خبرگزاری کار ایران

گرگری خبر داد :

کشف تبر دستی شاخص دوره پارینه‌سنگی در آذربایجان غربی

کشف تبر دستی شاخص دوره پارینه‌سنگی در آذربایجان غربی
کد خبر : ۱۱۰۶۸۹۶

عملیات گمانه‌زنی به‌ منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه خلیل‌آباد شوط در استان آذربایجان غربی که با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در حال انجام است به کشف تبردستی شاخص دوره پارینه سنگی منجر شد.

به گزارش ایلنا، لیلا گرگری (سرپرست هیأت باستان‌شناسی) گفت: محوطه وسیع خلیل‌آباد با 1200 متر طول در جهت شمالی‌جنوبی و 500 متر عرض در جهت شرقی‌غربی در شهرستان شوط استان آذربایجان غربی واقع شده است .

او با اشاره به قرارگیری این محوطه بر فراز یک برجستگی طولی مشرف به رودخانه که بر سطح آن شواهد چیدمان‌های مدور سنگی دیده می شود افزود: متأسفانه این چیدمان‌ها توسط حفاران غیر مجاز تخریب شده‌اند.

این باستان‌شناس،هدف از گمانه‌زنی در این محوطه را شناسایی دوره‌های فرهنگی و گستره اصلی و واقعی محوطه  به منظور جلوگیری از تخریب این اثر مهم فرهنگی اعلام کرد.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی تصریح کرد:براساس گمانه‌زنی‌های انجام‌ شده و بررسی فشرده سطح محوطه و مستندنگاری تمام عارضه‌های سطحی اعم از چاله‌های متعدد حفاری غیرمجاز می‌توان گفت محوطه خلیل‌آباد شوط حداقل در دو بازه زمانی مورد استفاده جوامع انسانی بوده است.

او گفت: فراوانی قطعات ابزار سنگی شاخص از نوع تراشه و سنگ مادر(از جنس سنگ چرت) مشخص می کند برای اولین بار در دوره پارینه سنگی از این محوطه استفاده شده است.

او در پایان تصریح کرد:با توجه به فراوانی دست ساخته‌های سنگی بر روی سطح محوطه و همچنین وجود قطعات شاخصی همچون سنگ مادرها، تراشه‌ها و بخصوص تبردستی شناسایی شده می توان دیرینگی نسبی محوطه را تا دوران پارینه سنگی به عقب راند .

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز