در جمع خبرنگاران مطرح شد؛
توضیحات ربیعی درباره بازداشت رئیس سازمان جنگلها و توقیف فیلم «خانه پدری»

سخنگوی دولت درباره بازداشت رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ایشان فعلا متهم است و اتهام دارد. تا وقتی که در دادگاه ثابت نشود من قضاوتی نمیکنم. به هرحال یک اتهام است و منوط به دادگاه است اما آنچه که من از وزیر جهاد شنیدم، اتهام مربوط به مسئولیت فعلیشان نبوده به هرحال اتهام است اجازه دهید دادگاه کار خودش را کند و دادگاه هر تصمیمی که بگیرد برای ما قابل احترام است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، علی ربیعی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: امروز چند مصوبه داشتیم و چند موضوع مهم هم در جلسه مورد بحث قرار گرفت. یکی از مصوبات ما سامانه جامع مدیریت تضامین و شیوه کار آن بود که تصویب شد و مسئولیت آن با سازمان مدیریت و برنامهریزی است. این سامانه به نحوی تعریف شده که تمام شرکتهای دولتی، سازمانها و دستگاهها در مورد تضامینی که اتخاذ میکنند، باید از چهارچوبهایی پیروی کنند که بار مالی مشخص آن در آینده هم مدنظر قرار گرفته شود. این مصوبه تصمیمی منطقی است، بار مالی برای سالهای آینده را پیشبینیپذیر کرده و از بار مالی اضافی نیز پیشگیری میکند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: مصوبه دیگر ما در ارتباط با تجارت اموال فرهنگی و تاریخی و هنری بود. ما قانونی داریم تحت عنوان قانون حفظ آثار ملی؛ ماده ۱۷ آن قانون به این امر میپردازد. مقداری بیسامانی وجود داشت و در این زمینه به شیوههای شبه قاچاق و نیمه قانونی، قاچاق صورت میگرفت و راه درروی آن زیاد بود. این آثار به صورت نیمه قانونی یا شبهقانونی گاهی به فروش میرفت. این دستورالعمل وقتی در هیئت دولت تصویب شد، هم شیوه حراج در آن مشخص شده و هم خود اموال تاریخی و فرهنگی و هنری مجاز در آن مشخص شده و چگونگی مجوز گرفتن نمایشگاههای موقت و دائمی در آن مطرح شده است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: شرایط شرکتها و افراد متقاضی هم در این آییننامه آمده و زمان مجوز هم پنجساله در نظر گرفته شده که این امر متناسب با عملکردشان انجام شود. تجارت در این زمینه هم میتواند وجود داشته باشد منتها قطعا باید از قاچاق و غارت منابع فرهنگی، تاریخی و هنری عظیمی که در اختیار مردم است جلوگیری شود.
ربیعی ادامه داد: در بخش دیگر، قانون جامع حمایت از معلولان را داشتیم که این قانون سرفصلهای مختلفی دارد. این قانون در دولت یازدهم به مجلس رفت و خوشبختانه مجلس هم تصویب کرد. ما معمولا در هر جلسه دولت یک بخش از این قانون را تصویب میکنیم. امروز کمک هزینه ارتقای کارایی افراد دارای معلولیت را به میزان شدت و نوع معلولیت مشخص کردیم.
وی با اشاره به آییننامهها و کارفرماهایی که افراد معلول را به کار میگیرند، گفت: با طبقه بندی که از معلولان شدید ذهنی یا معلولیتهای خیلی شدید و شدید و متوسط و خفیف صورت میگیرد به این کارفرماها کمک میشود و بخشی از مزد این افراد به کارفرماها پرداخت خواهد شد.
سخنگوی دولت گفت: امسال دولت در مجموع ۱۳۰۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون جامع معلولیت پول گذاشته است و این مرحله اول است یعنی در مرحله اول ۱۳۰۰ میلیارد تومان پول پیشبینی شده است و در کنار حق بیمه معلولان پرداخت میشود. بخشی از مزد معلولان با توجه به شرایطشان اقدامی است که میتواند به اشتغال معلولان کمک کند. همچنین اییننامه اجرایی آموزش عالی رایگان برای افراد دارای معلولیت هم امروز در دولت تصویب شد.
