ادامه اقدامات ضد ایرانی ترامپ؛
ارزیابی نحوه اعمال تحریمهای غیر هستهای بدون ایجاد خلل در برجام
به گزارش نشریه فایننشال تایمز آمریکا تیم ترامپ در پی اعمال تحریم های جدید علیه ایران است که این تحریم ها قرار است غیر هسته ای باشد.
به گزارش ایلنا به نقل از «فایننشال تایمز»، مقامات دولت ترامپ ادعاهای جمهوری خواهان در کنگره را تکرار کرده و به گزینه تحریمهایی که به طور تکنیکی بر توافق هستهای خللی وارد نمیکند، فکر میکنند. این تحریمها شامل تمرکز بر برنامه موشکی ایران و یا آمارهای حقوق بشری این کشور است.
تیم ترامپ همچنین هنوز درباره اقدام لازم درمورد توافق هستهای تصمیمی نگرفته است.
یکی از مقامات کنگره که به تیم ترامپ هم نزدیک است گفته ترامپ از نزدیک گزینههای محتمل را بررسی میکند و این شامل تحریمهای غیر هستهای نیز میشود.
نزدیکان ترامپ و تیم کارشناسان و مقامات او در قدمهای اولیه سیاستهای جدید ضد ایران هستند. تیم او کار بر روی تحریمهای غیر هستهای و جدید علیه ایران را آغاز کرده است .
شخص کلیدی در مورد ایران در تیم انتقالی دولت ترامپ یلیم پوبلت مقام ارشد سابق در کمیته امور سیاست خارجی مجلس نمایندگان است که از نزدیک با پیش نویسهای قانون تحریم ها علیه ایران آشناست.
بسیاری از مقامات ارشد جمهوری خواه از دولت ترامپ خواستهاند که توافق هستهای را به طور عجولانه لغو نکند چرا که این میتواند بر روابط آمریکا با متحدانش تاثیر بگذارد.
با این حال درخواستهای متعددی برای اعمال تحریمهای غیر هستهای در کنگره جدید با اکثریت جمهوریخواه نیز وجود داشته است.
باب کورکر رییس کمیته امور خارجی سنا که یکی از کاندیداهای وزارت امور خارجه ترامپ نیز بوده است لایحهای را برای اعمال تحریمهای جدید در ارتباط با برنامههای موشکی ایران ارائه داده است.
لیندسی گراهام سناتور جمهوری خواه جنوب کارولینا گفته که قرار است لایحهای برای تحریم بخشهای اقتصادی در ارتباط با برنامههای هستهای ایران نیز معرفی شود.
کوین مک کارتی رهبر حزب اکثریت مجلس نمایندگان نیز سه لایحه برای تحریمهای جدید علیه ایران تدوین کرده است.
به گفته یک منبع جمهوری خواه در کنگره تفاوت بزرگی که سال آینده قرار است ایجاد شود این است که ما از کاخ سفیدی که همواره تهدید به وتوی این لوایح میکرد به کاخ سفیدی وارد شدیم که خود حامی این پیش نویس تحریم هاست.
برخی از این لوایح حمایت دموکراتها را نیز دارد. چاک شومر و بن کاردین از دموکراتهای عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هستند که با توافق هستهای مخالف بودند.
مارک دوبویتز مدیرعامل بنیاد دفاع از دموکراسیها گفته تحریمهای جدید فشار را بر تهران افزایش خواهد داد و این فشار با ایجاد نوعی بیاعتمادی در مورد ورود به بازارهای این کشور ایجاد خواهد شد.
او همچنین گفت که یکی از معضلات سیاست خارجی که همه عوامل مختلف در حزب جمهوری خواه را با هم متحد میکند، ایران است. در کنگره و در میان جمهوری خواهان در مورد سخت گرفتن به ایران اتفاق نظر وجود دارد.
کریس کونز سناتور دموکرات گفته انگلیس، فرانسه و آلمان که درتوافق هستهای درگیر بودهاند، اقدامات اضافی آمریکا در چارچوب تحریمها را خواهند پذیرفت اما با محدودیتهای جدید مخالفت خواهند کرد. تحریمهای باقی مانده آمریکا از قبل اقدامات مربوط به تروریسم و حقوق بشر و برنامههای موشکی است.
بلیز میستال رییس مرکز سیاستهای دو حزبی در برنامههای امنیت ملی گفته تحریمهای جدید غیر هستهای شکافی بین ایران و آمریکا در تفسیر برجام ایجاد خواهد کرد.
او گفته آمریکا میگوید در ازای برجام تحریمهای هستهای لغو شده و تاثیری بر تحریمهای غیر هستهای نداشته اما ایران معتقد است که تحریمهای جدید تاثیراتی بر اقتصاد ایران خواهد داشت که خلاف برجام است.
به گفته میستال نکته کلیدی اینجاست که هر تحریم جدیدی علیه ایران باید با هماهنگی اروپاییها ایجاد شود.
به گزارش ایلنا، دونالد ترامپ امروز فرامینی را ادر کرد که به موجب آن ممنوعیت فوری ورود پناهجوها و صدور ویزا به شهروندان سوریه و شش کشور خاورمیانهای و آفریقایی دیگر را در آن مطرح شده است.
به گفته هیروشی موتومورا کارشناس حقوقی دانشگاه UCLA آمریکا گفته اگر همه کشورهایی که مشمول این ممنوعیت شده اند کشورهایی با اکثریت مسلمان باشند؛ مخالفان این طرح میتوانند چالشهای حقوقی برای این حرکتها ایجاد کنند. مجادلات حقوقی میتواند با طرح این ادعا باشد که فرامین دولتی تبعیضآمیز و تنها علیه یک دین است که از نظر قانون اساسی مشکل دارد.
او همچنین گفته اظهار نظرهای ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی و افراد تیم او بر اهداف دینی تمرکز زیادی داشتهاند.