معاون رئیسجمهور در نشست تخصصی استقرار نظام حکمرانی دادهمبنا با خبرگان و نخبگان:
گام نخست استقرار نظام حکمرانی دادهمبنا، تعیین متولیان دادههای کشور است
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در نشست تخصصی برسی دستورالعمل پیادهسازی نظام حکمرانی دادهمبنا گفت: برای استقرار نظام حکمرانی داده مبنا، مولفهها لازم در کشور موجود است و باید تمرکز جدی بر کیفیسازی دادههای موجود داشته باشیم تا برای تصمیمگیری قابل استناد باشند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، نشست تخصصی بررسی «دستورالعمل پیادهسازی و چارچوب استقرار نظام حکمرانی دادهمبنا در دستگاههای اجرایی کشور» روز یکشنبه ۲۶ فروردینماه با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت، استادان دانشگاه و نخبگان حوزه داده در محل سازمان برگزار شد.
علاءالدین رفیعزاده؛ معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، با اشاره به الزامات تحقق دولت هوشمند گفت: برای تحقق دولت هوشمند، شش مؤلفه اساسی شامل زیرساخت، پایگاههای داده، سامانهها، فرآیندهای الکترونیکی، نیروی انسانی، و دادههای استنادپذیر مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه نبود دادههای قابل اتکا، اساسیترین و مهمترین نکته در تصمیمات کلات است، تأکید کرد: اگرچه زیرساختها، سامانهها و منابع انسانی در کشور موجود است؛ اما آنچه باعث عدم تحقق تصمیمسازی دقیق میشود، فقدان دادههای قابل اتکا و استناد است. این دستورالعمل و سند نقشه راه دولت هوشمند در جهت رفع این نقیصه تدوین شدهاند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پایان با اشاره به اینکه نیاز است برای تولیگری دادههای کشور، تعیین تکلیف شود، گفت: با اجرای این دستورالعمل، فرآیندهای دادهمحور در دستگاههای اجرایی ساماندهی شده و زمینه برای ارتقای کیفیت تصمیمگیریها در سطح ملی فراهم میشود.
در این نشست، پژمان امیدمقدمی؛ معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت، با اشاره به تدوین این دستورالعمل در اجرای تکالیف بند (پ) ماده (۱۰۷) برنامه هفتم پیشرفت و ماده (۲۷) نقشه راه دولت هوشمند، بیان کرد: این سند با هدف ایجاد چارچوبی عملیاتی برای استقرار حکمرانی دادهمبنا در دستگاهها تهیه و تدوین شده است.
وی افزود: این دستورالعمل شامل مراحلی همچون آشنایی با اهداف حکمرانی دادهمبنا، تعیین وضع موجود، تدوین برنامه عملیاتی، ایجاد ساختار حکمرانی، توسعه زیرساختها، پیادهسازی فرآیند مدیریت و تحلیل داده، و در نهایت تصمیمسازی و تصمیمگیری دادهمحور است.
امیدمقدمی با اشاره به چالشهایی نظیر فقدان متولی مشخص برای برخی دادهها، نبود دادههای با کیفیت و استنادپذیر و ضعف در اشتراکگذاری اطلاعات، تأکید کرد: بر اساس این دستورالعمل، ابتدا باید متولی هر داده مشخص شود و در ادامه، اقدامات لازم برای بهبود کیفیت و یکپارچهسازی دادهها صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به تصویب سند نقشه راه دولت هوشمند در شورایعالی اداری، گفت: در این سند، بر کیفیسازی دادههایی تأکید شده که در فرآیندهای هوشمندسازی خدمات به کار گرفته میشوند. هدف نهایی، رساندن دادههای کشور به سطحی از بلوغ است که مبنای تصمیمگیریهای کلان و بیندستگاهی قرار گیرند.
در ادامه این نشست که به همت معاونت حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت برگزار شد، موضوع استقرار نظام حکمرانی دادهمبنا، مورد تبادل نظر با نخبگان و استادان این حوزه قرار گرفت تا تدوین نهایی دستورالعمل پیادهسازی نظام حکمرانی دادهمبنا در دستگاههای اجرایی مورد استفاده قرار گیرد.