عضو هیات مدیره نظام پرستاری اصفهان:
پرستاران «خدمات درمانی» از مزایای مشاغل سخت محرومند
قانون مشاغل سخت و زیان آور برای پرستاران بیمه خدمات درمانی اعمال نمیشود و این پرستاران بعد از ۳۰ سال کار بازنشسته میشوند.
عضو هیات مدیره نظام پرستاری اصفهان با انتقاد از دوگانگی بازنشستگی پرستاران کشور گفت: قانون مشاغل سخت و زیان آور برای پرستاران بیمه خدمات درمانی اعمال نمیشود و این پرستاران بعد از تکمیل ۳۰ سال سابقه کار بازنشسته میشوند.
«عبدالحمید سطوت» در این باره به ایلنا گفت: پرستاران بسته به محل اشتغالشان در دو صندوق «تامین اجتماعی» و «خدمات درمانی» بیمه میشوند. پرستاران بازنشسته صندوق بیمه خدمات درمانی مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور نمیشوند.
وی ادامه داد: پرستاران بیمه تامین اجتماعی طبق مزایای قانون مشاغل سخت و زیان آور، با ۲۰ سال کار بازنشسته میشوند. این درحالی است که پرستاران بخش دولتی نمیتوانند از این قانون استفاده کنند.
سطوت در تشریح این مساله افزود: پرستاران بخش دولتی بیمه شده صندوق بیمه خدمات درمانی هستند و پرستاران مراکز خیریه و بیمارستانهای سازمان تامین اجتماعی، از صندوق تامین اجتماعی بیمه میشوند.
وی در خصوص علت تفاوت در بازنشستگی این دو گروه گفت: دولت پرستاران را مشمول مشاغل سخت و زیان آور به حساب نمیآورد. به همین خاطر پرستاران بخش دولتی بعد از ۲۵ تا ۳۰ سال کار میتوانند بازنشسته شوند.
وی افزود: در حال حاضر دو پرستار که به طور همزمان، یکی با بیمه خدمات درمانی و دیگری با بیمه تامین اجتماعی مشغول کار شوند یکی پس از ۳۰ سال و دیگری بعد از ۲۰ سال کار بازنشسته میشود.
این عضو هیات مدیره نظام پرستاری استان اصفهان ادامه داد: اعمال چنین تبعیضی در نحوه بازنشستگی اعضای یک صنف قابل توجیه نیست. طبق تشخیص وزارت کار و وزارت بهداشت و درمان، پرستاری شغل سخت و زیان آور محسوب میشود. اما دولت پرستاران را مثل دیگر کارکنان خود بیمه و بازنشسته میکند. در واقع دولت بخشی از پرستاران را از حق خود محروم کرده است.