خبرگزاری کار ایران

جهانگیر:

تمرکز‌ها به سمت پیشگیری از طلاق، اعتیاد، حاشینه‌نشینی و مفاسد اقتصادی است

تمرکز‌ها به سمت پیشگیری از طلاق، اعتیاد، حاشینه‌نشینی و مفاسد اقتصادی است
کد خبر : ۱۵۹۷۰۹۱

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: چهار آسیب مهم طلاق، اعتیاد، حاشینه‌نشینی و مفاسد اقتصادی در حوزه‌های مختلف، می‌تواند سبب‌ساز جرایم گسترده‌ای شوند، بنابراین تمرکز و برنامه‌ریزی ما برای پیشگیری از آسیب‌ها، بیشتر حول این محور‌ها است.

به گزارش ایلنا، دنیا به سمت فناوری‌های مجازی با سرعت هر چه تمام در حال حرکت است و نمی‌توان ظرفیت‌ها و قابلیت‌های هوش مصنوعی، فضای مجازی و ابزار و دانش روز را نادیده گرفت.

در قوه قضاییه نیز چند سالی است، شاهد پیشرفت‌های درخور توجهی در حوزه بهره‌گیری از سامانه‌های الکترونیکی و به تازگی هوش مصنوعی هستیم.

سامانه احراز هویت آنلاین، سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی، سامانه‌های نوبت‌دهی آنلاین، سامانه آگهی الکترونیک، سامانه‌های خودکاربری وکلا و کارشناسان، سامانه‌های ارائه و پیگیری دادخواست و شکواییه، سامانه ملی آرای قضایی، سامانه ثبت الکترونیکی صدور سند، سامانه آگهی‌های ثبتی  درخواست صدور گواهی عدم سوء‌پیشینه و اطلاع‌رسانی آنلاین در مورد پرونده‌ها تنها بخش کوچکی از اقدامات دستگاه قضایی برای استقرار بیش از پیش عدالت در جامعه با بهره‌مندی از علوم روز دنیا است.

دستیار هوشمند قاضی، در اتقان آرا و کاهش اطاله دادرسی مؤثر است

در این باره اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در گفت‌و‌گو با میزان، گفت: در سند تحول قضایی یکی از مسائل مهمی که پیش‌بینی شده، موضوع استفاده از هوش مصنوعی و بهره‌گیری از دانش‌های نوین است.

وی اظهار کرد: در این باره یکی از دستاورد‌های سند تحول قضایی، دستیار هوشمند قضایی است که با بهره‌مندی از آن به صورت هوشمند، در فرایندی، بسیاری از رأی‌ها و قرار‌هایی که درباره پرونده‌های مختلف صادر شده، ذخیره‌سازی می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: پس از این فرآیند با استفاده از هوش مصنوعی، آرایی برای قضات در موارد مشابه به آنان پیشنهاد داده می‌شود.

جهانگیر، کمک به افزایش اتقان آراء و جلوگیری از اطاله دادرسی و کمک به ارتقای دانش قضایی قضات را برخی از محاسن دستیار هوشمند قضایی برشمرد که در سند تحول قضایی پیش‎بینی شده است.

تمرکز‌ها به سمت پیشگیری از طلاق، اعتیاد، حاشینه‌نشینی و مفاسد اقتصادی است

وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه پیشگیری، فعالیت‌های گسترده‌ای در دو بخش پیشگیری از آسیب‌ها و پیشگیری از جرایم دنبال در این معاونت دنبال می‌شود، عنوان کرد: درباره پیشگیری از آسیب‌ها، همکاری تنگاتنگی با سازمان اجتماعی کشور داریم و موضوعات مشترک را به صورت بینابینی دنبال می‌کنیم. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تصریح کرد: چهار آسیب مهم طلاق، اعتیاد، حاشینه‌نشینی و مفاسد اقتصادی در حوزه‌های مختلف، می‌تواند سبب‌ساز جرایم گسترده‌ای شوند، بنابراین تمرکز و برنامه‌ریزی ما برای پیشگیری از آسیب‌ها، بیشتر حول این محور‌ها است.

جهانگیر همچنین عنوان کرد: در کنار برنامه‌ریزی‌ها و بحث‌های پیشگیری از جرایم، به عنوان یک وظیفه ذاتی مؤظف نیز هستیم تا همه جرائمی که در حوزه‌های مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رخ می‌دهد را پیگیری کنیم تا درباره فعل‌ها و ترک فعل‌ها با جمع‌آوری و دلایل و مستندات، بتوانیم پیشنهاداتی ارائه دهیم که به کاهش جرایم کمک کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز