خبرگزاری کار ایران

گلایه رئیس اتحادیه تعمیرکاران از فعالیت‌های بدون مجوز در فضای مجازی:

چرا با تعمیرکاران متخلف برخورد نمی‌شود؟/ روزانه ده‌ها شکایت دریافت می‌کنیم

چرا با تعمیرکاران متخلف برخورد نمی‌شود؟/ روزانه ده‌ها شکایت دریافت می‌کنیم
کد خبر : ۱۶۲۲۲۳۹

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکی از مشکلات عمده این صنف و عدم کنترل فعالیت‌های بدون مجوز در فضای مجازی گلایه کرد.

محمدسعید عنصری، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکی در گفتگو با خبرنگار ایلنا از انباشت مشکلات این صنف در سال‌های اخیر صحبت کرد و اظهار کرد: اگر بخواهم همه مشکلات را توضیح دهم، واقعاً می‌توان یک کتاب مفصل نوشت. اما مهم‌ترین معضل فعالان این صنف نوسانات شدید قیمت و عدم اختیار اتحادیه در تعیین نرخ خدمات است و اینکه قیمت‌ها را ما تعیین نمی‌کنیم و تغییرات لحظه‌ای دلار و شرایط اقتصادی، ما را با مشکلات جدی روبرو کرده است، در حالی که هیچ ابزار قانونی برای تنظیم نرخ‌ها در اختیار نداریم.

او به فعالیت گسترده تعمیرکاران بدون مجوز در فضای مجازی اشاره کرد و ادامه داد: در حالی که حدود ۱۶۰۰ نفر در این اتحادیه عضویت رسمی دارند، نزدیک به ۱۸ هزار نفر بدون مجوز در سایت‌هایی مانند دیوار و پلتفرم‌های مشابه فعالیت می‌کنند که این افراد هیچ نشان هویتی یا پاسخگویی مشخصی ندارند و با دریافت مبالغ غیرمتعارف و خدمات غیراصولی، باعث نارضایتی گسترده مردم می‌شوند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی با اشاره به نمونه‌ای از این تخلفات گفت: یکی از اعضای خانواده، پیرزنی ۸۰ ساله را برای شکایت نزد ما آورد، چون تعمیرکاری بدون انجام هیچ کاری، با تهدید از او پول گرفته بود. وقتی چنین افرادی شناسنامه کاری ندارند، نه می‌توان آن‌ها را ردیابی کرد و نه امکان پیگیری حقوقی دقیق وجود دارد.

عنصری با انتقاد از نبود چارچوبی مشخص برای فعالیت پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌های خدماتی گفت: متاسفانه قانون مشخصی برای نظارت بر این فضا وجود ندارد و ما حتی پیگیری‌هایی از طریق پلیس فتا و مقامات مسئول انجام داده‌ایم اما عملاً نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

او همچنین با انتقاد از پلتفرم‌هایی مانند سنجاق و آچاره گفت: از بین ۱۸ هزار نفری که در این فضا فعالیت می‌کنند، شاید فقط ۱۰۰ نفر مجوز داشته باشند و بقیه بدون نظارت مشغول فعالیت هستند. حتی برخی که مجوز دارند هم به دلیل هزینه‌ها، ترجیح می‌دهند به صورت آزاد و بدون حساب‌ و کتاب کار کنند.

او با تأکید بر اینکه این وضعیت، هم مردم و هم صنف رسمی را دچار چالش کرده است افزود: ما روزانه ۳۰ تا ۴۰ مورد شکایت از این موارد داریم و اگر دولت چاره‌ای برای آن در نظر نگیرد، این هرج‌ و مرج بیشتر خواهد شد و باید گفت این موضوع نیازمند تصویب یک قانون جامع برای ساماندهی فعالیت‌های صنفی در فضای مجازی است.

عنصری با اشاره به پیگیری‌های قانونی برای مقابله با فعالیت افراد فاقد مجوز در فضای مجازی تصریح کرد: بنده شخصاً برای طرح این مشکل به پلیس فتا مراجعه کردم و در جلساتی که داشتیم مسئولان مربوطه با نهایت احترام و ادب با ما برخورد کردند اما متأسفانه نتیجه‌ای حاصل نشد. پلیس ابزار برخورد با این افراد را دارد، اما با وجود گفتگوهای انجام‌شده، هنوز اقدام مؤثری برای کنترل این وضعیت در فضای اینترنت و پلتفرم‌ها صورت نگرفته است.

 او همچنین به نبود نظام قیمت‌گذاری منطقی اشاره کرد و گفت: از دولت خواستاریم تا چهارچوبی مشخص و منعطف برای نرخ‌گذاری خدمات در نظر گیرد که بهترین راهکار این است تا نرخ خدمات هر سه یا شش ماه، متناسب با تورم یا تغییرات نرخ ارز، به‌روز رسانی شود و حقوق کارگر و کارمند افزایش پیدا می‌کند، چرا نباید خدمات فنی افزایش یابد؟ به هر حال ما به دنبال عدالتیم چرا که چنین قانونی به نفع همه است، حتی گردشگران خارجی هم با این ساختار می‌توانند با شفافیت از خدمات استفاده کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز