مقدس به خوبی تبیین شود انقلاب هم تبیین میشود و برعکس. برای بازنمایی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس لازم بود که چارچوب علمی مبتنی بر ادبیات علمی، دقیق و مؤثر جمعبندی و ارائه شود. در همایش اول که در اردیبهشت ماه ۹۸ برگزار شد، ۱۱۶ مقاله ارائه شد. در نتیجه اولین همایش میان نظری و علمی گفتمان انقلاب اسلامی را بدست آوردیم و برای تکمیل این فرآیند دومین همایش نیز برگزار شد.
عضو کمیته علمی همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم در پایان یادآور شد: ما مفتخر به حرکت عظیمی هستیم که جهان و دنیا را متحول کرده و در عرصه جهان پیشگام است لذا لازم است که آن را با افتخار ارائه کنیم.
در ادامه خرمشاد (معاون سیاسی وزیر کشور و دبیر علمی همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم) با اشاره به ابعاد بینالمللی انقلاب اسلامی گفت: بعد از تجزیه و تحلیل بیانیه گام دوم پنج محور استخراج شد که از جمله این محورها بازنمایی ماهیت و ویژگیهای انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم، بازنمایی دستاوردهای خارجی بیانیه گام دوم، تحقق تمدن نوین اسلامی، دستاوردهای داخلی بیانیه گام دوم هستند. در راستای برگزاری همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی۱۵ نشست تخصصی در طول چند ماه به صورت وبینار برگزار شد و بعد از تبیین محورهای همایش وبینارهایی برگزار شد. حداقل ۲۱ دانشگاه و مرکز پژوهشی برای انجام این مهم همکاری کردند، در همایش دوم ۹۶ مقاله دریافت شد.
معاون سیاسی وزیر کشور افزود: در حقیقت انتظار میرود در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بازنمایی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس صورت بگیرد. بیانیه گام دوم دو وجه دارد که مورد اول مربوط به چهل سال گذشته و مورد دوم مربوط به چهل سال آینده است. مقام معظم رهبری ۷ دستاورد برای انقلاب بیان کردند که انتظار میرود موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس این ۷ دستاورد را تبیین کنند. یکی از ویژگیهای انقلاب اسلامی حضور مردمی است که نیاز است، این مورد در موزه بازنمایی شود. البته بازنمایی باید گونهای باشد که موزه دفاع مقدس تبدیل به مطالبهگر شود.
همچنین حسین ساری نیز در دومین همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم با اشاره به مقالات ارائه شده به همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم تصریح کرد: کیفیت مقالات دریافتی همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم بسیار خوب بود و تعدادی از آنها قابلیت انتشار در مجلات علمی پژوهشی را دارند. عناوین همه مقالات مرتبط و همسو با همایش است. جوهره و فلسفه انقلاب اسلامی حاکمیت ارزشهای اسلامی است همانطور که این موارد در کلام امام خمینی ره نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: محورهایی نظیر استقلال، آزادی و حاکمیت ارزشهای اسلامی از جمله مواردی بود که در مقالات در نظر گرفته شده بود و مقالات براساس آن نوشته شدند.
ابراهیم متقی در همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم با تاکید بر تبیین هویت انقلاب اسلامی اظهار کرد: موزه انقلاب اسلامی اگر بخواهد به این بپردازد که در گفتمان خارجی چه دستاوردی داشته باید ابتدا هویت انقلاب اسلامی را تبیین کند. تبیین هویت از ارکان انقلاب اسلامی شروع میشود، هویت انقلاب اسلامی نیازمند این است که تبیین کنیم به دنبال چه چیزی هستیم و میخواهیم به چه مواردی بپردازیم. جهان اسلام در سالهای طولانی در فضای تفرقه قرار داشته و این مورد گسست و زمینه تشدید تضادهای منطقهای را به وجود آورده است.
حسن خجسته در رابطه با بازنمایی دستاوردهای داخلی انقلاب اسلامی مبنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مدتی زیادی است که جنگ شناختی علیه جمهوری اسلامی ایران راه افتاده لذا برگزاری این قبیل همایشها و همفکریها میتواند کمکی در راستای ادامه راه انقلاب اسلامی باشد.
همچنین محمد رحیم عیوضی نیز در ادامه تصریح کرد: گفتمان انقلاب اسلامی باید زنده و احیا شود و تحت لوای جامعه امن این مهم ارتقا پیدا خواهد کرد. این قبیل همایشها در تمدنسازی بسیار اهمیت دارد.
حسن بلخاری نیز با اشاره به محور بازنمایی زمینههای نظری تحقق تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظما یادآور شد: در محور بازنمایی زمینههای نظری تحقق تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظما ظهور تمدن و غایت انگاری منحصر به فرد اهمیت به سزایی دارد. غایت انگاری بسیار اهمیت دارد چرا که شیعه همواره پویا است. شیعه با امام حسین قیام میکند و تا زمان سپردن آن به دست منجی عالم آن را حفظ میکند. در این محور ۱۶ مقاله دریافت شده است.