وی افزود: گزارشی داشتیم از واردات و صادرات که معمولا در هر جلسه یا یکی در میان در جلسات دولت به لحاظ اهمیت گزارش داده میشود که مورد بحث قرار گیرد. ما سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ واردات کالاهای مصرفیمان ۳۱.۲ درصد کاهش داشته است و از حدود ششهزار ردیف تعرفهای فعال واردات، ۱۵۲۴ ردیف تعرفه کاملا ممنوع شده است. این جهت اشتغال داخلی علامت بسیار خوبی است و ساخت داخل و کیفیتی که در داخل ایجاد میشود، همزمان با این کاهشها علامت خوبی است. امروز گزارش دادند که قاچاق و واردات غیر رسمی هم امروز کاهش پیدا کرده و ۲ میلیارد دلار کاهش داشتیم و این هم گزارش خوبی بود که با بحث اشتغال مرتبط بود.
ربیعی گفت: بحث خوزستان و تنگی تنفسی که مطرح بود هم در جلسه مطرح شد و گزارش در جلسه ارائه شد که در سالهای گذشته هم این مطالعه صورت گرفت و ما حتی در سال ۹۱ و ۹۲ تا ۳۰ هزار نفر این ابتلا را داشتهایم و این مطالعات تقریبا از سالهای گذشته ادامه پیدا کرد و ۱۷ عامل احتمالی شناسایی شدند که این عوامل یکی یکی با بررسیهای میدانی مشخص شد که یک گیاه خوشترکیبی است که کاشته میشود و سرسبزی بسیار خوبی دارد که نام آن کنارکاپوس است و باتوجه به شرایط اقلیمی، واکنش افراد به این درخت متفاوت است و در منطقه خوزستان نیز باز همین عامل است که باعث تنگی تنفس تعداد زیادی از هموطنان ما شده بود.
سخنگوی دولت گفت: دستور هرس داده شد و گفتند با هرس میتواند پیشگیری شود. هرس سالیانه که صورت بگیرد این کمک را انجام میدهد و وزیر کشور مسئول شد که بررسی کنند و دستور دهند تا شهرداریها همکاری لازم را بکنند و هرسها به موقع انجام شود. همچنین وزارت بهداشت و درمان برای بیماران قلبی هم باتوجه به آماری که از این بیماران دارد بتواند مراقبتهای خاص درنظر بگیرد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: بحثی هم دررابطه با آییننامههای دانشجویی در دولت مطرح شد. در بخش اخبار جلسه تاکید شد که حتما دو وزیر علوم و بهداشت و درمان با تشکلهای دانشجویی مراوداتی داشته باشند. از معاونت حقوقی رئیسجمهور هم مشارکت داشته باشند. قطعا حقوق شهروندی و مسائلی که مورد نظر دانشجویان است در این آییننامهها ملاحظه شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشخص است که اعتراضاتشان چه بوده است؟، گفت: من الان روی بندهای اعتراضی اشراف ندارم ولی در کلیت امروز تصمیم گرفته شد حتما دیدگاه تشکلها در این اصلاح مورد نظر قرار بگیرد.
ربیعی در پاسخ به این سوال که باتوجه به سیاست دوگانه آمریکا در نگاه و مبارزه با تروریسم که منجر به ایجاد تروریسم شده، و اعلام اخیر آمریکا مبنی بر از بین رفتن سرکرده داعش میتواند عاملی برای پایان تروریسم و مبارزه جدی این کشور یا بهانهای برای حضورش باشد؟، گفت: اجازه دهید مبناییتر بحث کنیم. وقتی بنلادن را در دولت قبلی آمریکا ترور کردند، سوال این است که آیا القاعده تمام شد؟ قطعا با کشته شدن رهبر داعش هم داعشیسم تمام نمیشود. داعشیسم یک جریان است که مبتنی بر سیاستهای غلط مداخله گرایانه در منطقه شکل گرفته است.
