مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه در سازمان توسعه تجارت ایران:
بیش از ۵۰ درصد صادرات و واردات با کشورهای آسیا و اقیانوسیه صورت میگیرد
سال گذشته ۴۵ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی به چین، ۱۴.۵ میلیارد دلار حجم تجارت به ترکیه، ۱۱ میلیارد دلارحجم تجارت به هند، ۹میلیارد دلار تجارت با کره جنوبی و ۲.۵ میلیارد دلار حجم تجارت به افغانستان بود.
بیش از ۵۰ درصد صادرات و واردات با کشورهای آسیا و اقیانوسیه صورت میگیرد.
مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه گفت: بیش از ۵۰ درصد صادرات و واردات با کشورهای آسیا و اقیانوسیه صورت میگیرد.
مجتبی موسویان، مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: ۲۱ کشور زیر مجموعه دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه هستند اما کشورهای آسیای میانه، قفقاز، کشورهای عربی و کشورهای منطقه خاورمیانه جزء این دفتر محسوب نمیشوند.
وی افزود: حدود ۵۲ درصد از کل صادرات کشور و ۵۱ درصد از واردات ما از سوی این ۲۱ کشور تامین میشود.
موسویان با اشاره به آمار سال گذشته تجارت خارجی با کشورهای آسیا و اقیانوسیه، گفت: در سال ۹۲ بیش از ۱۶ میلیارد دلار صادرات و ۲۴.۵ میلیارد دلار واردات به این ۲۱ کشور صورت گرفت.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از تجارت خارجی با کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه انجام میشود، افزود: در بخش صادرات مهمترین شرکاء تجاری در منطقه آسیا و اقیانوسیه شامل ۵ کشور چین با رتبه اول، هند با رتبه چهارم، افغانستان با رتبه پنجم، ترکیه با رتبه ششم و پاکستان با رتبه هشتم است و در زمینه واردات نیز کشور چین با رتبه دوم، هند با رتبه سوم، کره جنوبی با رتبه چهارم، ترکیه با رتبه پنجم از مهمترین شرکاء ما هستند.
موسویان تصریح کرد: سال گذشته ۴۵ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی به چین، ۱۴.۵ میلیارد دلار حجم تجارت به ترکیه، ۱۱ میلیارد دلارحجم تجارت به هند، ۹میلیارد دلار تجارت با کره جنوبی و ۲.۵ میلیارد دلار حجم تجارت به افغانستان بود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در خصوص مبادلات تجاری با این کشورها مشکلات بانکی نیز وجود دارد یا خیر؟، اظهار داشت: خوشبختانه این گونه چالشها در مورد کشورهای آسیایی به مراتب کمتر است و از منابع بانکهایی در ژاپن، هند، کره جنوبی، چین و ترکیه که به نوعی وابسته به فروش نفت و گاز هستند استفاده میکنیم.