سخنگوی کمیسیون عمران مجلس خبر داد:
ارائه پیشنویس طرحی برای رفع مشکلات در واردات اتوبوسها تا هفته آینده

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، در تشریح نشست این کمیسیون، از بررسی عملکرد بانکها در اجرای قانون جهش تولید مسکن، وضعیت شرکتهای زیرمجموعه شستا در حوزه عمرانی، و چالشهای موجود در واردات ناوگان حملونقلی خبر داد و گفت: مقرر شده است تا در جلسهای تخصصی، موانع موجود در واردات اتوبوس بررسی و پیشنویس طرحی در جهت رفع موانع تهیه شود.
به گزارش ایلنا، عبدالجلال ایری در تشریح نشست امروز (۲۶سهشنبه فروردینماه) کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در ابتدا این نشست، بررسی عملکرد بانکها در اجرای قانون جهش تولید مسکن مورد بحث قرار گرفت. طبق این قانون، ۲۰ درصد از منابع تسهیلاتی باید به حوزه مسکن اختصاص یابد. در این جلسه، مدیرعامل بانک اقتصاد نوین گزارشی از عملکرد بانک در این زمینه ارائه کرد. طبق جلسات قبلی، مقرر شد میزان تعهدات بانکها به قانون و انحرافات احتمالی آنها با حضور دیوان محاسبات بررسی شود و بر اساس قانون، سازمان امور مالیاتی نسبت به اخذ جریمه مالیاتی از بانکها متناسب با میزان انحراف اقدام کند.
این نماینده مردم در مجلس افزود: همچنین با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت شرکتهای زیرمجموعه شستا در حوزه عمرانی، بهویژه شرکت هواپیمایی آسمان، شرکت حملونقل ریلی رجا، شرکتهای کشتیرانی و کارخانههای سیمان و… بررسی شد. وزیر همچنین از اجرای قانون برنامه هفتم در خصوص واگذاری این شرکتها به بخش خصوصی و سایر وزارتخانههای مرتبط خبر داد.
وی ادامه داد: با وجود پروژههای بزرگی که وزارت تعاون انجام میدهد، عملکرد این پروژهها در اقتصاد کشور ملموس نیست و بیشتر آنها در وضعیت نامناسبی قرار دارند. لذا لازم است مدیران با حساسیت بیشتری انتخاب و کارآیی بالاتری از خود نشان دهند.
ایری در ادامه گفت: همچنین با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی، وضعیت ناوگان حملونقلی کشور، تأمین و نوسازی ناوگان و تجهیزات راهداری و حملونقل و همچنین چالشهای واردات اتوبوس مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه، رئیس سازمان راهداری گزارشی از وضعیت ناوگان حملونقل و تعداد واگنهای فرسوده کشور ارائه کرد. همچنین موانع واردات خودرو، از جمله مشکلات مرتبط با بروکراسی، عدم تخصیص ارز و مشکلات در تأمین تسهیلات بانکی، مورد بحث قرار گرفت. شرکتهای مسافری نیز چالشهای خود را در خصوص واردات اتوبوسهای نو و مشکلات موجود در فرآیند ثبت سفارش و تخصیص تسهیلات مطرح کردند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس افزود: در ادامه جلسه، موضوع تأمین و نوسازی ناوگان حملونقل بررسی شد. چالشهای اصلی در این حوزه احصا و مقرر شد که با توجه به کمبود اتوبوسهای برونشهری، اولویت واردات در این حوزه قرار گیرد. همچنین وزارتخانههای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت (صمت) در این زمینه اهتمام دارند، اما موانع پیشرو باید رفع شود. مجلس نیز آماده است تا در جهت رفع این موانع اقدام کند. بر همین اساس، مقرر شد مسئولان وزارت راه و وزارت صمت در کمیته تخصصی کمیسیون عمران، این موضوع را پیگیری کرده و تا هفته آینده پیشنویس طرحی برای رفع مشکلات موجود در واردات اتوبوسها ارائه دهند تا در جلسه بعدی مورد بررسی قرار گیرد.