دریادار رستگاری در گفتوگو با ایلنا:
حاکمیت باید برای حوزه سلامت و پزشکی راهکارهای آلترناتیو داشته باشد/ وزارت دفاع در تمام دنیا یک ذخیره راهبردی و استراتژیک در حوزه پزشکی محسوب میشود

معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت:چند سالی است که بحث میشود که حوزه دفاعی وارد حوزه پزشکی شده است. نه تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا، حاکمیت باید برای حوزه سلامت و پزشکی راهکارهای آلترناتیو داشته باشد.
دریادار امیر رستگاری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره پیشرفت صنایع دریایی و تجهیزات در این صنعت گفت: امروز ما رصد زیر دریا را با تجهیزات سوناری انجام میدهیم که کار تولید آن توسط گروه دریایی صاایران در حال انجام است. شرکت سازمان صنایع دریایی، حوزه ساخت شناورها را بر عهده دارد و تجهیزاتی که روی این شناورها نصب میشود، اعم از تجهیزات مخابراتی، تجهیزات راداری و تجهیزات زیر دریا، تماماً توسط شرکت صنایع الکترونیکی ایران طراحی و تولید میشود.
معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: امروز خدا را شاکریم که صد درصد تجهیزات مورد نیاز، اعم از تجهیزات عکسبرداری زیر آب، تصویربرداری زیر آب، پایش زیر آب و تعمیرات زیر آب، یعنی لولههای شرکت نفت و خطوط فیبرنوری که در بستر دریا قرار میگیرد، تماماً توسط شرکتهای ایرانی انجام میشود و صد درصد الحمدالله بومی و ایرانی است.
وی درباره حضور شرکتهای زیرمجموعه صنایع الکترونیک ایران در بحث بهداشت و درمان گفت: یکی از زیرمجموعههای شرکت صنایع الکترونیک ایران، شرکت صنایع الکترو اپتیک است که در زمینه پردازش تصویر و انواع طراحی لنزها و دوربینهای مختلف، از جمله دید در روز، دید در شب و حرارتی و ترمال کار میکند. از سرریز این دانش، ما دستگاه لاپراسکوپی را ساختهایم که یکی از نیازهای جدی کشور است. امروز مجموعه دستگاه لاپراسکوپی با کیفیت فول اچ دی تصویربرداری میآید و استفاده میشود. این از سرریز دانش ماست.
دریادار رستگاری افزود: ما در حوزههای دوربینها، آپتیک و الکتروآپتیک به توانمندیهای بسیار بالایی رسیدهایم و الحمدالله داریم نیروهای مسلح را تغذیه میکنیم و صادرات داریم، از سرریز آن دانش با توجه به نیاز کشور در حوزه ملی وارد میشویم، این دانش را به کار میگیریم و چون این توانمندی را داریم، امروز کشور در این زمینه بینیاز خواهد شد؛ اگر وزارت بهداشت اطلاعات لازم را در اختیار ما بگذارد، ما قادر هستیم کل نیاز دستگاه لاپراسکوپی کشور را تأمین کنیم.
وی تاکید کرد: وضعیت همکاری با وزارت بهداشت خوب است و الحمدالله با شرکت صنایع الکترونیکی ایران ارتباط خوبی دارند. البته چند سالی است که بحث میشود که حوزه دفاعی وارد حوزه پزشکی شده است. من اجازه میخواهم که این موضوع را مطرح کنم، خواهش میکنم این را حتماً در گزارش خود بگنجانید، نه تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا، حاکمیت باید برای حوزه سلامت و پزشکی راهکارهای آلترناتیو داشته باشد.
معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح یادآور شد: به عنوان مثال، در حوزه بیماری پاندمیک کرونا، کشور دچار بحران عدم وجود تجهیزات و دارو شد. بلافاصله وزارت دفاع در این حوزه ورود پیدا کرد و در تولید ماسک، الکل، داروها و دستگاههایی مانند ساکشن فعالیت کرد. اگر وزارت دفاع در این حوزه نباشد، کشور با یک خلأ مواجه خواهد شد. لذا وزارت دفاع نه تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا به عنوان یک ذخیره راهبردی و استراتژیک در حوزه پزشکی محسوب میشود. قانونگذار هم در اصل ۴۴، حوزه سلامت و پزشکی را خارج از شمول کرده است، یعنی اجازه داده که دستگاههای دولتی، به ویژه وزارت دفاع، بتوانند ورود پیدا کنند.
مدیرعمل شرکت صنایع الکترونیک ایران با اشاره به اینکه ما در صنعت پزشکی تمامی بیمارستانهای نیروهای مسلح را تغذیه و پشتیبانی میکنیم، عنوان کرد: در بخش ملی با ظرفیت ۱۰ درصد فعالیت میکنیم، یعنی ما بیش از ۱۰ درصد وارد بازار نشدیم و این را حفظ کردیم. تجهیزاتی که ما میسازیم به لحاظ کیفیت باید در حوزه نظامی به کار گرفته شوند و از یک سختکاری و کیفیت بالاتری برخوردارند. حال بیمارستانهایی که اصولاً نیاز دارند که کیفیت بالایی داشته باشند به سراغ مجموعه صاایران میآیند و ما بیش از ۱۰ درصد وارد بازار نشدیم و این درصد اصلاً رقابتی نیست.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از شرکتها مطرح میکنند که ما در حوزه رقابت با آنها وارد نشدیم. حتی ما دست آنها را باز گذاشتیم که به بیمارستانهای نظامی اگر تجهیزات دارند بفروشند و هیچ ممانعتی هم ایجاد نکردیم. پس ما نه تنها رقابت نمیکنیم، بلکه در اصل ۴۴ هم از این مساله مبرا دانسته شدهایم و اینکه ما یک تنظیمگر بازار هستیم. ما چون هزینهها را دقیقاً مطابق با مصرف بیان میکنیم و قیمتگذاری میکنیم، اجازه رشد قیمت را ندادهایم و این خیلی به سلامت کشور کمک کرده است.
دریادار رستگاری گفت: امیدواریم که با همین روش پیش برویم و خلاهای دانشی جاهایی که شرکتهای کوچکتر نمیتوانند ورود کنند را پر کنیم. ما الان دستگاه الکترو شوک قلبی را ساختهایم و دستگاه اتوماتیک آن را نیز تولید کردهایم. همچنین پروتز زانو را ساختهایم که بیش از ۷۰۰ عمل در ماه در کشور انجام میشود و ما داریم حوزه سلامت کشور را تغذیه میکنیم. تجهیزاتی که داریم میسازیم، سطح بومیسازی که داریم، کمکی است که برای کشور انجام میشود.