معاون وزیر راه و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران:
ضرورت ایجاد تناسب در توسعه مناطق مسکونی با سطح سرانههای جمعیتی
کسب درآمد شهرها از محل فروش ذخایر شهری الگوی غلطی است.
معاون وزیر راه و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران از ارائه لایحه ایجاد منابع مالی پایدار کلانشهرها به دولت خبر داد و مدیریت خردمندان فضای سرزمینی را مهمترین سیاست و راهبرد شهرداران و مدیران حوزه خدمات شهری برشمرد.
به گزارش ایلنا در کرج، پیروز حناچی، با علام این خبر، در «جلسه بررسی و رسیدگی به طرح تفصیلی استان البرز» اظهار داشت: همه ما مأموریت مدیریت خردمندانه در فضای سرزمینی خود را داریم، در واقع کلیه کمیسیون ها و کارگروههای تخصصی استان، در امتداد این موضوع باید حرکت کند.
وی با بیان اینکه در حوزه شهرسازی و مدیریت امور شهری باید آنگونه عمل کنیم که تصمیمات ما قابل دفاع باشد، تصریح کرد: در اجرای طرح های توسعه و عمران، باید منافع عمومی را در مقابل منافع کوتاه مدت فردی ارجح بدانیم.
حناچی ادامه داد: همواره چالش دائمی بین دو حوزه کسب منافع فردی و مطالبات مردمی وجود دارد که باید آن را به سمت منافع عمومی سوق داد.
با اشاره به اینکه در کلانشهر کرج روند توسعه با نرخ رشد بالای جمعیت در سطوح مسکونی مشهود است، گفت: نباید مسئولان محلی فارغ از این موضوع باشند؛ البته دلایل اصلی این امر نیز مشکلات اقتصادی کشور است.
حناچی تبدیل داده های علمی و تئوری ها به عناصر کمی و به نوعی پیاده سازی علوم تئوریته و اجرای آن را مهم قلمداد کرد.
وی در ادامه بر ضرورت ایجاد تناسب در توسعه مناطق مسکونی با سطح سرانه های جمعیتی در شهرها تأکید کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که کلانشهر کرج از آن رنج می برد همین مسئله است و باید تمام تلاش در تأمین خدمات متناسب با جمیعت صورت گیرد.
حناچی با اشاره به اینکه وجود حریمهای شهرهای مجاور یکی از مشکلات کنونی است و در همه مناطق کشور وجود دارد؛ ادامه داد: باید تلاش کرد تا تأمین خدمات متناسب با رشد جمعیت و در محدوده شهرها فراهم شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه نیازمند حریم یکپارچه هستیم، گفت: مناطقی که در گذشته روستا بوده است و به شهر تبدیل شده اند با تغییر طرح هادی به طرح جامع، شاهد کوچکتر شدن حریمهای آنها نیز هستیم.
وی افزود: حریم های شهری باید یکپارچه سازی شود و این امر در بلندمدت، به نفع همگان خواهد بود.
حناچی همچنین در مورد شهرهای جدید نیز بیان کرد: در خصوص دوگانگی مدیریت شهری باید به وحدت رویه نزدیک شویم؛ چرا که وضعیت در شهرهای جدید با شهرهای عادی متفاوت است.
وی افزود: به جهت عدم ثبت درآمدها و هزینه ها وضعیت شهرهای عادی را نداریم، مراحل اخذ عوارض با ارتباط تنگاتنگ کمیسیون ماده ۵ و منابع مالی شهرداری ها گره خورده و این روند باید هر چه سریعتر تغییر پیدا کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: کسب درآمد شهرها از محل فروش ذخایر شهری الگوی غلطی است و به آیندگان لطمه وارد خواهد ساخت؛ بنابراین همه برای حفظ ذخایر و منابع شهرهای خود باید تلاش کنند.
وی ادامه داد: فروش شهرها برای تأمین هزینه های جاری بحران آفرین است و هدر رفت منابع طبیعی شهرها نخستین ضربه مهلک در این زمینه خواهد بود.
حناچی با بیان اینکه در سالهای گذشته تنها بیش از ۷۰۰ شهر در کشور وجود داشت، افزود: امروز این رقم به بیش از یک هزار و ۱۳۹ شهر رسیده و بار فراوانی را به کشور تحمیل میکند.
وی با اشاره به اینکه حضور مشاوران در کلانشهرها و شهرهای بزرگ الزامی است، اظهار داشت: با تلاشهای صورت گرفته منابع مالی پایدار به شکل لایحه در دولت مطرح شده است.
حناچی ادامه داد: رویکرد این وزارتخانه بر آن است که بخشی از مالیات محلی برای اداره همان مناطق به صورت آنی اخذ و هزینه شود و این طرح به عنوان لایحه ای به دولت ارائه شده است.
حناچی با تأکید بر اینکه این امر سبب میشود شهرداران برای اداره امور جاری متنظر صدور پروانه نباشند، گفت: باید هزینههای جاری برای اداره شهرها کاهش پیدا کند و با سیاست گذاری هایی که در این زمینه صورت می گیرد در آینده شهرداران برای اداره شهرها منتظر صدور پروانه نخواهند بود.
وی با بیان اینکه گرانترین نوع توسعه فضای سبز استفاده از چمن است افزود: متأسفانه در البرز شاهد آن هستیم که این روند کاربرد فراوانی دارد، در صورتی که با مدیریت خردمندانه فضای سرزمین و حداقلترین هزینهها میتوان بازنگری در این رویه داشت.
معاون وزیر راه و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در ادامه سفر به استان البرز با همراهی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز، فرمانداران، شهرداران و روسای شوراهای اسلامی شهرها، از کاخ مروارید، باغ سیب کرج و برخی از پروژه های حوزه راه در شهرستانهای ساوجبلاغ و نظرآباد نیز بازدید بعمل آورد.