خبرگزاری کار ایران

۱۲ درصد نوزادان کشور نارس هستند

۱۲ درصد نوزادان کشور نارس هستند
کد خبر : ۲۲۵۴۲۷

از هر ۱۰ نوزادی که در کشور متولد می‌شود، یک نوزاد، نارس است / تولدی که پیش از ۳۷ هفته صورت گیرد، زودهنگام و نارس خواهد بود

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران اعلام کرد: تقریبا ۱۲ درصد نوزدان متولد شده در کشور نارس هستند.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی علوم پزشکی تهران، از هر ۱۰ نوزادی که در کشور متولد می‌شود، یک نوزاد، نارس است.

تولدی که پیش از ۳۷ هفته صورت گیرد، زودهنگام و نارس خواهد بود؛ حاصل چنین تولدهایی به دلیل نارسی و برخی مشکلات، به بستری شدن طولانی مدت نوزاد در بیمارستان می‌انجامد.

بر اساس این گزارش، سالانه ۱۵ میلیون نوزاد نارس در جهان به دنیا می‌آیند و آمار چنین نوزادانی از پنج تا ۱۸ درصد در کشورهای مختلف متفاوت است.

براساس این گزارش، گسترش بخش‌های ویژه نوزادان همراه با پیشرفت این واحد‌ها و ارتقا توانمندی پزشکان و پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان با استفاده از فناوری‌های نوین و داروهای جدید و نیز تغذیه مناسب‌تر، امکان بقا چنین نوزادانی را افزایش داده است.

اما در عین حال، تولد نارس از علل عمده مرگ نوزادان است و نوزادانی که چند هفته زود‌تر به دنیا می‌آیند درخطر مشکلات سلامتی بعدی قرار دارند.

این نوزادان به مراقبت‌های خاص و پیگیری همه جانبه در رابطه با ابعاد مختلف سلامت ازجمله وضعیت رشد و تکامل، ارزیابی شبکیه چشم، بینایی و شنوایی نیاز دارند.

استقرار درمانگاه‌های چند تخصصی برای پیگیری این شیرخواران پس از ترخیص هم می‌تواند مساعدت زیادی در ارتقا سلامت چنین شیرخوارانی داشته باشد. بنابراین از چند سال پیش حرکت‌های جهانی در جهت کمک به خانواده‌های دارای نوزاد نارس و نیز آگاهی رسانیدن به جامعه در این خصوص شروع شده است.

بنا بر این گزارش، عدم سزارین اختیاری قبل از سن داخل رحمی - ۳۹ هفته - یکی از اقداماتی است که اخیرا برای کاهش نارسی قابل پیشگیری توصیه می‌شود.

سزارین زودهنگام می‌تواند به نارسی و پیامدهای بعدی از جمله بستری در بخش‌های ویژه، مشکلات تنفسی، اختلال در روند تغذیه، افزایش میزان زردی و اختلال در ارتباط عاطفی بین کودک و والدین به دلیل جدایی ناشی از بستری شدن نوزاد در بیمارستان منجر شود.

تولد نوزادان نارس در مواردی قابل پیشگیری است. این مساله باید همراه با آموزش، حرکت آگاه سازانه(The Prematurity Campaign)، همراه با ارتقای ارایه خدمات بیمارستانی و مداخلات پیشگیرانه در جامعه صورت گیرد.

ماه نوامبر، ابتدا در سال ۲۰۰۳ و بعد‌ها به صورت جدی‌تر و بین المللی از سال ۲۰۱۱ میلادی به عنوان ماه آگاه سازی درباره نارسی و پیامدهای این نارسی بر روی نوزادان نارس، نامگذاری شده است. علاوه بر اطلاع رسانی در خصوص نوزادانی که نارس به دنیا آمده‌اند و نیز مسایل ویژه آن‌ها، تلاش در جهت پیشگیری از زایمان زودهنگام با مراقبت‌های بهینه و به هنگام از مادران باردار از اهداف مهم این ماه است.

دانشگاه علوم پزشکی تهران در این گزارش تاکید کرد: این مهم به عزم جدی مراقبین حیطه‌های سلامت مادران باردار و نوزادان و سیاست گذاران عرصه سلامت نیاز دارد تا با برنامه ریزی مناسب در این جهت تلاش کنند.

این گزارش تاکید کرده است که نه تنها واحدهای دولتی که سازمان‌های مردم نهاد، خانواده‌هایی باسابقه داشتن فرزند نارس و رسانه‌های اجتماعی و حتی فضاهای مجازی می‌توانند در این آگاه سازی عمومی کمک کنند. ضمن اینکه سطح بندی ارایه خدمات به مادران باردار و نوزادان در سطح کشور، در این زمینه می‌تواند کمک موثری کند.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز