خبرگزاری کار ایران

همایش حقوق تطبیقی در دانشکده حقوق واحد مرکزی تهران برگزار شد

همایش حقوق تطبیقی در دانشکده حقوق واحد مرکزی تهران برگزار شد
کد خبر : ۴۸۴۲۰۵

همایش مطالعات حقوقی تطبیقی در جهان معاصر با نگاهی به حقوق ایران و آلمان"روز گذشته در سالن همایش دانشکدهدانشکده حقوق واحد مرکزیتهران دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. این همایش که از سوی دانشکده مزبور و با همکاریمؤسسه تبادلات آکادمیک آلمان(DAAD)و مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران برگزار شد با استقبال قابل توجه علاقه مندان از دانشگاههای مختلف کشور مواجه شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، امین پاشای‌امیری دبیر همایش مطالعات حقوقی تطبیقی در جهان معاصر با نگاهی به حقوق ایران و آلمان ، گفت: این رویداد با مشارکت یکی از مؤسسات معتبر بین المللی و حضور دو استاد برجسته آلمانی برگزار می‌شود و سبب شده در کشور ما توجه به استفاده از تجربیات حقوقی دیگر کشورها به صورت اصولی و با در نظر گرفتن اقتضائات حقوقی، اجتماعی، فرهنگی و سایر ویژگی‌های کشورمان بیش از گذشته شود.

 جلیل مالکی، رئیس دانشکده حقوق واحد مرکزی تهران در این مراسم با بیان اینکه مطالعات حقوقی تطبیقی موجب شناخت بهتر نقاط ضعف و قوت حقوق ملی می‌شود، اظهار کرد: مسلماً زمانی که یک حقوقدان داخلی بدون مطالعات تطبیقی به نظام حقوقی خود می‌نگرد بسیاری از نقاط ضعف‌و‌قوت این نظام برای او مشخص نمی‌شود.

او بیان داشت: این نوع مطالعات یک حقوقدان را از پیش داوری و تعصب و خوش‌بینی در خصوص وضعیت حقوق ملی باز می‌دارد و به او این مجال را می‌دهد که از بیرون به حقوق ملی خود نگاه کند.

پروفسور اولیور لیپسیوس موضوع سخنرانی خود را "اهمیت مطالعات تطبیقی در آموزش و پژوهش حقوقی" عنوان کرد و گفت: حقوق تطبیقی رشته‌ای است که در حال شکوفایی می‌باشد. نه تنها دانشگاهیان و استادان به طور فزاینده‌ای به حقوق تطبیقی علاقه‌مند شده‌اند، بلکه فعالان‌حقوقی، قضات و وکلا نیز روز به روز به انجام مقایسه بین حقوق‌کشورها علاقه‌مندتر می‌شوند.  امروزه حقوقدانان در فعالیت حقوقی‌شان، نیاز به دانستن حقوق خارجی دارند.

 مرتضی عادل، رییس مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران نیز در مورد"بایسته های مقایسه حقوق ایران با حقوق خارجی" گفت و با ذکر تاریخچه‌ای از حقوق تطبیقی در ایران و نیز فعالیت‌های مؤسسه حقوق تطبیقی به‌بیان بایسته‌های مقایسه حقوق ایران با حقوق کشورهای مسلمان و غیر مسلمان پرداخت.

او در ادامه به تبیین اهمیت شناخت ساختار و سازمان‌حقوقی، مفاهیم و نهادهای حقوقی و نیز کلمات و اصطلاحات حقوقی نظامهای حقوقی مورد مقایسه در مطالعات تطبیقی پرداخت.

 پروفسور گرهارد دانیمن استاد حقوق دانشگاه هومبولت برلیندر  باموضوع "مطالعات تطبیقی در روند قانونگذاری و قضاوت" ایراد سخنرانی کرد. 

او اظهار داشت: از مدتها قبل قانونگذاران از مطالعات تطبیقی در جهت تنظیم پیش نویس قانون استفاده کرده‌اند.

پروفسور دانیمن افزود: حتی گفته شده که قانون حمورابی که ۴۸۰۰ سال قبل نوشته شد مبتنی بر قوانین  غالب در منطقه تنظیم شده است. 

او افزود: امروزه بهره گیری از تجربیات دیگر جوامع در قانونگذاری یک شیوه مرسوم  است و مناقشه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

در ادامه برنامه از  از دو استاد برجسته حقوق کشور،  سید حسین صفایی و  محمد آشوری، به خاطر مجاهدت‌های علمی و تلاش‌هایشان در جهت ترویج بهره گیری از حقوق تطبیقی در کشور تقدیر شد.

در این برنامه از دو استاد آلمانی حاضر در همایش نیز قدردانی شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز