سلیمی در گفتوگو با ایلنا:
قاچاق سوخت مشکل داخلی است، نه نتیجه تحریمها/ لزوم تجدیدنظر در نحوه توزیع بنزین/ پیشنهاداتی برای حل بحران قاچاق سوخت داریم
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: آقای رئیسجمهور گفتند ۲۰ میلیون لیتر سوخت گم میشود؟ حالا چون تحریم هستیم نباید بگوییم ۲۰ میلیون لیتر گم میشود؟ این حرف که تحریم هستیم و ما نمیتوانیم بگوییم چه میکنیم، یعنی چه؟ یا آقای رئیسجمهور درست گفته است یا غلط، اگر درست گفته که اطلاعاتش را دارند، آقای رئیسجمهور گفتند داخل کشور گم میشود، در خارج از کشور که گم نمیشود؛ پس این حرفها ربطی به تحریم ندارد، نباید حواس مردم را پرت کنیم، پرت کردن حواس مردم کار درستی نیست.
علیرضا سلیمی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره اظهارنظرش مبنی بر اینکه وزیر نفت گفته از قاچاقچیان سوخت برای سوخت پالایشگاهها نفت خریداری میشود و صدای اینسخنان هموجود دارد، آیا قصد ندارد این صدا را در اختیار کمیسیون اصل ۹۰ قرار دهد، گفت: کمیسیون فایل را دارد، اعضای کمیسیون صنایع هم در جلسه بودهاند و در جلسه علنی کمیسیون هم مطرح شده است.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره اینکه به اختلافات بین ارقام عنوان شده برای قاچاق سوخت هم اشاره داشتهاید از نظر شما، ریشه این تناقضات کجاست و چه اقداماتی برای حل این مسئله پیشنهاد میکنید؟ گفت: پیشنهادات زیادی در مجلس داریم، در بحث توزیع بنزین باید دولت در این حوزه تجدیدنظر کند، در حال حاضر بنزین به ماشینها داده میشود، آقای رئیسجمهور در انتخابات گفتند چرا به ماشینها داده میشود؟ به افراد بدهیم، وقتی ایشان این را گفتهاند، چرا عمل نمیکنند؟ قرار نیست حرفهایی که به مردم زده شده را فراموش کنیم.
وی تاکید کرد: بالاخره حرفهایی که ایشان زده کارشناسی شده بوده، چون ایشان فرمودند ما با کارشناسان مشورت میکنیم یا کار کارشناسی شده نیست دیگر؛ اگر کارشناسی شده نبوده از مردم عذرخواهی کنند اگر هم بوده که اجرایی کنند.
سلیمی بیان کرد: دوستان میگویند الان گفته میشود در روز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر بنزین و مقداری هم گازوئیل مصرف میشود.اگر جمعیت ایران را هم ۹۰ میلیون در نظر بگیریم و به هر فرد روزی یک لیتر هم بدهیم اینقدر نمیشود، چه طور میشود اینقدر مصرف ما بالاست؟
وی خاطرنشان کرد: چرا این یارانه به اتومبیلها داده میشود؟ چرا مثلا کسی که ۱۰ خودرو دارد برای هر ماشینش ۶۰ لیتر بنزین بگیرد و آن پیرمرد و پیرزن روستایی که اصلا ماشین ندارند از این یارانه نباید استفاده کند؟ دولت برای این، چه کار کرده است؟ به هر شکل قاچاق مطرح است، قاچاق کجاست؟ یک پالایشگاه برای تولید داریم و یک جایگاه برای عرضه، این وسط سوخت کجا گم میشود؟ یا در بحث صنایع و کشاورزی کجا گم میشود؟ حرف ما این است این بنزینی که میدهند کامیون انتقال دهد، باید قیمت واقعی بدهند و بعد یارانه را به جایگاهدار بدهند، حالا یارانه را به جایگاهدار بدهند یعنی چه؟ یعنی یارانه را به مصرفکننده نهایی بدهند. اگر یارانه به مصرفکننده بدهند قاچاق دیگر وجود دارد؟ خیر.
سلیمی با بیان اینکه راه وجود دارد اما اراده میخواهد، گفت: راه برای جلوگیری قاچاق، هدر رفت و توزیع عادلانه وجود دارد و یک اراده جدی میخواهد.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به تکذیب وزارت نفت و اینکه میگویند به خاطر دورزدن تحریمها نمیتوانند شفافسازی بیشتری کنند، به نظر شما موضوع تحریمها تا چه اندازه موجب فساد در کشور و راهی برای فرار از مسئولیتپذیری شده است، عنوان کرد: این مال امروز نیست، این قاچاقچی داخل کشور است، این به تحریم ربطی ندارد. ما منکر نیستیم گاهی نباید همه اطلاعات را داد، این بخشی از مسئله است اما بخش عمده این مسئله قاچاق در داخل کشور است. سوالم این است، چون ما تحریم هستیم آقای رئیسجمهور گفتند ۲۰ میلیون لیتر سوخت گم میشود؟ حالا چون تحریم هستیم نباید بگوییم ۲۰ میلیون لیتر گم میشود؟ این حرف که تحریم هستیم و ما نمیتوانیم بگوییم چه میکنیم، یعنی چه؟ یا آقای رئیسجمهور درست گفته است یا غلط، اگر درست گفته که اطلاعاتش را دارند، ببینید آقای رئیسجمهور گفتند داخل کشور گم میشود، در خارج از کشور که گم نمیشود؛ پس این حرفها ربطی به تحریم ندارد، نباید حواس مردم را پرت کنیم، پرت کردن حواس مردم کار درستی نیست.