رحیمی جهانآبادی در دیدار با قائم مقام وزیر امور خارجه تاجیکستان:
شاهد رشد چهار و نیم برابری همکاریهای اقتصادی ایران و تاجیکستان هستیم
رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان گفت: همکاری های اقتصادی مشترک بین دو کشور رشد ۴ و نیم برابری داشته است اما باید افزایش یابد.
به گزارش ایلنا، جلیل رحیمی جهان آبادی رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان در دیدار با صادق امامی قائم مقام وزیر امورخارجه تاجیکستان با اشاره به سفر روسای جمهور دو کشور ایران و تاجیکستان گفت: در حوزه همکاری های اقتصادی شاهد رشد ۴ و نیم برابری حجم مبادلات اقتصادی می باشیم و با توجه به ماهیت مکمل اقتصاد دو کشور ظرفیت مبادلات بیش از این می باشد.
در این دیدار رحیمی جهان آبادی با اشاره به اشتراکات ایران و تاجیکستان و سابقه روابط دوستانه دو کشور، اظهار داشت: ایران از نخستین کشورهایی بود که استقلال تاجیکستان را به رسمیت شناخت و اولین کشوری بود که سفارت خانه خود را در شهر دوشنبه افتتاح کرد.
وی افزود: از زمان برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور تاکنون نزدیک به ۲۰۰ سند همکاری به امضاء رسیده است که ظرفیت حقوقی خوبی برای توسعه همکاری های فیمابین می باشد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه با اشاره به وضعیت کشور افغانستان گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران تشکیل حکومت فراگیر متشکل از تمامی نمایندگان اقوام و گروههای مورد قبول مردم این کشور می باشد.
صادق امامی قائم مقام وزیر امور خارجه تاجیکستان با ابراز خرسندی از سفر گروه دوستی به تاجیکستان گفت: بعد از سفر شما قطعاً روابط ایران و تاجیکستان جان تازه ای خواهد گرفت.
وی با اشاره به تحولات مثبت در روابط دو کشور هم زبان و هم فرهنگ ایران و تاجیکستان در طی سه سال اخیر گفت: سفر سران دو کشور جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان طی هشت ماه گذشته نقطه عطفی در تاریخ روابط فیمابین می باشد و امیدواریم که روز به روز شاهد گسترش روابط باشیم.
وی درخصوص موضوع افغانستان گفت: ما با شما هم فکر و هم رأی هستیم. باید با همکاری هم تلاش کنیم که توجه جامعه جهانی از افغانستان دور نشود و دولت فراگیر در افغانستان تشکیل شود.
رحیمی جهان آبادی در پایان این دیدار دیپلماسی پارلمانی را جهت رفع موانع احتمالی برای گسترش همکاری های فیمابین مهم دانست و بر آمادگی پارلمان ایران بخصوص گروه دوستی پارلمانی ایران و تاجیکستان برای تقویت و تحکیم مناسبات دو کشور در زمینه های مختلف بویژه در عرصه های فرهنگی، علمی، اقتصادی و پارلمانی تأکید کرد.