وی افزود: از یک سمت داعشیسم با حمایت برخی از دولتهای استبدادی، در منطقه رشد کرده است و داعشیسم نتیجه چپاول و غارت ثروتهای منطقهای رشد کرده است. بنابراین کماکان تا وقتی که این سیاستها هست ما با این پدیدهها هم روبرو هستیم. به هرحال در آستانه انتخاباتها معمولا از این اقدامات نمایشی هم صورت میگیرد، هرچند که هرکسی که تروریست است و قاتل است و افراد بیگناه زیادی را میکشد، ما مبارزه با این افراد را مبارزه نیکویی میدانیم چون مبارزه با افرادی ست که جان افراد بسیاری را میگیرند. اگر بخواهیم مبنایی نگاه کنیم قطعا باتلاق رشد داعش را باید خشکاند و بخشی از خشکاندن این باتلاق در سیاستهای ایالات متحده آمریکا است.
ربیعی در توضیح این موضوع که از آنجایی که یکی از وعدههای مشخص آقای رئیسجمهور بحث توسعه احزاب بود و هفته گذشته در بحث مربوط به انتخاب نماینده احزاب در کمیسیون ماده ۱۰، مسالهای پیش آمد که حواشی زیادی داشت، حال با توجه به اینکه رئیسجمهور از بحث احزاب حمایت کردند، و از آنجایی که دبیرکل برخی احزاب در حصر هستند و قائممقام آنها باید حضور پیدا کنند و رای دهند، گفت: من اطلاعات دقیقی ندارم، اجازه دهید از وزیر کشور سوال میکنم. میتوانم به طور اختصاصی هم مصاحبه را به شما بدهم. من از جزئیات آن اطلاعی ندارم.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با مواضع ایران در اجلاس آستانه گفت: مواضع ما همان مواضع چهار مادهای بوده که برای سوریه دادیم. مشکل باید سوری سوری حل شود. در مرزها باید نیروهای نظامی سوریه مستقر شوند و به نگرانی ترکیه هم درباره فعالیت تروریسم پاسخ داده شود. ولی همان مواضع چهار مادهای که بوده پیشنهاد ما همان است و راهحل هم همان میدانیم و معتقد هستیم که به همان سمت هم حرکت حخواهد شد. خوشحالیم که مبارزه با داعشیسم با کاری که ارتش سوریه درمورد ادلب دارد به طور جدی دنبال میشود و بخشی از ناآرامیهای شمال آفریقا و خاورمیانه از ادلب است که میتواند بسیار کمک کند و بسیار مهمتر از خود اتفاقی است که دررابطه با رهبر داعش هم رخ داده است.
ربیعی در پاسخ به سوالی دررابطه با نظر دولت درمورد جدایی ری از تهران، گفت: بحثی در دولت ندیدم که اخیرا صورت گرفته باشد.
وی در پاسخ به سوالی دررابطه با حذف یارانهها نیز گفت: حذف یارانهها قانون مجلس است و بر اساس اجرای این قانون به اندازه وسع ما است. منظور ما از وسعمان، آن تشخیصی است که نسبت به ثروتمند بودن افراد میدهیم. بارها هم اعلام کردیم که گستردگی که در قانون در نظر گرفته شده با شرایط فعلی کشور و با شرایط شناسایی در حال حاضر امکانپذیر نیست که ما سی میلیون فرد را بر اساس مصوبه (را تشخیص دهیم). ولی ثروتمندی که شماسایی میشود به مرور حذف میشود. برخی از حذفها هم ناشی از اتفاقات شناسنامهای بوده که در برخی مناطق احساس کردم نگرانی ایجاد کرده بود.
سخنگوی دولت گفت: در قبل از تعطیلات جلسه مشترکی را با سازمان هدفمندی و معاونت رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد که به شکل منظمتر و هماهنگتر پیش رود ولی قطعا باز هم این اطمینان را میدهم که این حذف حتی به سمت طبقه متوسط هم نخواهد رفت.
وی در پاسخ به سوالی درباره مواضع ایران درباره FATF نیز گفت: در این زمینه خیلی صحبت کردیم، یادداشت هم نوشتهایم. شنیدهام آقای واعظی هم صحبت کرده است.
