خبرگزاری کار ایران

یک باستان‌شناس مطرح کرد؛

فرضیه سکونت در شمال تخت جمشید

فرضیه سکونت در شمال تخت جمشید
کد خبر : ۱۰۱۶۱۴۷

شواهد باستان‌شناسی به دست آمده اخیر در پروژه بررسی روشمند تل جلوگیر مرودشت، این فرضیه را برای باستان‌شناسان مطرح کرد که کاربری این مکان یک قلعه هخامنشی بوده واحتمالا در عصر ساسانی نیز محل سکونت بوده است.

به گزارش ایلنا، سرپرست هیئت بررسی روشمند تل جلوگیر سعادت آباد ابرج در شهرستان مرودشت از آغاز بررسی روشمند این محوطه با مجوز پژوهشگاه خبر داد.

وحید یونسی با اشاره به اهمیت ویژه موضوع باستان‌شناسی دشت مرودشت گفت: تل جلو گیر در حدود ۴۰ کیلومتری شمال تخت جمشید و در یک کیلومتری جنوب روستای سعادت آباد ابرج قرار دارد.

او در رابطه با اهداف بررسی روشمند این محوطه تاریخی اظهار داشت: شناخت گاهنگاری نسبی و معرفی شاخصه‌های سفالی دوره‌های تاریخی (هخامنشی، اشکانی، ساسانی) این محوطه در حوزه رودخانه کر استان فارس زمینه‌ساز دستیابی ما به اطلاعات و یافته‌های ارزشمندی از میراث فرهنگی خواهد شد.

سرپرست هیئت بررسی روشمند تل جلوگیر تصریح کرد: باتوجه به شواهد باستان‌شناختی که هم اکنون در حال بررسی است می‌توان این فرضیه را مطرح کرد که کاربری این مکان نیز یک قلعه هخامنشی بوده و احتمالا در عصر ساسانی نیز سکونت در آن وجود داشته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز