کارشناس مسئول تغذیه:
کمبود آهن موجب تمایل به مصرف خاک میشود / پیکا در پسر بچهها شایعتر است
کمبود آهن در حالت شدید موجب تمایل به مصرف خاک میشود همچنین کمبود شدید کلسیم میتواند شخص را به مصرف گچ پیش ببرد که در این حالت شناسایی نوع کمبود ماده غذایی و رفع آن میتواند راهگشای بسیار مناسبی باشد.
ایلنا: اختلال اشتها در حالت شدید پیکا گفته میشود، به عبارت دیگر، پیکا اختلال شدید در وضعیت مواد غذایی است به طوری که شخص گرایش به مواد غیر غذایی پیدا میکند که به علت کمبود یک یا چند مواد مغذی خاص در بدن فرد است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، یوسف نقیانی، کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: به عنوان مثال کمبود آهن در حالت شدید موجب تمایل به مصرف خاک میشود همچنین کمبود شدید کلسیم میتواند شخص را به مصرف گچ پیش ببرد که در این حالت شناسایی نوع کمبود ماده غذایی و رفع آن میتواند راهگشای بسیار مناسبی باشد.
نقیایی گفت: مشکلات عمده مربوط به اشتها در بین کودکان در مقاطع سنی مختلف بروز میکند که میتواند امری طبیعی باشد و معمولاً گذراست به طوری که بعد از مدتی اشتهای کودک به حال اول بر میگردد که این حالت در دختران بیشتر از پسران دیده میشود.
وی افزود: دسته دیگر مشکلات مربوط به اشتها به برخی از بیماریها و مشکلات مرتبط با آن مربوط میشود به عنوان مثال عفونت ادرار و ناراحتیهای گوارشی و امثال آن میتواند اشتهای کودک را شدیداً تحت تاثیر قرار داده و مانع دریافت کافی مواد غذایی شود که با رفع این مشکلات میتوان اشتهای کودک را به حالت اول بازگرداند.
وی تصریح کرد: در سنین کودکان این مسئله بسیار حائز اهمیت است که علت کاهش اشتها را هرچه سریعتر شناسایی کرده و نسبت به رفع آن اقدام شود چراکه ادامه این حالت میتواند منجر به کاهش وزن و در نهایت اختلال رشد در کودک شود.
این کارشناس گفت: در دوره بزرگسالی هم معمولاً در بین زنان به هنگام بارداری، کاهش اشتها یا اختلال در وضعیت دریافت مواد غذایی رخ میدهد که میتواند به وضعیت تعادل تغذیه او در قبل از بارداری مرتبط باشد بنابراین استفاده از مولتی ویتامین و مواد معدنی میتواند یکی از راهکارهای مناسب جهت تعادل بخشیدن به وضعیت بدنی این افراد باشد که میبایست مکملها را تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه استفاده کنند.
وی همچنین گفت: در حالت شدید اختلال اشتها که به آن پیکا گفته میشود، اختلال شدید در وضعیت مواد غذایی است به طوری که شخص گرایش به مواد غیر غذایی پیدا میکند که به علت کمبود یک یا چند مواد مغذی خاص در بدن فرد است به عنوان مثال کمبود آهن در حالت شدید موجب تمایل به مصرف خاک خواهد شد یا کمبود شدید کلسیم میتواند شخص را به مصرف گچ پیش ببرد که در این حالت شناسایی نوع کمبود ماده غذایی و رفع آن میتواند راهگشای بسیار مناسبی باشد.
وی خاطرنشان کرد: این مشکل در جامعه رواج زیادی ندارد و در صورت مشاهده باید به متخصص تغذیه و در صورت لزوم به روانپزشک مراجعه شود.