انعقاد تفاهمنامه همکاری میان ارتش و مرکز اسناد انقلاب اسلامی
مراسم انعقاد تفاهمنامه جامع همکاری میان ارتش جمهوری اسلامی ایران و مرکز اسناد انقلاب اسلامی با حضور امیر دریادار سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش و حجت الاسلام والمسلمین پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش ایلنا، امیر دریادار حبیبالله سیاری در مراسم انعقاد تفاهمنامه جامع همکاری میان ارتش جمهوری اسلامی ایران و مرکز اسناد انقلاب اسلامی با بیان اینکه ارتش در زمینه جمع آوری اسناد تاریخی اقدامات گستردهای انجام داده است، گفت: در ارتش این آمادگی را داریم که با هماهنگی و همکاری نزدیک با مرکز اسناد انقلاب اسلامی در جمع آوری اسناد تاریخی همکاری داشته باشیم و از امکانات این مجموعه بهره مند شویم.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: کمک میکنیم تا مرکز اسناد از اسناد ارتش استفاده کند. بسیاری از این اسناد در ارتش ناشناخته هستند که با بهرهگیری از آن میتوانیم در گردآوری تاریخ موثر باشیم.
وی گفت: تلاشهای ارتش در سالهای پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن و همچنین در طول دفاع مقدس و بعد از آن، آن گونه که باید و شاید به اطلاع مردم نرسیده است. با توجه به تکلیف ارتش در حفظ تمامیت ارضی و نظام مقدس جمهوری اسلامی و بسیاری از این ماموریتها در این زمینه مردم آن گونه که باید از این ماموریتها اطلاع ندارند و امیدواریم انعقاد این قرارداد آغاز حرکتی برای تلاش و فعالیت برای گردآوری اسناد تاریخی ارتش باشد و این اسناد به رشته تحریر درآید تا مورد استفاده پژوهشگران قرار بگیرد.
دریادار سیاری خاطرنشان کرد: بسیاری از اسناد از طول عمر بالایی برخوردار هستند و حتی با گذشت بیش از ۴۰ سال هنوز قابلیت بازگویی ندارند. ارتش درصدد جمع آوری اسناد و اقدامات انجام شده از جمله تدابیر رهبر معظم انقلاب در جمع فرماندهان و کارکنان ارتش در قالب طرح فتح است. همچنین مجموعه دیگری برای جمع آوری اطلاعیههای ستاد ارتش در دوران جنگ در حال گردآوری است که این اقدامات میتواند با همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی گسترش یابد.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی هم در این مراسم با تشکر از حضور امیر دریادار سیاری و هیات همراه ایشان در مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: اسناد نظامی منبعی ارزشمند برای کاوشگران تاریخ هستند.
وی با اشاره به هوشمندسازی اسناد در این مرکز گفت: بسیاری از اسناد از جمله اسناد نظامی در این مرکز اسکن و با سیستم هوشمند قابل بازیابی هستند.
رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به اسناد نظامی موجود در مراکز نظامی تصریح کرد: اگر این اسناد در اختیار این مرکز قرار بگیرد، کمک موثری به تاریخ نویسی کشور میشود. تاریخ جنگ حادثه مهمی است که هشت سال از تاریخ کشور را به خود اختصاص داده و اسناد مهم و ارزشمندی از تاریخ جنگ تحمیلی در اختیار ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که با تفاهم و همکاری متقابل می توان در قالبی جذاب و اثرگذار نسل جوان کشور را از حماسه ها و اقدامات ایثارگرانه ارتش در ۸ سال دفاع مقدس آگاه کرد.
وی ادامه داد: تاریخ جنگ تحمیلی به صورت روزشمار قبل از آغاز جنگ، زمان آغاز جنگ و دوران دفاع مقدس با دقت جمع آوری و حوادث جبهه و پشت جبهه در ابعاد مختلف و نه تنها بعد نظامی که البته این بعد به قلم فرماندهان نظامی تقریر و تنظیم شده در این مرکز جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از اسنادی هم که در اختیار ارتش قرار دارد به عنوان اسناد راکد و غیر قابل عملیاتی است که به آن مراجعه نمی شود اما اگر این اسناد در اختیار مرکز قرار بگیرد، بنای کار و تلاش تاریخ نگاران و پژوهشگران قرار گرفته و منبع ارزشمندی برای ما محسوب می شود.
حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به اسناد قبل از انقلاب اظهار داشت: خوشبختانه اسناد قبل از انقلاب آزادی انتشار دارد و از سطح طبقه بندی خارج شده است. این موضوع با همکاری ارتش ما را به گام های بلندتر و دستاوردهای بهتر در تاریخ هدایت می کند.
در ادامه این مراسم که امیر سرتیپ اکرمی نیا، معاون هماهنگ کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و امیر سرتیپ دوم تقی خانی، معاون فرهنگی و روابط عمومی ارتش حضور داشتند، تفاهم نامه جامع همکاریهای مشترک میان ارتش جمهوری اسلامی ایران و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به امضا رسید.