رئیس اتاق بازرگانی ایران؛
تقویت روابط اجتماعی و فرهنگی ایران و کرواسی باعث توسعه روابط اقتصادی خواهد شد
رییس پارلمان کرواسی در رأس یک هیأت سیاسی – اقتصادی با رییس اتاق ایران دیدار کرد و در مورد راه کارهای توسعه همکاری های اقتصادی بین دو کشور مذاکره کردند.
به گزارش ایلنا، «محسن جلالپور» با اشاره به روابط سیاسی خوب بین دو کشور در تمام دوران اظهار داشت: شرایط جدید ایران ایجاب میکند که روابط جدید و جدیتری را در حوزه تجارت با دیگر کشورهای اروپایی خصوصاً کرواسی داشته باشیم.
جلالپور ادامه داد: عدم آشنایی با تواناییها و ظرفیتهای یکدیگر باعث شده است که اطلاعات زیادی از ظرفیتها و جاذبههای دو کشور به ویژه در صنعت گردشگری وجود نداشته باشد.
رییس اتاق ایران تصریح کرد: قبل از توسعه همکاریهای اقتصادی بین ایران و کرواسی لازم است که روابط اجتماعی و فرهنگی بین ملتها را تقویت کنیم.
وی افزود: ایران دارای مناطق زیبای کویری، گرم و خشک است که با طبیعت کشور کرواسی مغایرت دارد و میتواند برای گردشگران کروات در فصل زمستان جالب و جذاب باشد.
رییس پارلمان بخش خصوصی اعلام کرد: علاوه بر زمینههای همکاری نفت، گاز و پتروشیمی در گذشته میتوانیم در آینده نزدیک در زمینههای شرکتهای دانش بنیان، زیست محیطی، آب و پسآب، دارو و تجهیزات پزشکی همکاریهای مشترک داشته باشیم.
جلالپور ادامه داد: در آینده نزدیک به سمت فعالیتهای بخش خصوصی و سرمایه گذاریهای مشترک حرکت خواهیم کرد و در این باره برنامه داریم تا شرکت های کرواسی با همکاری طرف های ایرانی علاوه بر بازارهای اروپایی به بازارهای 400 میلیون نفری حوزه ایران نیز ورود کنند.
رییس اتاق ایران گفت: حضور در نمایشگاههای مشترک و اعزام هیأتهای تخصصی می تواند به توسعه روابط دو کشور کمک کند، البته پارلمان کرواسی هم میتواند امکانات قانونی را در این باره تسهیل کند.
در ادامه این دیدار، «یوسیپ لیکو» رییس پارلمان کرواسی اظهار داشت: رفع مشکلات مالی از الزامات توسعه همکاریها میان ایران و کرواسی است از این رو تأکید ما بر این است که امکان گشایش بانک به صورت مشترک با ایران یا انفرادی فراهم کنیم.
یوسیپ لیکو گفت: امیدواریم با فراهم کردن امکانات سرمایهگذاری و همچنین رفع موانع همکاری، شاهد حجم بیشتر سرمایهگذاریها و افزایش مبادلات تجاری دو کشور از 10 میلیون دلار کنونی باشیم زیرا این میزان از مبادلات اقتصادی میان دو کشور با توجه به ظرفیتهای موجود ناچیز است.
رییس پارلمان کرواسی ادامه داد: درک و احترام متقابل میان ایران و کرواسی اقتضا میکند آنرا به صحنه عمل آورده و در همکاریهای اقتصادی پیاده کنیم از این رو در هیأت همراه ما فعالان اقتصادی نیز حضور دارند.
وی اضافه کرد: شرکتهای تولید ماشین آلات، توربین و لکوموتیو کرواسی همواره در ایران حضور داشتند و برای همکاریهای جدید بنا داریم دوره تحصیلی مشترک میان ایران و کرواسی را در رشته های مدرن امروزی برگزار کنیم که مدرک آن در منطقه و کل اروپا به رسمیت شناخته خواهد شد.
رییس پارلمان کرواسی با اشاره به اینکه این کشور از دو سال قبل به عضویت اتحادیه اروپا درآمده است گفت: ما نمیخواهیم منافعمان را فقط به اروپا محدود کنیم، از این رو علاقمندیم همکار و دوست سیاسی و اقتصادی مانند ایران، خارج از اتحادیه اروپا داشته باشیم.
یوسیپ لیکو با بیان اینکه ایران را قدرتی بزرگ برای حل و فصل مسائل سیاسی منطقهای میدانیم گفت: ایران قدرت بزرگ اقتصادی است که میتواند در حل مشکلات اقتصادی منطقهای و جهانی تأثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه در سال 2016 یکصدمین سال به رسمیت شناخته شدن اسلام در کرواسی را جشن خواهیم گرفت، گفت: به واسطه حضور اسلام و مسلمانان در کرواسی بسیاری از شرکتهای ما دارای برند حلال هستند.
وی همچنین افزود: دولت و مجلس کرواسی از همکاری با ایران در حوزههای انرژی، پتروشیمی، تجهیزات پزشکی و فنآوری اطلاعات حمایت میکنند، البته ما معتقدیم که قبل از توسعه همکاریهای اقتصادی باید همکاریهای اجتماعی و فرهنگی میان دو کشور توسعه یابد از این رو به محض برگشت به کرواسی احیاء کمیسیون همکاری فرهنگی و اجتماعی با ایران را درخواست خواهم کرد.