جمیله علمالهدی در مراسم اربعین شهدای پرواز اردیبهشت مطرح کرد:
در این چله اشک صورتهای تازهای از جمهوری اسلامی بروز و ظهور کرد
مراسم اربعین شهدای خدمت عصر امروز پنجشنبه ۷ تیرماه ساعت ۱۷ در مصلای امام خمینی (ره) تهران با حضور جمعی از مسئولان کشور و مردم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمیله علمالهدی (همسر شهید ابراهیم رئیسی) به عنوان اولین سخنران مراسم اربعین شهدای پرواز اردیبهشت اظهار کرد: مصدع اوقات شریف مهمانان عزیز شدم تا دو نکته را مطرح کنم. نکته اول تشکر است و نکته دوم تقاضا. در این چهل روزی که گذشت، ملت قهرمان ایران، گروههای مختلف مردم، علما، بزرگان، خانوادههای بزرگان، شهیدان، بانوان مکرم ایران، مردم قهرمان کشورهای مسلمان، مردم کشورهای دوردست، مقامات عالی سیاسی، بانوان قدرتمند و تأثیرگذار کشورهای دوست و همسو همه و همه با ما گریستند و همدلی کردند. این همه بزرگواری و عظمت امکان تشکرش توسط حقیری مثل من ممکن نیست ولی به هر حال وظیفه خودم میدانم از شما تشکر کنم.
علمالهدی خاطرنشان کرد: همه پیروان اسلام و پیروان ادیان میدانند که یکی از سنتهای بسیار بسیار عالی عارفانه چلهنشینی است، ولی در این چلهی اشک، ما به اراده خودمان چله نشینی نکردیم، این مشیت پروردگار بود؛ البته به امضای حضرت صاحبالامر. در این چله اشک صورتهای تازهای از جمهوری اسلامی ما بروز و ظهور کرد. ما مثل یک خانواده در کنار هم گریستیم، غصه خوردیم برای از دست دادن یک حاکم شهید. ما مثل یک خانواده نیستیم، واقعاً یک خانواده هستیم. برادران و خواهران من شما همه برادران و خواهران شهید رئیسی هستید، جزو خانواده شهید رئیسی هستید، ما با همه شهدا عقد اخوت بستهایم و این هم جلوه قشنگتری از جمهوری اسلامی است که بالواقع بهترین الگو برای حاکمیت است که مردم و دوستداران را برای هم تبدیل به یک خانواده میکند و پیوند ما با یک پدر است. مقام معظم رهبری پدر همه ماست و شهید رئیسی فرزند این پدر و فرزند این مردم و برادری برای شما بود. من حقیرم و تشکر من چه سودی، از خداوند بزرگ تقاضا میکنم به سنت چلهنشینی در این چهلمین روز پاداش همه ما را عطا بفرماید.
وی در ادامه افزود: نکته دوم تقاضا است، عالمان بزرگوار، معلمان دانشگاه، معلمان حوزه، معلمان مدرسه، پدران و مادران بیایید همه و همه مطابق با تعالیم اسلام نسل نو را تربیت کنیم. تعالیم اسلام مسئولیت را بین مردم و حکمران تقسیم میکند و حاکم به اندازه مردم مسئولیت دارد بلکه مسئولیت مردم بیشتر است. مطمئن هستم مردم فرهیخته ما با قرآن آشنا هستند فقط یک مثال از قرآن عرض میکنم. قرآن دو تیپ شخصیتی را روبروی هم قرار میدهد، یکی بانوی بسیار بزرگوار که گرچه خورشیدپرست است و احتمالاً مربوط به این مرز و بوم میشود، ولی ظالم نیست و دیگری فرعون که طاغوت است، ظالم است و به مصر تعلق دارد. قرآن این دو را روبروی هم قرار میدهد، در موقعیتشناسی به محض اینکه بانو بلقیس حقیقت را میشناسد بلافاصله به اسلام روی میآورد ولی فرعون ظالم بعد از آشنایی با حقیقت یعنی حضرت موسی (علیه السلام) به ظلم خودش ادامه میدهد تا اینکه در آخرین لحظه که فایدهای نداشت اسلام میآورد. ایمان آوردن بیجای فرعون، ایمان به خدای بنی اسرائیل است.
علمالهدی تأکید کرد: از همین دو نمونه معلوم میشود که مسئولیت والدین، مسئولیت معلمان در تربیت سیاسی مطابق تعالیم اسلام چقدر زیاد است، مسئولیت اقامه عدل هم برعهده شهروندان است، هم برعهده مسئولان، فریبکاری هم از مردم بد است هم از مسئولان. ناس (مردم) هستند که باید اقامه عدل کنند، باید آگاهی و بصیرت داشته باشند. اینجاست که مولوی بر آگاهی تأکید میکند و میگوید؛ "دیدهای خواهم که باشد شه شناس تا شناسد شاه را در هر لباس". تشخیصِ ولی و تبعیت از ولی بسیار اهمیت دارد، هوای نفس، چه هوای نفس خود چه دیگری اگر سبب تصمیم و تصمیمگیری مردم و مسئولین شود، هر دو ظلم است. تفاوت جمهوری اسلامی با حکومتهای مردم دنیای غربزده در همین است؛ خدمت به مردم ولی به خاطر خدا، پیروی از رهبری ولی به خاطر خدا. اگر هوای نفس خود یا هوای نفس مردم را محور قرار دادیم یا فریبکاری کردیم یا به راه ظلم و جور رفتیم. تقاضای من از همه همکارانم در حوزه، مدرسه و جامعه و از همه والدین و بانوان بزرگ ایران زمین، از مادران زحمتکش مخلص، از پدران مسئولی که گرفتاریهای روزمره مسئولیت پدری را از آنها سلب نکرده، این است که نسل خودمان را چه برای شهروندی چه برای کارگزاری مطابق با تعالیم قرآن تربیت کنیم و این الگوی جمهوری اسلامی را به عنوان الگوی برتر به جهان عرضه کنیم. در آخر از خداوند میخواهم پاداش این همه محبت که من و خانوادهام لایقش نبودم را به شما به دست ولی عصر اجر جزیل عطا بفرماید.