از سوی مرکز پژوهشهای مجلس؛
پیشنهادهای سیاستی و اجرایی به دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست ارائه شد
![پیشنهادهای سیاستی و اجرایی به دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست ارائه شد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/B1OnB6UzuJLB/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0prCho_QxqAy17otfNPZWXfo,/%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2+%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4%E2%80%8C+%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3.jpg)
معاونت مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی پیشنهادهای سیاستی و اجرایی به دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست پرداخت.
به گزارش ایلنا، در این گزارش بیان شده: کشور ایران در حوزه محیط زیست با چالش های متعددی نظیر تعدد قوانین و مقررات زیست محیطی، عدم وجود ضمانت اجرایی قوی و محکم، عدم تناسب اعتبارات با وظایف در برنامه های توسعه، عدم تناسب جرائم با خسارات وارده بر محیط زیست و عدم تعیین دقیق ارزش های اقتصادی و اجتماعی عوامل زیست محیطی روبه رو است.
شاید بتوان این وضعیت را به نگاه مدیران و حکمرانان به مقوله محیط زیست طی دهه های اخیر، به عنوان مسئله ای حاشیه ای و فرعی نسبت داد. باید توجه داشت که نجات محیط زیست پیش از آنکه به بودجه و منابع انسانی نیاز داشته باشد، به برنامه و عزم ملی و نگاه و رویکرد تحول خواهانه نیاز دارد.
در بخش دیگری از این گزارش ذکر شده: هدف اصلی در این حوزه حفظ محیط زیست و توان اکوسیستم کشور با لحاظ چارچوب ها، محدودیت ها و اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سطح ملی است. در گزارش حاضر ابتدا چهار راهبرد اصلی در حوزه محیط زیست به دولت سیزدهم پیشنهاد شده و سپس چالش ها و موانع و راهکارها به تفکیک در هر بخش ارائه شده است. در پایان نیز راهکارهای اولویت دار در حوزه محیط زیست و همچنین دستگاه اجرایی متولی آن پیشنهاد شده است.