اعلمی در گفتوگو با ایلنا:
مجلس دهم مجلسی بییال و دم بود / هیچ یک از نمایندگان به ۱۰ درصد وظایف خود هم عمل نکردهاند/ مردم فلهای رای ندهند
نماینده ادوار گذشته مردم تبریز، آذرشهر و اسکو گفت: امیدوارم از این پس مردم هوشیارتر و آگاهتر از گذشته عمل کرده و اگر در انتخاباتی شرکت میکنند بدون منطق و شناخت لازم و مطالعه دقیق در مورد داوطلبان، به صورت فلهای به شخص و هیچ لیستی رای ندهند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، به مناسبت نزدیک شدن به ایام انتخابات اکبر اعلمی نماینده پیشین مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در گفتوگو با ایلنا عنوان کرد: مجلس یگانه قدرت و نهادی است که اگر همه اعضای آن آزادانه و مستقیما توسط مردم انتخاب شوند، برآیند خواست و اراده مردم در سراسر کشور با سلایق و ذائقههای گوناگون است.
مجلس دهم مجلسی بییال و دم بود
ایلنا: مجلس دهم را چگونه ارزیابی میکنید و با کدام مجلس قابل مقایسه است؟
مجلس باید برآمده از ملت، صدای ملت و برای ملت باشد و به نمایندگی از ملت قانونگذاری کرده و بر ارکان قدرت و مجریان قانون نظارت کرده و آنها را برای تامین منویات مردم هدایت کند. مجلس دهم، مجلسی بییال و دم و اشکم و یکی از خنثیترین و بیاثرترین مجالس پس از انقلاب بود و کم و بیش با دوره ۲۳ مجلس قبل از انقلاب که در سالهای ۱۳۵۴-۱۳۵۰ فعالیت میکرد، قابل مقایسه است.
باید یک خانهتکانی جدی در اردوگاه اصلاحات صورت گیرد
ایلنا: اصلاحطلبان باید چه کاری برای احیای پروسه اصلاحات انجام دهند؟
ابتدا مبانی فکری اصلاحات باید تبیین و تعریف شود و ضمن تعیین مرزهای اصلاحطلبی و اصولگرایی و اقتدارگرایی، باید صراحتا اعلام شود که اصلاحطلبان قرار است چه چیزی را اصلاح کنند و بایدها و نبایدها و مقصد و مقصود اصلاحات کجاست. سپس باید یک خانهتکانی جدی در اردوگاه موسوم به اصلاحات صورت گرفته و افراد فاسد طرد و تنها افرادی مجاز به استفاده از برند اصلاحات باشند که آگاهی، آزادیخواهی، عدالتخواهی، نواندیشی، فسادستیزی و سلامت مالی و اخلاقی و دوری از شخصیتزدگی، جزء اوصاف بارز شخصیتی آنها باشد.
روحانی در برخورد صادقانه با مردم حتی ضعیفتر از احمدینژاد بوده است
ایلنا: عملکرد دولت را در مجموعه عرصهها چگونه ارزیابی میکنید؟
حسن روحانی در عمل به سوگندش و پاسداری از قانون اساسی و اجرای آن، گرچه در دوره اول نسبت به احمدینژاد موفقتر بود اما میانگین عملکردش باتوجه به چرخش اپورتونیستی وی در دوره دوم و حوادث ناگواری که در این دوره رخ داد و به ویژه با ملاحظه حادثه تلخ اخیر کم و بیش با عملکرد احمدینژاد قابل مقایسه است.
در سایر ابعاد سیاست داخلی، شایستهسالاری و دفاع زبانی از حقوق و آزادیهای مردم و برگزاری انتخاباتهای مختلف تا این لحظه، گرچه نسبت به دولت احمدینژاد موفقتر عمل کرده است اما نمره تجدیدی میگیرد، عملکرد روحانی از حیث عمل به تعهدات، رفتارهای پوپولیستی کم و بیش مانند احمدینژاد و در برخورد صادقانه با مردم ضعیفتر از احمدینژاد بوده است.
به کارنامه دولت از ۲۰ ، نمره هشت را میدهم
کارنامه دولت وی در حوزه اقتصادی، از حیث توسعه اقتصادی، توزیع عادلانه درآمد و ثروت، فسادستیزی و مبارزه با مفاسد اقتصادی، فقرزدایی، رفع تبعیض، کاهش نرخ بیکاری نمره مردودی میگیرد و حتی از جهاتی ناموفقتر از دولت احمدینژاد ارزیابی میشود.
در حوزه سیاست خارجی، گرچه فرجام چشمگیر و قابل ملاحظهای مشاهده نمیشود اما نسبت به دولت احمدینژاد موفقتر بوده است و در مجموع به کارنامه دولت از ۲۰ ، نمره هشت را میدهم و اگر منصفانه داوری شود باید تاکید کنم که کل حاکمیت در مردودی این دولت و دولتهای پیشین کم و بیش نقش داشته است.
به هر روی باتوجه به پیشینه عملکرد حسن روحانی و تیمش، این کارنامه قابل پیشبینی بود و اگر مواضع مرا در فاصله سالهای ۹۸-۹۲ مرور کنید متوجه خواهید شد که از ابتدا در بزنگاههای مختلف در این خصوص هشدار دادهام.
مردم به اندازه زمانیکه صرف خرید یک کت و شلوار میکنند برای شناخت داوطلبان انتخابات وقت بگذارند
ایلنا: به نظر شما آیا مردم بازهم از لیست امید حمایت میکنند؟
امید و لیست امید برای همیشه مرد. این پدیده و شیوه لیست دادن و رای دادن هم خاص جمهوری اسلامی است و آن هم ناشی از نظام انتخاباتی و فقدان وجود احزاب واقعی در کشور است. اما امیدوارم از این پس مردم هوشیارتر و آگاهتر از گذشته عمل کرده و اگر در انتخاباتی شرکت میکنند بدون منطق و شناخت لازم و مطالعه دقیق در مورد داوطلبان، به صورت فلهای به شخص و هیچ لیستی رای ندهند و دست کم به اندازه وقتی که صرف خرید یک کت و شلوار میکنند صرف شناخت داوطلبان نمایندگی و ریاست جمهوری و غیره نمایند.
هیچ یک از نمایندگان مجلس دهم به ۱۰ درصد وظایف خود هم عمل نکردهاند
ایلنا: عملکرد نمایندگان استان آذربایجان شرقی را چگونه ارزیابی میکنید؟
به دلایل پیشگفتار گرچه تفاوت معناداری میان نمایندگان اصلاحطلب و اصولگرا وجود ندارد و تنها تفاوتشان در نوع ارادت و سرسپردگی آنها به اشخاص حقیقی و حقوقی مختلف است، لیکن با قاطعیت میتوانم اعلام کنم بجز برخی موارد، هیچ یک از آنها به ده درصد از تعهدات و وظایف و سوگند نمایندگی خود هم عمل نکردهاند. برای اثبات این دو ادعا همچنان آماده مناظره با نمایندگان مزبور هستم.