حضور رئیسی روی سکوی تولید گاز فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی
رئیس جمهور در بدو ورود به شهرستان عسلویه با عزیمت به محل فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی مشترک جهان، از سکو و تاسیسات تولید گاز جنوبیترین و یکی از مهمترین فازهای بخش ایرانی این میدان عظیم بازدید کرد.
به گزارش ایلنا، سید ابراهیم رئیسی که صبح امروز دوشنبه به منظور افتتاح عملیات تولید گاز از فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی به شهرستان عسلویه سفر کرده است، در بدو ورود به محل استقرار این سکوی دریایی عزیمت و از بخشهای مختلف آن بازدید کرد و با توضیحات دستاندرکاران از جزئیات عملیات کمنظیر انتقال سکوی این فاز از فاز دوازدهم و نیز راهاندازی این فاز مهم میدان عظیم پارس جنوبی مطلع شد.
رئیس جمهور در جریان این حضور ضمن بازدید از بخشهای مختلف، با کارگران و مهندسان حاضر در این سکو که در شرایط سخت دریایی به شکل شبانهروزی در این میدان تولید فعالیت میکنند نیز به گفتوگو پرداخت.
فاز ۱۱، جنوبیترین و مرزیترین فاز میدان گازی پارس جنوبی به شمار میرود و از این لحاظ مهمترین فاز این میدان است چرا که در صورت عدم برداشت از آن، گاز به بخشهای جنوبی مهاجرت خواهد کرد.
طی ۲۰ سال گذشته عملیات راهاندازی این فاز بارها به شرکتهای خارجی واگذار شد، اما این شرکتها به بهانه تحریم هر بار عملیات احداث و راهاندازی را ناتمام رها کردند، تا اینکه در سال ۱۴۰۰ با روی کار آمدن دولت سیزدهم، این طرح به عنوان یکی از طرحهای نیمهتمام دارای اولویت مورد توجه قرار گرفت و با واگذاری آن به شرکتهای داخلی و با اتکا به توانمندیهای متخصصان کشورمان پس از ۲۰ سال وقفه در مدت ۲ سال با تلاش جهادی و شبانهروزی، امروز افتتاح و عملیات تولید گاز در آن آغاز خواهد شد.
با بهرهبرداری از این فاز روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب به تولید گاز و میعانات گازی کشور افزوده خواهد شد که درآمدی ۵ میلیارد دلاری را در سال نصیب کشور خواهد کرد و تولید ناخالص داخلی را حدود ۱ درصد افزایش خواهد داد.
متخصصان توانمند صنعت نفت کشور برای تسریع در راهاندازی این سکو و احصای منابع ملی کشور در این میدان مشترک، به جای ساخت سکوی جدید، سکوی فاز ۱۲ را که با افت فشار مواجه شده بود، به این فاز منتقل کردند که عملیات انتقال این سازه ۳ هزار و ۲۰۰ تنی در شرایط ناآرام و متلاطم دریا، یکی از عملیاتهای کمنظیر مهندسی و فنی در سطح جهان است که پیش از این تنها ۲ بار آن هم توسط بزرگترین شرکتهای نفتی مطرح دنیا نسبت به سکوهای نفتی انجام شده بود و نه سکوی گازی. متخصصان سرافراز صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران بدون خرد کردن و قطعهقطعه کردن این سازه عظیم، در شرایط تحریمی همهجانبه، با اجرای این عملیات تولید گاز در این فاز را ۳ سال زودتر عملیاتی کردند که اقدامی شایسته تحسین است.