خبرگزاری کار ایران

رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی ساختمان در گفتگو با ایلنا مطرح کرد:

وفور تولیدات زیرپله‌ای و بدون استاندارد در بخش شیر‌آلات

وفور تولیدات زیرپله‌ای و بدون استاندارد در بخش شیر‌آلات
کد خبر : ۱۶۲۱۷۷۶

ناظم‌زاده، اظهار کرد: خوشبختانه در حوزه ساختمانی به خودکفایی خوبی رسیده‌ایم و در حال حاضر تولید شیرآلات، لوله‌های PVC، پنج‌لایه و PP، فلنچ، اتصالات، لرزه‌گیرها، کنتورهای آب و حتی سرویس‌های چینی بهداشتی کاملاً داخلی سازی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار بازرگانی ایلنا؛ صنعت لوازم ساختمانی و بهداشتی با وجود چالش‌هایی همچون نوسانات نرخ ارز و تورم ناشی از آن و مقررات دست و پاگیر گمرکی، توانسته است به خودکفایی نسبی دست یابد. در این راستا حسین‌ناظم زاده، رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی و ساختمانی در گفتگوی اختصاصی با "خبرگزاری ایلنا" از خودکفایی این صنعت در تولید شیرآلات ساختمانی و صنعتی در سال جاری خبر داد.

 ناظم‌زاده، در این خصوص به خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با وجود همه مشکلات، خوشبختانه در حوزه ساختمانی به خودکفایی خوبی رسیده‌ایم و در حال‌حاضر تولید شیرآلات، لوله‌های PVC، پنج‌لایه و PP، فلنچ، اتصالات، لرزه‌گیرها، کنتورهای آب و حتی سرویس‌های چینی بهداشتی کاملاً داخلی‌سازی شده‌اند و در برخی بخش‌ها حتی توان صادراتی هم وجود دارد و کالاهایمان قابل رقابت با محصولات خارجی است.

رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی و ساختمانی در مورد میزان وابستگی‌ها در بخش صنعتی و پالایشگاهی نیز گفت: در بخش صنعتی و پالایشگاهی برخی از کالاها وارداتی هستند، مخصوصاً شیرآلات با کلاس بالا (مثل کلاس ۱۵۰ یا ۳۰۰) که از جنس فولاد یا «استنلس‌استیل» هستند. اما متأسفانه به دلیل مشکلات گمرکی و نداشتن مجوز، این کالاها بعضاً به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند که هم ضرر مالی دارند و هم در پاره‌ای مواقع ممکن است خطر جانی داشته باشند.

عرضه اجناس تقلبی یا بی‌کیفیت به بازار

 او در مورد عرضه اجناس تقلبی یا بی‌کیفیت به بازار نیز گفت: متاسفانه این اتفاق میفتد، به عنوان نمونه شیرفلکه‌ای که باید تحمل فشار کلاس ۳۰۰ را داشته باشد، ممکن است اصلاً تحمل این میزان فشار را نداشته باشد، یا آلیاژی که باید ۳۱۶ باشد، از جنس ۲۲۰ است که در صنایع خوراکی این موارد فاجعه به بار می‌آورد.

ناظم‌زاده تصریح کرد: این در حالی است که اگر از ظرفیت اتحادیه‌ها در گمرک استفاده شود، بسیاری از این مسائل حل خواهد شد و در حال حاضر بسیاری از کارشناسان گمرک عمومی هستند و تخصصی در حوزه شیرآلات یا لوازم بهداشتی ندارند و ما نیاز به نگاه تخصصی‌تری داریم.

رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی و ساختمانی در مورد چالش‌های بخش‌نامه‌های گمرکی نیز افزود:  گاهی بخش‌نامه‌هایی صادر می‌شود که ورود یکسری اقلام را ممنوع می‌کند در حالی که آن اقلام اصلاً داخل کشور تولید هم نمی‌شوند و زمانی هم که آن کالا وارد گمرک می‌شود اصلا اجازه ترخیص پیدا نمی‌کند و در نهایت به کالای متروکه تبدیل شده و با کلی هزینه اضافی دوباره به بازار می آید.

تخلف در نصب علامت استاندارد تقلبی

او درباره تولیدات بی‌کیفیت داخلی نیز خاطر نشان کرد: برخی از تولیدکننده‌ها در کارگاه‌های زیرپله‌ای، بدون رعایت استانداردها تولید انجام می‌دهند و حتی به‌صورت غیرقانونی علامت استاندارد هم بر روی بسته‌بندی می‌زنند یا اسم برندهای معروف را تقلید می‌کنند. به عنوان نمونه به جای "ABS"، می‌نویسند "ABC" که باید با این‌ها قاطعانه برخورد شود.

ناظم زاده در خصوص نوسانات قیمت‌ها و اثرات آن بر بازار نیز گفت: برخی از کارخانه‌ها از پاییز سال گذشته تاکنون سه بار قیمت‌ها را تغییر داده‌اند. فروشنده‌ای که یک بار خرید کرده است، امروز با همان میزان پول نمی‌تواند به اندازه قبل جنس تهیه کند که این شرایط، فروشنده‌ها را به شدت دچار مشکل کرده است.

او با گلایه از انجمن های صنفی افزود: بعضی از انجمن‌ها توسط چند تولیدکننده تشکیل شده‌اند که تصمیماتی می‌گیرند که تنها به نفع خودشان است، مخصوصاً تولیدکننده‌هایی که سرمایه بیشتری دارند. در حالی که اتحادیه ما نماینده ۳۰۰۰ عضو با جواز فعال است و باید تعامل بین انجمن‌ها، فروشنده‌ها و مصرف‌کننده‌ها تقویت شود.

ناظم‌زاده خاطر نشان کرد: متأسفانه اختیارات اتحادیه‌ها محدودتر از قبل شده است. به عنوان مثال؛ درگاه ملی صدور مجوزها باعث شده بازرسی قبل از صدور جواز حذف شود و بعضی‌ها با ملک مسکونی اقدام به اخذ جواز کنند! این در حالی است که ما می‌خواهیم از کارشناسان خبره دعوت کنیم تا مشکلات این سامانه را بررسی و اصلاح کنند.

ناظم‌زاده در خاتمه افزود: باید آزادی عمل بیشتری به اتحادیه‌ها داده شود، در حالی که در تهران ۱۳۵ اتحادیه حضور دارد که نماینده حدود ۴۰۰ هزار واحد صنفی است اگر هر واحد تنها ۶ نفر را پوشش دهد، یک‌چهارم جمعیت تهران تحت پوشش اتحادیه‌ها قرار می‌گیرد که این ظرفیت عظیم می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های کلان بسیار مؤثر باشد.

انتهای پیام/
خبرنگار : معصومه کمره‌ای بیدکرپه
ارسال نظر
پیشنهاد امروز