معاون اجرایی رئیس جمهور در کرمانشاه:
بهرهگیری بیشتر از ظرفیت نخبگان دانشگاهی در تصمیمگیری کشور/ اتاق فکر نخبگان در همه استانها تشکیل میشود

معاون اجرایی رئیسجمهور از برنامهریزی برای تشکیل اتاق فکر هر استان خبر داد و گفت: در این اتاق فکر ۱۰ تا ۱۵ نفر از نخبگان و صاحبنظران هر استان حضور خواهند داشت.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، محمدجعفر قائم پناه، امروز (۲۶ فروردین) در دیدار با اعضای مرکز دیدهبان توسعه استان کرمانشاه که با حضور استاندار کرمانشاه برگزار شد، با تاکید بر لزوم بهرهگیری بیشتر از ظرفیت نخبگان دانشگاهی در سیستم تصمیمگیری کشور، اظهار کرد: باید از دانشگاهیان و صاحبان فکر و اندیشه برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم.
وی افزود: با توجه به نگاهی که دولت برای استفاده از ظرفیت نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه دارد، پیشنهاد داده شده تا در همه استانهای کشور اتاقهای فکری با حضور این افراد تشکیل شود.
معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: طبق این برنامه در هر استان، گروهی از عالمان و نخبگان دانشگاهی فارغ از هر فکر و اندیشهای دور هم جمع خواهند شد و برای حل مشکلات حوزههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قدم برمیدارند.
وی تاکید کرد: پیشنهاد میشود در هر استان ۱۰ تا ۱۵ نفر از عالمان رشتههای مختلف فارغ از نگاه سیاسی و قومی و... به این اتاق فکرها دعوت شوند و برای حل مشکلات و معضلات استان خود راهکار ارائه دهند.
قائم پناه در ادامه با اشاره به عدم توسعه یافتگی کرمانشاه در سالهای گذشته، عنوان کرد: این استان باید توسعه پیدا کند، اما توسعه یافتگی آن منوط به خلق ثروت و سرمایه انسانی است.
وی به شروط مهم برای توسعه یافتگی استان اشاره کرد و افزود: عدم تخریب نیروهای انسانی، نگهداری آنها، جلوگیری از مهاجرت نیروهای انسانی و جذب آنها به سوی استان، جذب منابع مالی و سرمایهگذاری از مهمترین اقداماتی است که باید انجام گیرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه چهره کرمانشاه باید عوض شود، گفت: شرایط این استان در شان مردم نیست و باید برای توسعه، دانشگاهیان کمک کنند.
منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه نیز در این نشست، با اشاره به شکل گیری ایده ایجاد مرکز دیدهبان توسعه استان در ماههای گذشته، اظهار کرد: در سالهای گذشته فضای توسعه استان فقط شامل دستگاههای اجرایی و دولتی بوده، در حالی که انجمنها و تشکلهای دغدغهمندی در استان حضور دارند که میتوانند در این زمینه نقشآفرینی داشته باشند.
وی افزود: با توجه به اینکه خلاء نقشآفرینی و همگرایی این انجمنها و تشکلها احساس میشد، لذا در بدو ورودم به استان، راهاندازی مرکز دیدهبان توسعه در دستور کار قرار گرفت.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه ماموریت راهاندازی این مرکز به سازمان جهاددانشگاهی استان واگذار شد، عنوان کرد: با توجه به اینکه جهاد دانشگاهی هم یک نهاد دانشگاهی است و هم اینکه با حوزه اجرا خوب آشناست، راهاندازی مرکز دیدهبان توسعه به این سازمان واگذار شد.
وی به حضور اساتید دانشگاهی و افراد صاحب نظر در مرکز دیدهبان توسعه کرمانشاه اشاره داشت و تصریح کرد: مقرر شده که دیدهبان توسعه در نظام برنامهریزی استان به عنوان یک نهاد مشاورهای رسمی نقش و جایگاه داشته باشد.
حبیبی رسالت اصلی مرکز دیدهبان توسعه استان را تدوین محورهای اصلی توسعه، نظارت عالی بر روند توسعه، رصد فرآیندها و اقدمات اصلی در این زمینه اعلام کرد و گفت: مرکز دیدهبان توسعه استان میتواند به عنوان پیشران و محرک توسعه استان نقشآفرینی کند.
وی با بیان اینکه انتظار میرود که مرکز دیده بان توسعه زمینه ساز ایجاد همدلی و وفاق در بین جامعه نخبگانی و صاحب نظران برای توسعه استان شود، عنوان کرد: دیدهبان توسعه استان در نشستها و شوراهای تصمیمگیری استانی باید نقشآفرینی کند، برای عموم مردم شناخته شود و نقش و برنامه آن برای ارتقاء شاخصهای توسعه استان برای عموم مردم مشخصتر شود تا روحیه امید را در جامعه شکل دهد.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: به مرکز دیدهبان توسعه استان اعتقاد دارم و از ساختار نخبگانی آن کاملا حمایت میکنم.
وی با بیان اینکه مرکز دیدهبان توسعه کرمانشاه میتواند در کشور پایلوت و الگو شود، گفت: معتقدم این جمع نخبگانی میتواند در تعیین روند و مسیر صحیح توسعه استان نقشآفرینی کند و شاخصهای آن را ارتقاء دهد.