فولاد مبارکه به سمت خودتامینى در انرژی و آب پیش میرود

مدیرعامل فولاد مبارکه از سرمایهگذاری ۷۵۰ میلیون یورویی در حوزه برق و رسیدن به تولید ۷۰۰ مگاوات برق خورشیدی و سیکل ترکیبی خبر داد و اعلام کرد که این شرکت با استفاده از بالاترین استانداردهای بازچرخانی آب، مصرف آب خود را به حداقل رسانده و با پروژه انتقال آب از دریای عمان، بینیازی خود به آب رودخانه را محقق خواهد کرد
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، سعید زرندی، مدیرعامل فولاد مبارکه در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی سراسر کشور بهمیزبانی این شرکت، گفت: سرمایهگذاری در زیرساختهای شهرکهای صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار است و امید داریم در سالی که مزین به سال «سرمایهگذاری برای تولید» است، مجموعه شرکت شهرکها نیز به سهم خود بتواند نقشآفرین باشد؛ در سال ۱۳۹۹ از ۹۰۰ واحد صنعتی متوسط و بزرگ، یک نظرسنجی صورت گرفته بود و نتایج آن نشان داد که نیاز اصلی این واحدها امکان بهرهمندی از زیرساختهای شهرکهاست و این موضوع باید مورد توجه وزارتخانه قرار گیرد چراکه نشاندهنده یک هشدار جدی است.
وی ادامه داد: در سال جدید باید مدلهای جدید سرمایهگذاری در شرکت شهرکها ایجاد شود تا بتوانیم به این نیاز پاسخ دهیم. باید از تجربیات جهانی در زمینه شهرکهای یکپارچه و «روی یک زنجیره» استفاده کرد و اگر بتوانیم مدلهای موفقی در کشور ایجاد کنیم، به آبروی کشور افزوده و زنجیرهای از شهرکهای صنعتی را تشکیل خواهیم داد.
زرندی اظهار کرد: گروه فولاد مبارکه سرمایهگذاریهای متعدد به ارزش بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی در اقصینقاط کشور داشته و ۱۲ موضوع اولویتدار در این مجموعه مشخص و برای تحقق آنها تمرکز شده است.
وی عنوان کرد: مجموعههای بزرگی مثل فولاد مبارکه برای ایجاد زیرساخت تولید برق گامهای مؤثری برداشتهاند که این امر مزایا و معایبی دارد؛ شرکتهای زیادی در زمینه تأمین زیرساخت در جهان شکل گرفتهاند و با مدلهای مناسبی با یکدیگر در حال رقابت هستند اما چون در کشور ما این مدلها وجود ندارد، مجبور هستیم بار را به روی دوش چند شرکت بزرگ بگذاریم.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: گروه فولاد مبارکه نزدیک به ۷۵۰ میلیون یورو در حوزه برق سرمایهگذاری کرده و تا پایان فروردینماه سال جاری ۱۲۰ مگاوات برق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه وارد مدار میشود و برنامهریزی ما برای تابستان امسال تولید ۲۵۰ مگاوات برق خورشیدی است؛ همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی جدید فولاد مبارکه نیز تاکنون ۴۶۰ مگاوات برق را وارد مدار کرده است. به این ترتیب میتوان گفت بیش از ۷۰۰ مگاوات خودتأمینی برق توسط فولاد مبارکه محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: ما در تلاش هستیم تا با استفاده از بالاترین استانداردهای بازچرخانی آب، مصرف آب مورد نیاز خود را به حداقل برسانیم. فولاد مبارکه با سرمایهگذاری توانسته ۳۸ درصد از آب مورد نیاز خود را از پساب شهرهای اطراف و بازچرخانی آب تامین نماید همچنین بینیازی این مجموعه به آب رودخانه با بهرهبرداری از پروژه انتقال آب از دریای عمان، صورت خواهد پذیرفت.
زرندی گفت: گروه فولاد مبارکه برای تأمین گاز مورد نیاز خود نیز به بهرهبرداری از میادین گازی ورود پیدا کرده است به همین منظور طی چند روز آینده جلسهای با وزرای محترم دولت برای آغاز عملیات بهرهبرداری از میدان گازی برگزار خواهیم کرد تا در این زمینه نیز به خودتأمینی برسیم؛ اگر افزایش هزینههای شهرکهای صنعتی منجر به بهرهوری نشود، چالشهای بسیاری در سال پیش رو به دنبال خواهد داشت.