ربیعی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره برکناری یکی از مدیران کل وزارت بهداشت در پی حضور یکی از بستگان نزدیک خانم نعمتزاده از او سوال کرده بود نیز اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: اجازه دهید مطلع شوم و بعد بگویم.
وی درباره بازداشت رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ایشان فعلا متهم است و اتهام دارد. تا وقتی که در دادگاه ثابت نشود من قضاوتی نمیکنم. به هرحال یک اتهام است و منوط به دادگاه است اما آنچه که من از وزیر جهاد شنیدم، مربوط به مسئولیت فعلیشان نبوده بلکه اتهامی است که مربوط به مسئولیت فعلی او نبوده است. به هرحال اتهام است اجازه دهید دادگاه کار خودش را کند و دادگاه هر تصمیمی که بگیرد برای ما قابل احترام است.
سخنگوی دولت در واکنش به خبر استعفای وزیر جهاد کشاورزی بعد از اعلام این خبر، گفت: من تکذیب کردم.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود اینها سیاستهایی برای تخریب وزارت کشاورزی است؟، گفت: نه من با ایشان صحبت کردم و استعفا را تکذیب کردم. معمولا همه ما دچار گرفتاریهایی میشویم و گاهی وقتها کار سخت میشود. (با) کار کردن در وزارتخانه باید به مردم پاسخ داده شود. اجازه دهید درباره آقای حجتی ادای دین کنم. به هرحال ایشان راجع به مسائل کشاورزان بسیار حساس است و هر اتفاقی که رخ میدهد با حساسیت و دلسوزانه دنبال میکند و سخت است.
ربیعی با اشاره به تصمیمات حجتی روی قیمتها و مسائل دیگر گفت: این تصمیماتی که ایشان میخواهد اتخاذ کند به نفع جامعه کشاورزی است و به هرحال این مسائل خستگی روحی میآورد اما آقای حجتی خوشبختانه با سیاستهایی که در امر کشاورزی داشته است، جزو سیاستهای موفق بوده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره توقیف فیلمی که صحنههای خشن داشت، گفت: من نمیخواهم قضاوتی کنم با اینکه تقریبا رسانه نزدیک به رشتهام هم هست نمیخواهم قضاوت کنم اما آقای عیاری کارگردان برجستهای است و مسائل اجتماعی را ایشان برش زده و بیشتر کار میکند و برش زدن به مسائل اجتماعی تایید این مسائل نیست بلکه نشان دادن مسائل اجتماعی برای حل مسائل اجتماعی است.
سخنگوی دولت گفت: چندی پیش هم سینما برای ایشان بزرگداشت گذاشته بود و من برای آقای عیاری سخنرانی کردم. من فکر میکنم که بهترین راه این است که قضاوت و تصمیمگیری در مورد فیلمها را به نهاد تخصصی خود یعنی وزارت ارشاد واگذار کنیم. این بهترین تصمیم است. بگذاریم که خود وزارت ارشاد بگوید این (فیلم) قابل اکران شدن هست یا نیست و اشکالاتش چیست. اگر تصمیمگیری در مورد مسائل هنری را از حوزههای تخصصی به سایر حوزهها ببریم، قطعنا با یک نوع آشفتگی روبرو میشویم. درست است که شاید صحنهای در این فیلم باشد که بگوییم به اعتبار ما لطمه میزند اما قضاوت و تصمیمگیری را از حوزه تخصصی درباره فیلمها بیشتر آسیب میزند.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود وزارت ارشاد گاهی این فیلمها را اکران میکند چون که تهیه کننده ضرر میبیند؟، گفت: نه این نیست. حتما در وزارت ارشاد تعهد بسیار بالایی دارد و هم وزیر ارشاد ما و هم کارشناساننشان حتما مسائل هنری و اجتماعی را هم در نظر میگیرند. نظر من این است که اجازه دهیم دستگاه تخصصی خودش به قضاوت برسد و تصمیم بگیرد. این بهترین کار است.