خبرگزاری کار ایران

واعظ آشتیانی در گفت‌وگو با ایلنا:

برای آغاز انتقاد از دولت، باید ۵ ، ۶ ماه صبر کرد/ دولت سیزدهم باید آستانه تحمل خود را در مقابل انتقادات بالا ببرد

برای آغاز انتقاد از دولت، باید ۵ ، ۶ ماه صبر کرد/ دولت سیزدهم باید آستانه تحمل خود را در مقابل انتقادات بالا ببرد
کد خبر : ۱۱۳۵۴۹۳

فعال سیاسی اصولگرا، گفت: دولت سیزدهم باید آستانه تحمل خود را در مقابل انتقادات بالا ببرد، خوب است که مرکزی را برای جمع‌آوری انتقادات و اظهارنظرهای کارشناسی توسط صاحب نظران در حوزه‌های مختلف تشکیل بدهند که از طریق آن بتوانند نظرها و دغدغه‌ها و راهکارهای پیشنهادی را دریافت و احصاء کرده و به سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوطه منتقل کند و حتی بازخورد آن را هم دریافت کنند.

امیررضا واعظ آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی پیرامون حاکم شدن سکوت در سپهر سیاسی کشور و منفعل شدن جریان‌های سیاسی بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری، گفت: تجربه نشان داده هر دولتی که سرکار آمده نیروهای نزدیک به خودش را در مسئولیت‌های مختلف به کار گمارده و ما کمتر دیدیم که دولتی از جناح‌های مختلف نیروها را برای اداره کشور به کار بگیرد. ضمن اینکه در تمام دنیا هم رسم بر همین است که وقتی یک جریان سیاسی پیروز می‌شود، وزرا و کارگزاران را از جناح خود استفاده می‌کند، اما خوب است که از سایر نیروها در جریان‌های همسو هم استفاده شود.

وی ادامه داد: منتها در کشور ما چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد، به این علت که کسانی که در جناح‌های سیاسی پیروز می‌شوند، می‌خواهند کار تشکیلاتی و جریانی خودشان را پیش ببرند و بعضا هم مشاهده شده که وقتی کسی را از جریان مقابل انتخاب می‌کنند؛ آن فرد یا افراد از نگاه جریانی با موضوع برخورد می‌کنند و به نوعی آنچنان که باید و شاید با دولتی که در آن به کار گرفته شده‌اند، همراهی و همکاری ندارند.

کنشگر سیاسی اصولگرا در خصوص وجود فضای تک‌صدایی در عرصه سیاسی کشور، اظهار داشت: من خیلی هم احساس تک‌صدایی نمی‌کنم، در ابتدای دولت‌های مختلف قبلی هم گروه‌ها، احزاب و کارشناسان نقد خود را وارد می کردند و حتی در مواردی به نقدها عمل هم شد. منتها در دولت آقای روحانی چه از سوی رئیس‌جمهور و چه از جانب معاون اول وی همواره با منتقدان برخورد نامناسب صورت می‌گرفت و این را همه اذعان دارند. لذا در دولت سیزدهم باید این تجربه تلخ دولت یازدهم و دوازدهم که همواره استراتژی‌شان این بود که تمام دستاوردهایی که در دولت‌های گذشته بود را زیر سوال ببرند و نقدهایی را مطرح کنند که خودشان هم بدتر از آن را عمل کردند، متوقف و اصلاح شود. 

وی همچنین بیان کرد: اما این موردی که عرض کردم فقط به عنوان آسیب‌شناسی بود و دولت سیزدهم باید آستانه تحمل خود را در مقابل انتقادات بالا ببرد. چقدر خوب است که مرکزی را برای جمع‌آوری انتقادات و اظهارنظرهای کارشناسی توسط صاحب‌نظران در حوزه‌های مختلف تشکیل دهند که از طریق آن بتوانند نظرها و دغدغه‌ها و راهکارهای پیشنهادی را دریافت و احصاء کرده و به سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوطه منتقل کند و حتی بازخورد آن را هم دریافت کنند.

وی افزود: این می‌تواند کار ارزشمندی باشد که دولت سیزدهم نشان بدهد در مقابل اظهارنظر کارشناسان یک نگاه مثبت دارد و نتیجه آن هم این خواهد بود که یک اعتماد عمومی ایجاد شود و حتی مردم هم از طرق مختلف انتقاد‌های خود را مطرح کرده و به دولت برسانند.

واعظ آشتیانی همچنین در رابطه با عدم فعالیت جریان‌های سیاسی و نقد دولت با آغاز به کار دولت سیزدهم، تصریح کرد: علت اینکه اکنون یک مقدار سکوت به وجود آمده این است که دولت تازه شروع به کار کرده و تنها کمی بیشتر از یک ماه از شروع به کار دولت سپری شده است. حتی در جابه‌جایی مسئولانی که احیاناً در مسئولیت‌های اجرایی خود توانایی کار ندارند، فرصت هنوز به پایان نرسیده است. من اطمینان دارم که از ماه‌های پنجم و ششم به بعد تشکل‌ها و شخصیت‌های سیاسی چه از موضع انتقاد و چه در موضع دفاع از دولت وارد عرصه خواهند شد و شما هم برای شنیدن این نقدها باید ۵-۶ ماهی صبر کنید. این اجتناب‌ناپذیر است؛ به این خاطر که در همه دولت‌ها شش ماه اول به این صورت بوده و به عبارتی همه در حال ارزیابی دولت هستند و این سکوتی که مشاهده می‌کنید، به معنای سکوت مطلق نیست؛ بلکه همه دارند کارهای دولت را ارزیابی و تحلیل می‌کنند و در ادامه وارد فضای اظهارنظر خواهند شد.

وی اظهار داشت: ما هیچ‌گاه نباید به این سمت برویم و بر این باور باشیم که انتقاد را تعطیل کنیم،  پس باید انتقاد و اظهارنظرهای کارشناسی وجود داشته باشد؛ نگاه‌های مختلف و زوایای نهان و پیدا در موضوعات و مشکلات مطرح شود تا بتواند راهگشا باشد. اما نقد منصفانه بسیار حائز اهمیت است. حالا عده‌ای هستند که نقد را با انتقام اشتباه می‌گیرند اما درمقابل برخی هم هستند که نقد را یک موضوع سازنده قلمداد می‌کنند و معتقدند این نکاتی که مطرح شده می‌تواند به دولت مستقر کمک کند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز