خبرگزاری کار ایران

توجه به چاپِ بسته‌بندی حیات اقتصادی و صادراتی کشور را متحول می‌کند/ دست چاپخانه‌ها و طراحان برای صادرات محصولات باز باشد

توجه به چاپِ بسته‌بندی حیات اقتصادی و صادراتی کشور را متحول می‌کند/ دست چاپخانه‌ها و طراحان برای صادرات محصولات باز باشد
کد خبر : ۱۰۲۲۵۳۱

رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ گفت: امسال در جشنواره بیشتر به چاپِ بسته‎بندی توجه می‌شود و این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا بسته‌بندی نه تنها حیات اقتصادی چاپخانه‌ها بلکه حیات صادراتی کشور را نیز متحول خواهد کرد.

به گزارش ایلنا، اسکندر خمسه‌پور با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره ملی چاپ گفت: نمایش روش‌ تربیت استاد – شاگردی و توانمندی‌های واحدهای صنفی مختلف در این جشنواره یک ضرورت است و نقاط ضعف و قوت ما را در این حوزه آشکار می‎کند.

خمسه‌پور ادامه داد: همین که معاونت فرهنگی و مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز به فکر حوزه چاپ هستند مایه دلگرمی و امید در میان فعالان و دست‌اندرکاران این حوزه است.

وی همچنین درباره مزیت رقابتی جشنواره چاپ عنوان کرد: توجه به افرادی که با تکیه بر توانایی، ابزار محدود و مواد نامرغوبی که در دسترس‌شان است توانسته‎اند این صنعت را به روز نگه دارند قابل تقدیر است.

وی با اظهار امیدواری از رویکرد جدید جشنواره افزود: امسال در جشنواره بیشتر به چاپِ بسته‎بندی توجه می‌شود و این موضوع خیلی اهمیت دارد زیرا بسته‌بندی نه تنها حیات اقتصادی چاپخانه‌ها بلکه حیات صادراتی کشور را نیز متحول خواهد کرد.

خمسه‌پور با بیان اینکه مفهوم مسابقه یعنی اینکه افراد برای نمایش توانمندی‌های خود با همدیگر رقابت می‌‌کنند، گفت: البته این موضوع یک بخش از مساله است و بخش دیگر آن به این برمی‌گردد که شرایط در حوزه ابزار و مواد اولیه به‌گونه‌ای شود که در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم نه فقط در داخل کشور.

وی تاکید کرد: امیدوارم برگزاری این جشنواره نوعی تشویق و دلگرمی برای جوان‌ها و تازه‌کارهای صنعت چاپ باشد برای اینکه تشویق شوند و راه خود را در این حوزه ادامه دهند و بدانند که کارها و خدماتی که ارایه می‌کنند جایی دیده می‌شود.

خسمه‌پور در بخش دیگر صحبت‌های خود به بخش تقدیر از پیشکسوتان صنعت چاپ اشاره کرد و ادامه داد: با تقدیر و تجلیل از پیشکسوت‌هایی که دهه‌های بسیاری از زندگی خود را در چاپخانه گذرانده‌اند و الان هم مشغول کار هستند دلگرمی خوبی را به آن‌ها منتقل می‌کنیم. از سوی دیگر ارزش و اعتبار آن‌ها نزد خانواده و جامعه نمایان می‌شود و موجب خواهد شد که سایر دست‌اندرکاران این حوزه هم با الگوپذیری از این افراد به فعالیت خود ادامه دهند زیرا این افراد از نظر کار فنی و اخلاق الگوی صنف هستند.

دست چاپخانه‌ها و طراحان برای صادرات محصولات باز باشد

سعید حاجیلو، فعال حوزه چاپ با اشاره به برگزاری جشنواره چاپ گفت: روند برگزاری جشنواره در دوره‌های گذشته چندان جنبه آموزشی نداشته و معمولا به تقدیر و تشکر از یک چاپخانه‌، پیشکسوت، نوآور یا خلاقان حوزه بسته‌بندی بسنده شده است. به نظرم این جشنواره بسیار تخصصی برگزار شده و قدرت تغییری را که یک جشنواره باید ایجاد کند نداشته است.

مدیرعامل مجتمع چاپ نقش الماس درباره مشکلات کنونی صنعت چاپ عنوان کرد: در حال حاضر شرایط حاکم به دلیل کرونا، اوضاع بد اقتصادی و تحریم‌ها منجر به رکود کل صنایع شده است و تنها متوجه صنعت چاپ نیست. به دلیل تحریم‌ها مواد اولیه به سختی وارد ایران می‌شود، اکثر چاپخانه‌ها خدمات و سرویس به مراکز دیگر ارائه می‌دهند و متاسفانه دچار بحران شدیدی شده‌اند. امیدواریم این صنف نیز توسط مراجع ذی‌صلاح حمایت شود تا بتواند از بحران عبور کند و سرپا بماند.

حاجیلو درباره اهمیت پاسداشت زبان فارسی در جشنواره ملی چاپ نیز یادآور شد: ما در ایران زندگی می‌کنیم و این بد نیست که زبان مادری و کشوری‌مان را روی محصولات تولید خودمان پاس بداریم ولی امیدوارم این شرایط برای بسته‌بندی محصولات خارجی برداشته شود و بتوانیم آزادانه روی طراحی جعبه‌های خارجی جهت صادرات کار کنیم. استفاده از زبان فارسی روی محصولاتی که به کشورهای عربی و کشورهایی زبانشان فارسی نیست قطعا هیچ مزیتی برای ما نخواهد داشت. من موافق استفاده از زبان فارسی برای محصولات داخلی هستم باید ولی دست چاپخانه‌دارها و طراحان برای صادرات محصولات باز باشد. یعنی آن شرایط ۷۰ درصد فارسی و ۳۰ درصد لاتین برای محصولات صادراتی برداشته شود و ما بتوانیم ۱۰۰ درصد از زبان انگلیسی برای صادرات استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: امیدوارم برگزاری این جشنواره در این شرایط بد اقتصادی، کرونا و تحریم‌ها انگیزه‌ای هر چند کوچک برای فعالان صنعت چاپ باشد که کمی امیدوارانه‌تر ادامه دهند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز